Ο προπονητής της Νίκης Αγκαθιάς,  Κωστογλίδης Σταύρος, έκανε δηλώσεις για την εντός έδρας νίκη της ομάδας του επί της ΠΟ Τρίγλιας με 3-0.

 Μεταξύ άλλων είπε:

“Το παιχνίδι εξελίχθηκε πιο εύκολα από ότι το περιμέναμε. Ήταν το ντέρμπι της αγωνιστικής. Έπαιζε ο τρίτος με τον τέταρτο με πολύ μικρή διαφορά. Είχαμε δύο βαθμούς. Το παιχνίδι είχε μεγάλη βαθμολογική σημασία. Με Νίκη αφήναμε πίσω με πέντε βαθμούς την ομάδα της Τρίγλιας. Εάν χάναμε Θα μας περνούσε ένα βαθμό και τα πράγματα θα ήταν πιο δύσκολα. Μπήκαμε πολύ καλά παικτικά. Ίσως είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουμε κάνει τη φετινή χρονιά. Παικτικά ανταποκριθήκαμε στο παιχνίδι 100%.. Ξέραμε πώς παίζει η Τρίγλια. Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα. Την περιορίσαμε 100%. Δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα.  Είχε μία τελική από ένα Κόρνερ.Ευτυχήσαμε να προηγηθούμε . Μετά κάναμε το 2-0 και εκεί τελείωσε το παιχνίδι.

Παρευρέθηκα στο παιχνίδι και είδα ότι αφήσατε χώρο στον αντίπαλο και παίξατε με αντεπιθέσεις. Είναι αυτό το παιχνίδι σας ή έτυχε σήμερα;

Εμείς δεν δώσαμε χώρο σήμερα στην Τρίγλια. Απλά αφήναμε να πάρει την πρώτη μπάλα και εκεί τους  πιέζαμε. Πιέζαμε τον κάτοχο της μπάλας για να μην μπορέσει να πασάρει. Δεν τους αφήνουμε να αναπτυχθούν καθόλου από πίσω. Απλά τους αφήναμε να πάρουν την πρώτη πάσα και για αυτό κατάλαβες ότι τους αφήναμε χώρο. Ξέραμε ότι είναι μία ομάδα που ότι και να γίνει θα προσπαθούσε να παίξει από πίσω. Εκεί προσπαθούσαμε στην πίεση επάνω,  όπως τη κλέψαμε πολλές φορές. Έκανε πολλά λάθη ο τερματοφύλακάς τους, μήπως πετύχουμε εκεί το γκολ.

Η ομάδα της Νίκης Αγκαθιάς θα πάει για πρωτάθλημα,  για τη δεύτερη θέση;

Είμαστε πολύ κοντά στην δεύτερη θέση. Μας περνάει το Παλαιοχώρι ένα βαθμό. ‘Εχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα στον όμιλο. Τώρα έχουμε δύο παιχνίδια ένα  στην Αριδαία και ένα με την ομάδα της Βέροιας στην έδρα μας. Εκεί θα εξαρτηθούν πολλά. Δεν ξέρω πού θα φτάσουμε. Η Τρίγλια αν κέρδιζε σήμερα,  θα μιλούσαμε διαφορετικά. Έχασε και έμεινε πίσω. Εμείς αν κάνουμε δύο ήττες στα επόμενα παιχνίδια, τα πράγματα αλλάζουν. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα,  δεν είναι αυτοσκοπός μας. Και να μη βγούμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα.

Συζητώντας με τον πρόεδρο,  μιλάει για την δεύτερη θέση, μιλάει για πρωτάθλημα,  γιατί η ομάδα δεν χάνει .  Πού το αποδίδεις  ότι η ομάδα δε χάνει και είναι αήττητη; Ένα πανελλαδικό επίτευγμα. 

Εμείς δουλεύουμε πολύ όλη την εβδομάδα και γενικά όλη τη χρονιά. Η δουλειά βγαίνει μέσα στο γήπεδο.  Αυτό που είδες εσύ με την Τρίγλια,  έχει 4-5 παίκτες που έχουν παίξει Super League  . Έχει τους καλύτερους παίκτες στην κατηγορία. Έκανε μία τελική.  Είναι φυσικό επόμενο να είμαστε στη θέση που βρισκόμαστε τώρα. Δεν είναι τυχαίο.

Οι φίλαθλοι της Νίκης Αγκαθιάς ακολουθούν την ομάδα,  αλλά και φίλαθλοι από την ευρύτερη περιοχή.  Τι θα λέγατε σε όλους αυτούς τους φιλάθλους;

Όταν μία ομάδα πηγαίνει καλά και είναι ψηλά στη βαθμολογία και έχει στόχους, ο κόσμος ακολουθεί. Όταν μία ομάδα δεν πατάει καλά,  δεν έχει καλή βαθμολογία , δεν έχει στόχους, φυσιολογικό είναι να μην ακολουθεί ο κόσμος. Υπάρχει κορεσμός στο ποδόσφαιρο. Ο κόσμος έχει κουραστεί. Το βλέπεις στα ερασιτεχνικά γήπεδα που παρακολουθείς.  Όλα τα γήπεδα είναι άδεια. Δεν έχουν καθόλου κόσμο. Όταν μία ομάδα κάνει αξιόλογη πορεία ακόμη και από περιέργεια οι ξένοι φίλαθλοι από τις γύρω περιοχές θα έρθουν να δουν αυτή την ομάδα. Όποια και να ναι η ομάδα. Όταν είναι ψηλά έρχονται.  Όταν φύγουν οι στόχοι από τη μέση φεύγουν. Εμείς τους θέλουμε κοντά μας. Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να έρθουν να μας δουν.

Το επόμενο παιχνίδι είναι με την Αριδαία;

Ναι,  είναι πολύ καλή ομάδα. Ομάδα που είναι δύο-τρία χρόνια η ίδια, με τον ίδιο προπονητή.  Δύσκολα χάνει στην έδρα της. Πολύ δύσκολο παιχνίδι.

Καλή επιτυχία.

Δείτε περισσότερα στη συνέντευξη που ακολουθεί…

Ο προπονητής της Νίκης Αγκαθιάς , Κωστογλίδης Σταύρος, κάνει δηλώσεις για τον αγώνα Νίκη Αγκαθιάς – ΠΟ Τρίγλια 3-0

Posted by Giannis Zinas on Sunday, February 17, 2019