Έκανε δηλώσεις ο επίτιμος πρόεδρος της Νίκης Αγκαθιάς,  ο Ματσούκας Αριστείδης, για την εντός έδρας ισοπαλία της ομάδας του με την Ελπίδα Σκουτάρεως (  Βέροια ) 0-0.

Χρειάζεται να κάνουμε κάποιο σχόλιο για τον πρόλογο της συζήτησης, επειδή αναφέραμε την ονομασία Ελπίδα Σκουτάρεως και μέσα σε παρένθεση Βέροια;  Και στη συνέχεια να ακούσουμε τις εντυπώσεις από τον αγώνα;

Δεν χρειάζεται να κάνουμε κάποιο σχόλιο . Εμείς αντιμετωπίσαμε την Βασίλισσα του Βορρά. Τώρα εάν λέγεται στα χαρτιά  Ελπίς Σκουτάρεως ή οτιδήποτε, για μας δεν μας ενδιαφέρει . Εμείς παίξαμε με την Βασίλισσα του Βορρά. Σας είπα κι άλλες φορές,  ότι είναι τιμή για την Νίκη Αγκαθιάς που παίζει στο επίπεδο που βρίσκεται και μάλιστα να παίζει με την Βασίλισσα του Βορρά, τη Βέροια και να διεκδικεί με αξιώσεις μία από τις δύο θέσεις της βαθμολογίας που οδηγεί στην Β Εθνική.

Πώς ήταν το παιχνίδι;

Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι. Κρίθηκε πιστεύω στη δύναμη και στο πάθος.  Είχε ένα κακό αγωνιστικό χώρο. Οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να καταφέρουν να παίξουν ένα ποδόσφαιρο ποιότητας. Και οι δύο ομάδες έχουν αξιόλογους ποδοσφαιριστές για να δώσουν ποιότητα και να χαρεί ο κόσμος . Πιστεύω ότι ο κόσμος χάρηκε. Είδε ένα δυνατό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Εμείς στο πρώτο εικοσάλεπτο μπήκαμε πιο καλά στο παιχνίδι. Είχαμε την κατοχή. Δημιουργήσαμε κάποιες φάσεις. Μας ήρθε και η φάση του πέναλτι και από κει κρίθηκε το παιχνίδι στην ισοπαλία.  Εάν σκοράραμε στη φάση του πέναλτι κατά 90% πιστεύω ότι το παιχνίδι θα έλεγε υπέρ μας. Χάσαμε το πέναλτι. Μετά σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, εάν έγιναν δύο φάσεις από κάθε ομάδα, ήταν από στημένες φάσεις και από μακρινές μπαλιές. Σας είπα, το γήπεδο ήταν χάλια. Ο αγωνιστικός χώρος δεν επέτρεπε τους παίκτες να παίξουν το παιχνίδι τους. Να είναι γρήγορο το παιχνίδι. Θα βλέπαμε πιο καλό ποδόσφαιρο εάν το γήπεδο ήταν σωστό.

Αυτό βαρύνει εσάς από τη στιγμή που ήσασταν οι γηπεδούχοι.

Αυτό δεν μπορείς να το πεις.  Δεν άφηνε ο αγωνιστικός χώρος να παιχθεί όμορφο ποδόσφαιρο. Να δημιουργηθούν κάποιες φάσεις περισσότερες.  Βέβαια, έγινε ένα πάρα πολύ δυνατό παιχνίδι. Πέσαν κορμιά και από τις δύο ομάδες. Το αποτέλεσμα κρίνεται για μένα δίκιο. Η ισοπαλία ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα.

Προηγουμένως έκανα το σχόλιο,  εννοώντας ότι εσείς ήσασταν οι γηπεδούχοι και έπρεπε να φροντίσετε τον αγωνιστικό χώρο, σαν ομάδα.

Προσπαθήσαμε όλη την εβδομάδα για να καταφέρουμε το γήπεδο να είναι σε μία καλή κατάσταση. Πριν 20 μέρες είχαμε τα χιόνια.  Προσπαθήσαμε να βγάλουμε τα χιόνια από μέσα από το γήπεδο για να παίξουμε το παιχνίδι με το Παλαιοχώρι και εκεί δημιουργήθηκε,  αυτό που δημιουργήθηκε στο γήπεδο. Εντάξει! δεν έχουμε τα γήπεδα που έχει η Super League. Είμαστε ένα χωριό. Αυτό το γήπεδο έχουμε.  Σας είπα, κάναμε μεγάλες προσπάθειες για να μπορέσουμε όσο καλύτερος να είναι ο αγωνιστικός χώρος.

