Ο Mποζίνης Χρήστος,  ο προπονητής της ΑΕ Xαρίεσσας μας παραχώρησε  την παρακάτω συνέντευξη.

–  Ευχαριστώ για την αποδοχή της πρότασής μου να μιλήσουμε για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Θα παραμείνεις  στη Xαρίεσσα ή όχι;

– Ακόμα δεν έχω αποφασίσει, από βδομάδα θα ξέρω. Έχω κάποιες προτάσεις. Νομίζω ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξέρουμε,  αν θα παραμείνω στην ομάδα ή όχι για  να συνεχίσω αυτό που κάναμε τα τρία –  τέσσερα τελευταία χρόνια.

– Και εσύ δεν έχεις αποφασίσει,  αλλά και η διοίκηση δεν έχει αποφασίσει, αν θα έχει το Χρήστο Μποζίνη προπονητή;

– Η διοίκηση μου έχει κάνει προτάσεις για να παραμείνω, απλά έχω και εγώ κάποιες άλλες και την επόμενη εβδομάδα θα αποφασίσω.

– Πόσα χρόνια είσαι στη Χαρίεσσα;

– 3 χρόνια.

–  Θα έλεγα ότι η δουλειά την οποία κάνεις, θα φανεί από δω και πέρα;

– Σίγουρα ένας προπονητής θέλει αρκετό χρόνο για να φανεί η δουλειά του. Τα παιδιά στην ομάδα της Χαρίεσσας μου το δώσαν αυτόν τον χρόνο και τους είμαι ευγνώμων,  γιατί δύσκολα να βρεις διοίκηση σε ομάδα ερασιτεχνικής κατηγορίας,  που να ξέρει από ποδόσφαιρο. Συζητούσαμε πολλά πράγματα με τα παιδιά και μου παρείχαν ότι τους ζήτησα. Είμαι ευχαριστημένος. Θα δούμε, η συνέχεια θα δείξει.

–  Μία συνέχεια που θεωρώ,  ότι από δω και πέρα για τρία χρόνια,  κάποιες ηλικίες ποδοσφαιριστών και ειδικά των νεαρών, σε εμπιστεύονται περισσότερο ή το αντίθετο;

–  Νομίζω ότι,  το χω πει κι άλλη φορά,  τα νεαρά παιδιά είναι η αδυναμία μου. Εάν μπορέσουν κάποια παιδιά από αυτά που έχουμε δουλέψει μαζί να παίξουν ποδόσφαιρο σε μεγαλύτερο επίπεδο,  θα είναι για μένα το πιο σημαντικό πράγμα. Βέβαια σε όλες τις ομάδες χρειάζονται και μερικοί με εμπειρία,  αλλά νομίζω,  ότι η δικιά μου λογική λέει,  ότι πρέπει να έχεις μία ομάδα, η οποία να βασίζεται κυρίως σε ποδοσφαιριστές που διψάνε για ποδόσφαιρο και προπόνηση και αυτό θα συνεχίσω να κάνω.

–   Από τη μία  να διψάνε για ποδόσφαιρο οι νεαροί ποδοσφαιριστές,   αλλά από την άλλη διοίκηση και προπονητής να διψάνε και αυτοί να βλέπουμε άλλους,  να διψάνε για ποδόσφαιρο.

– Οπωσδήποτε είναι καλό να υπάρχει αυτό το  μείγμα, διοίκηση,  προπονητή και ποδοσφαιριστών για να μπορέσει να πάει καλά η ομάδα.

– Υπήρχε τέτοιο μείγμα στην ΑΕ Χαρίεσσας;

– Νομίζω φέτος,  ότι είχαμε μία πάρα πάρα πολύ καλή  χρονιά, αν και είχαμε ένα γεγονός πολύ δυσάρεστο. Για ένα πολύ μεγάλο διάστημα επηρέασε όλη την ομάδα,  τα παιδιά δείξανε μεγάλη ψυχική δύναμη,  το ξεπεράσαμε,  κάναμε μία πολύ καλή πορεία και νομίζω ότι είμαστε η ομάδα με το πιο χαμηλό μέσο όρο ποδοσφαιριστών. Τερματίσαμε αρκετά ψηλά,  στην 6η θέση με τον Κοπανό. Ήταν δικαίωση για αυτά τα παιδιά και για τη διοίκηση,  αλλά και για μένα. Νομίζω ότι ήταν πολύ καλή αυτή η πορεία.

– Επομένως το να ψάχνει ο Χρήστος ο Μποζίνης κάτι διαφορετικό, εννοείται ότι θα ναι κάτι πιο ελκυστικό;

– Εννοείται. Κάθε προπονητής κοιτάει,  ότι το καλύτερο για τον εαυτό του και στην ομάδα που θα πάει,  και εγώ αυτό θα κοιτάξω, όχι ότι δεν είμαι ευχαριστημένος στη Χαρίεσσα, αλίμονο,  είναι για μένα ένα πολύ μεγάλο κομμάτι,  θέλω να δουλέψω πάλι σε ένα τέτοιο στυλ.