Με τις φιλοδοξίες τις οποίες έχετε, θα είναι θέμα κάποια στιγμή ο αγωνιστικός χώρος,  θα πρέπει να μεριμνήστε περισσότερο για να μην βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση την οποίαν εσείς περιγράψατε.

Θα προσπαθήσουμε.   Όπως ξέρετε, όλα τα κάνουμε μόνοι μας. Δεν έχουμε βοήθεια από πουθενά. Και σε αυτό τον τομέα θα κάνουμε κάτι για τη νέα χρονιά.

Επειδή παραβρέθηκα στο γήπεδο.  Να σημειώσω υπήρχαν αρκετοί φίλαθλοι .

Είναι γεγονός.  Είχε πολύ κόσμο. Θα είχε περισσότερο κόσμο,  αν όλη την εβδομάδα, δεν λεγόταν, αυτά που λεγόταν.

Όπως;

Και αποδείξαμε ακόμα μία φορά ότι η Νίκη Αγκαθιάς παίζει για την ομάδα και για το ποδόσφαιρο.

Τι λεγόταν όλη την εβδομάδα;

Σας το είπα. Λεγόταν πράγματα, ότι θα βοηθήσουμε τη Βέροια.  Ξέρετε,  όταν αυτά λέγονται στα καφενεία και στα ποδοσφαιρικά στέκια είναι αρνητικό για την προσέλευση του κόσμου.

Ίσως να υπήρχαν κάποιες φήμες που να στηριζόταν κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα να μην έρθουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο.

Φήμες από μας διοικητικά, από την ποδοσφαιρική ομάδα και το προπονητικό team δεν υπήρχαν. Μάλιστα λέγαμε όλη την εβδομάδα το αντίθετο. Το ότι υπήρξαν από τον κόσμο αυτά,  υπήρξαν, που ξέρετε όλοι εσείς. Τελικά δεν έγινε τέτοιο πράγμα. Ίσως επειδή ήταν η Βέροια; Ίσως επειδή υπάρχει εντοπιότητα; Είμαστε από τον ίδιο νόμο. Αλλά αποδείξαμε ακόμα μία φορά,   ότι η ομάδα της Νίκης Αγκαθιάς,  παίζει για την ομάδα και το ποδόσφαιρο.

Να επισημάνουμε το γεγονός ότι στο τέλος του παιχνιδιού η Ελπίδα Σκουτάρεως- Βέροια, πανηγύρισε. Πώς το εκλαμβάνεται αυτό;

Κοιτάξτε! Πανηγύρισε,  γιατί έπαιζε με μία ομάδα που πριν από μία εβδομάδα ήταν αήττητη 19 αγωνιστικές.  Είναι μία ομάδα, η οποία κέρδισε όλες τις ομάδες που πρωταγωνιστούσαν για το πρωτάθλημα.  Κερδίσαμε ακόμα και την Βέροια μέσα εκεί 0-1. Να σας πω, ότι ο ένας βαθμός όταν πας για πρωτάθλημα και αυτός μπορεί να σου χρειαστεί.  Για μας , το ότι πανηγύρισε η Βέροια μέσα στη Νίκη Αγκαθιάς, στο γήπεδό μας, για το μηδέν μηδέν και αυτό γράφει ιστορία.

Στο τέλος του αγώνα και κοντά στα αποδυτήρια είδαμε πεσμένο ένα παίκτη της Νίκης Αγκαθιάς. Τι συνέβει;

Μεταξύ δύο παιδιών,  ο δικός μας, ο Πατσαβούρας, που έπαιζε μέχρι το Δεκέμβριο στη Βέροια, λογομάχησαν με κάποιον ποδοσφαιριστή και εκεί έληξε το θέμα.

Η συνέχεια ποια είναι για τη Νίκη Αγκαθιάς;

Η συνέχεια είναι,  ότι πρέπει να πάρουμε 5 στα 5. Αν μπορέσουμε να καταφέρουμε να είμαστε στη δεύτερη θέση.

Αν δούμε το πρόγραμμα,  βλέπουμε ότι οι πρωτοπόροι παίζουν μεταξύ τους.

Εμείς έχουμε ένα βατό πρόγραμμα. Από τις πέντε αγωνιστικές παίζουμε τις τέσσερις με ομάδες που είναι υποβιβασμένες. Είναι τα Κουφάλια,   οι ομάδες της Φλώρινας,  με την Πτολεμαΐδα και την Μελίτη. Έχουμε ένα παιχνίδι στην έδρα μας με τον Εδεσσαϊκό. Αυτά είναι τα παιχνίδια που έχουμε. Εντάξει! Το Παλιοχώρι έχει ένα δύσκολο πρόγραμμα .Παίζει με την Τρίγλια  την Κυριακή, την επόμενη αγωνιστική δηλαδή. Ένα τοπικό ντέρμπι. Παίζει μέσα στην Αριδαία. Παίζει με την Βέροια μέσα στο Παλαιοχώρι και με τον Εδεσσαϊκό. Είναι ένα πρωτάθλημα πολύ δυνατό. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Εμείς είχαμε ένα πρόγραμμα δυνατό και το βγάλαμε.Από την πρώτη αγωνιστική παίξαμε με όλες τις ομάδες, που ήταν ομάδες που χτυπούσαν πρωτάθλημα, όπως ο Αγροτικός Αστέρας, η Τρίγλια,  το Παλαιοχώρι και τα καταφέραμε. Παίξαμε εκτός έδρας με τον Μακεδονικό και φέραμε διπλό. Αυτό δεν σημαίνει, επειδή το Παλιοχώρι έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα, δεν μπορεί να τα καταφέρει. Βάσει αυτού του προγράμματος, ελπίζουμε και αν εμείς πάρουμε 5 στα 5 ελπίζουμε με στραβοπάτημα του Παλαιοχωρίου, να κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση. Ακόμα και με ισοβαθμία είμαστε εμείς που θα βρεθούμε στη δεύτερη θέση.

 

Αυτό σημαίνει αγώνες  μπαράζ;

Ναι, σημαίνει από τον 1ο, 2ο ,3ο και 4ο όμιλο παίζουν οι δεύτερες ομάδες μπαράζ και βγαίνουν δύο ομάδες

Κατά πόσο είναι έτοιμη Νίκη Αγκαθιάς να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο γεγονός;

Μπήκαμε δυνατά.  Κερδίσαμε τα παιχνίδια. Ήρθε αυτό που ήρθε στη βαθμολογία.  Θα βρεθούμε στα μπαράζ. Θα είμαστε έτοιμοι. Δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο.

Θα ξαναμιλήσουμε βέβαια, γιατί έχω μία άλλη ερώτηση,  που θα την κάνω την επόμενη φορά.  Κατά πόσο είναι έτοιμος ο Ματσούκας ο Αριστείδης να αντιμετωπίσει,εάν η ομάδα του βρεθεί στην επόμενη κατηγορία; Γιατί η επόμενη κατηγορία η Football League είναι κάτι το διαφορετικό.

Κοιτάξτε,  ο Αριστείδης ο Ματσούκας, αφού μου το λέτε τώρα, στο ποδόσφαιρο δεν εμφανίστηκε ούτε φέτος, ούτε τώρα.  Έχουμε 40 χρόνια στην ομάδα,και πολλά περισσότερα. Ήμουν ποδοσφαιριστής. Έκανα τον προπονητή, τριάντα χρόνια στο προεδρείο της ομάδας.  Την αγαπάμε την ομάδα. Τώρα αν εννοείτε, ότι είστε, ότι είμαστε έτοιμοι από πλευράς χρημάτων, αυτό είναι θέμα και του χωριού και άλλων προσώπων.  Σίγουρα ένας άνθρωπος δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος της Football League. Αυτά που λέγονται τώρα,  με την προκήρυξη που βγήκε από το Υπουργείο,  είναι ότι , η ομάδα που θα βγει θα πάρει 300.000 ευρώ για ολόκληρη τη χρονιά.  Αυτό,  θα κάτσουμε κάτω, να τα δούμε όλα. Χρειάζεται ένας προγραμματισμός. Χρειάζεται να γίνουν κάποια πράγματα για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Μα αυτό όμως είναι δεύτερο. Πρώτο είναι,  εάν καταφέρουμε να πάμε στα μπαράζ και από κει και πέρα βλέπουμε.

Να προλάβω και να πω ότι ο Αριστείδης ο Ματσούκας δίνει μαθήματα στην ποδοσφαιρική Ημαθία;

Όχι, δεν μπορώ να πω ότι δίνει μαθήματα . Αγαπάω αυτό το ποδόσφαιρο. Αγαπάω  την ομάδα μου. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο. Πάντα όταν είμαι, όταν ήμουν και είμαι στην ομάδα , είμαι από τους ανθρώπους που θέλουν να ανεβάζουν ψηλά τον πήχη.  Δεν θέλω σε αυτή την ομάδα που προεδρεύω, τη Νίκη Αγκαθιάς,  να χάνει. Προσπαθώ με κάθε τρόπο, από την αρχή του πρωταθλήματος, να δημιουργήσουμε μία ομάδα που να είναι ανταγωνιστική, σε όποιο πρωτάθλημα παίζει,  σε τοπικό, είτε όταν ήμασταν στη Δ΄ Εθνική , είτε τώρα, που είμαστε στη Γ΄ Εθνική. Αυτό κάνουμε. Δεν υπάρχει ένα μαγικό ραβδί. Ούτε μαθήματα κάνουμε. Ούτε διδάσκουμε. Σας είπα, αγαπάμε αυτό το ποδόσφαιρο και όσο μπορούμε, προσφέρουμε.