– Αυτός είναι ο ρόλος του προπονητή. Έχει γενικά ο προπονητής τις αντιστάσεις εκείνες,  που του δίνουν τα εχέγγυα οι παράγοντες,  οι διοικήσεις, Θα έλεγα παίρνουν εντολές από τη διοίκηση  για να κάνει αυτό που θα ήθελε η διοίκηση και όχι αυτός;

– Είναι μία φιλοσοφία αυτή. Νομίζω υπάρχουν προπονητές , που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό συνεχώς. Είναι άλλοι που θέλουν να δουλεύουν με νεαρά παιδιά,  ανάλογα με τη διοίκηση μιας ομάδος τι θέλει να πετύχει,  πρέπει να πάρει και τον ανάλογο προπονητή. Δεν μπορεί μία ομάδα,  που θέλει να δουλέψει με νεαρούς ποδοσφαιριστές,  να πάρει ένα προπονητή που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό , δεν ταιριάζει ο προπονητής,  έχει το χαρακτήρα του και η διοίκηση διαλέγει τον προπονητή,  ανάλογα με το τι θέλει να πετύχει.

– Ο χώρος του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου θεωρώ ότι είναι μικρός και όλοι πολύ γνωριζόμαστε μεταξύ μας.  Επομένως το πού ποντάρει κάθε διοίκηση είναι καθορισμένο και  γνωστό και φαίνεται,  ποια διοίκηση θα επιλέξει τον εν λόγω προπονητή.

– Αυτό ακριβώς,  όπως το λες είναι έτσι.

– Ο Γιώργος ο Γκόγκτσις στέλνει μήνυμα και  λέει: «Καλησπέρα…  ο καλύτερος άνθρωπος που υπάρχει στην Ημαθία και ο πιο σωστός προπονητής από όλους»

-Ο  Γκόγκιτς είναι μεγάλος παίκτης,  το ξέρουμε όλοι αυτό,  δεν το συζητάμε.  Του εύχομαι να πάει σε όποια ομάδα θέλει.

– Υπάρχουν ομάδες στην κατηγορία που ενδεχομένως δεν θα ήθελαν να συνεχίσουν το πρωτάθλημα ; Με τους προπονητές τι γίνεται και γενικά με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;

– Ήδη λίγες είναι οι ομάδες που δαπανούν χρήματα. Όλοι προσπαθούν να έχουν ένα μπάτζετ και συμμαζεμένο,  να μη χρειαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Είναι  λίγοι οι παράγοντες που έχουν παραμείνει στο ποδόσφαιρο για να προσπαθήσουν να βρουν κάποιους χορηγούς ή με λαχεία για να μπορέσουν να βγάλουν τη χρονιά. Πραγματικά οι άνθρωποι είναι ήρωες που ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας και όχι μόνο. Εγώ προσωπικά, προσπαθώ όσο μπορώ να συμβιβαστώ με την κατάσταση αυτή, δηλαδή δεν θέλω να κοιτάω πράγματα που θα είναι για αυτούς δύσκολα,  να μην τους κάνουν να ματώνουνε για τις ομάδες τους.  Νομίζω ότι όλοι έχουμε άλλες προτεραιότητες στη ζωή και απλώς ο χώρος του ποδοσφαίρου μας δίνει την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούμε.

– Αυτό το να ματώσουν οι παράγοντες εξαρτάται από προπονητές που θέλουν ενδεχομένως τα δικά του στάνταρ ή και οι ίδιοι παράγοντες, οπότε για τον άλφα ή βήτα λόγο,  πασχίζουν χωρίς να έχουν κάποια βοήθεια, ενδεχομένως που θα ήθελαν;

– Νομίζω ότι είναι κάποιοι παράγοντες,  που πραγματικά θέλουν να κάνουν πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Παίρνουν την αφρόκρεμα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ημαθίας και έρχεται ο μαρασμός της ομάδας και η διάλυση. Τα παραδείγματα είναι αρκετά. Εμείς αυτό δεν θέλουμε να κάνουμε στις ομάδες που πάμε,  θέλουμε ομάδες να ξεκινάνε από χαμηλά,  να έχουν γερά θεμέλια,  ούτως ώστε να αντέξουν στο χρόνο.

– Πάντως  λίγες είναι αυτές οι ομάδες,  που έχουν αυτή τη φιλοσοφία.