Την εμπειρία που έχει αποκτήσει τόσα χρόνια ο Αριστείδης Ματσούκας, μπορεί να την διοχετεύσει,  να βοηθήσει το ποδόσφαιρο της Ημαθίας ή έχει αποτύχει;

Εγώ προσπάθησα μέσω Ενώσεως, να είμαι στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας. Όπου συμμετέχω,  θέλω πάντα τον πήχη να τον ανεβάζω ψηλά. Εκεί είχα πει,  αφού θέλησα να μπω στη διοίκηση, θα ήθελα πάρα πολύ με την εμπειρία μου, με τα λάθη που κάναμε, με αυτό που αγαπάμε, θα ήθελα να κάνω τομές, αυτές που μπορούσαμε να κάνουμε για το ποδόσφαιρο.  Να βοηθήσουμε το ημαθιώτικο ποδόσφαιρο και όχι μόνο, αλλά υπήρξαν κάποιοι άνθρωποι, δεν το θελήσανε αυτό, γι΄ αυτό απομακρύνθηκα από κει και ασχολήθηκα με την ομάδα του χωριού μου. Αυτό τώρα, το αν μπορώ εγώ να βοηθήσω στο ποδόσφαιρο γενικά,  δηλαδή το ποδόσφαιρο και όχι μόνο την ομάδα, όλοι κρινόμαστε.

Θα επανέλθει ο Αριστείδης Ματσούκας μετά από δύο χρόνια στην Ένωση με δικό του ψηφοδέλτιο;

Όχι! όχι! Αυτό δεν γίνεται! Από τη στιγμή που γίνεται μία μομφή, αυτό το χω πει χίλιες φορές, από τη στιγμή που υπήρχε το κατηγορητήριο για μένα και ήταν σαράντα ομάδες και πρέπει να απομακρυνθώ,  από κει για ποιο λόγο να ασχοληθώ; Βέβαια θα ΄θελα να ευχαριστήσω πάλι για πολλοστή φορά, τις 15 ομάδες που με ψήφισαν, αλλά αυτό δεν φτάνει. Θέλεις να δημιουργήσεις κάποιο έργο, πρέπει όλοι να το θέλουν, τώρα το αν επικράτησε το κριτήριο,  γιατί  εγώ πήρα το πρωτάθλημα από τη Νάουσα και με αυτό το κριτήριο ψήφισαν ομάδες, και έπρεπε να φύγω από την Ένωση; Το είπα αυτό χιλιάδες φορές. Συγχαρητήρια για τις ομάδες. Ή εάν, με άλλο κριτήριο ψήφισαν οι ομάδες; Εγώ θα ήθελα, όταν μιλήσαμε, όλες οι ομάδες να ήθελαν το Ματσούκα . Τώρα εγώ,  δεν μπορώ να επανέλθω,  αφού 40 ομάδες με ψήφισαν να απομακρυνθώ. Από εκεί, εντάξει, ας πορευτούν, το ημαθιώτικο ποδόσφαιρο με τους ανθρώπους που έχουν.

Δεν θα συνεχίσουμε την συνομιλία μας. Ευχαριστώ πολύ. Οι απαντήσεις τις οποίες έδωσε ο Αριστείδης Ματσούκας τις χρειαζόμαστε για να δούμε τα θέματα και από την άλλη πλευρά, γιατί πάντα  έχει να κάνει μία πρόταση,  για πολλά θέματα, από ότι φαίνεται, θα ασχοληθεί μόνο με την ομάδα του και ευχόμαστε να είναι στη Β΄ Εθνική.  Ευχαριστώ πολύ. Καλή συνέχεια .

Ευχαριστώ

Δείτε περισσότερα στη συνέντευξη που ακολουθεί… 

Ο επίτιμος πρόεδρος της Νίκης Αγκαθιάς, Ματσούκας Αριστείδης , κάνει δηλώσεις για τον αγώνα Νίκη Αγκαθιάς – Ελπίδα Σκουτάρεως ( Βέροια ) 0-0 και όχι μόνο

Posted by Giannis Zinas on Monday, March 4, 2019