– Ναι λίγες είναι,  αλλά νομίζω ότι τα επόμενα χρόνια θα γίνουν περισσότερες,  γιατί βλέπω,  ότι σε όλα τα χωριά υπάρχουν Ακαδημίες. Οι προπονητές όλοι σχεδόν, είναι καλά παιδιά,  διαβασμένοι με διπλώματα και στοιχεία. Εγώ παρακολουθώ πάρα πολύ και τις Ακαδημίες,  τα παιδιά που είναι σε αυτές κάνουν φοβερή δουλειά και νομίζω ότι στα επόμενα χρόνια θα έχουμε πάρα πολλά ταλέντα.

– Θα πάμε στο θέμα των προπονητών και στις σχολές προπονητών.   Θα  ήθελα να σταθώ στην οικονομική βοήθεια την οποία μπορούν να έχουν οι παράγοντες, με κάποια κονδύλια που θα μπορούσαν να απαιτηθούν από την ΕΠΟ ή το στοίχημα. Από ότι μας έχουν πει οι παράγοντες της ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ θα μπορούσαν να διεκδικήσουν.  Δεν έχουν την οικονομική ενίσχυση οι ομάδες. Πώς το βλέπεις αυτό;

– Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια επιχορηγήσεις από το κράτος,  τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Όπως είπαμε οι παράγοντες τρέχουν και ξοδεύουν χρήματα,  κόβουν από το υστέρημά τους να πουλήσουν λαχεία,  κάνουν πολλά για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της ομάδας. Η ΕΠΣ Ημαθίας δεν ξέρω, αν μπορεί να κάνει κάτι;

– Βέβαια σε προηγούμενες διοικήσεις,  είχαμε παρακολουθήσει το θέμα, οι κίτρινες κάρτες έβγαιναν πολύ πιο εύκολα και κοστίζαν 10 ευρώ, ήταν έσοδα της ΕΠΣ Ημαθίας . Τώρα με την τωρινή διοίκηση δεν έπεσε κάτι τέτοιο στην αντίληψή μας.

– Ναι, νομίζω ότι δεν ισχύει αυτό.

– Να πάμε στο άλλο θέμα στις Σχολές προπονητών.  Είναι δύσκολο ή εύκολο ένας προπονητής να πάει σε μία σχολή προπονητών; Μπορεί  να δημιουργηθεί μία σχολή προπονητών στην Ημαθία,  για να μπορεί να πάρει κάτι περισσότερο ο προπονητής,  γιατί το δικαιούται να πάρει γνώσεις.

– Νομίζω,  ότι είναι ένα κομμάτι, όποιος θέλει να ασχοληθεί,  πρέπει να το περάσει. Το μόνο κακό είναι,  ότι δεν έχει πάρα πολλές σχολές. Συνήθως είναι μακριά και κοστίζουν σε κάποιον που θα ήθελε να τις παρακολουθήσει. Το βλέπω,  ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τα παιδιά,  τους νέους προπονητές και νομίζω χρόνο με το χρόνο βελτιώνεται η κατάσταση. Αυτό φαίνεται εξάλλου από τα παιδιά που βγαίνουν από τις Ακαδημίες,θέλω να πιστεύω,  ότι τα επόμενα χρόνια θα κάνουνε πολύ μεγάλα άλματα στον τομέα. Τα παιδιά που έρχονται από πίσω,  θα είναι ακόμα πιο καλοί προπονητές από μας.

– Οι Σχολές Προπονητών,  είπες Χρήστο Μποζίνη,  ότι είναι μακριά,  δεν μπορούσαν να είναι κοντά;

– Σίγουρα θα μπορούσανε,  είναι θέμα της ΕΠΟ. Δεν μπορούμε να τα καθορίσουμε αυτά,  θα μπορούσαν να είναι πιο κοντά για να μπορούμε να τις παρακολουθούμε όλοι. Θέλουμε να πάμε.

– Μην ξεχνάμε,  ότι είμαστε στην κεντρική Μακεδονία , που υπάρχουν αρκετοί σύλλογοι και  ενδιαφερόμενοι προπονητές, άρα θα μπορούσε κατά κάποιο τρόπο να γίνουν σχολές και να είναι κίνητρο για σας, να πάτε να επιμορφωθείτε.

– Σωστά, έτσι ακριβώς,  καλά είναι να έχουμε και μία  σχολή στην Ημαθία. Μακάρι να γίνει.

– Από τι εξαρτάται και δεν γίνεται;

– Αυτό νομίζω, ότι είναι θέμα της ΕΠΟ.

– Θα ήθελα να κάνουμε ένα σχόλιο για τους αγωνιστικούς χώρους και τα γήπεδα. Πώς είναι; Ποια είναι η κατάσταση τους; Είναι ικανοποιητική; Μπορούν να γίνουν καλύτερα;

– Νομίζω, ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση οι αγωνιστική χώροι, βέβαια στη διάρκεια του χειμώνα με τις πολλές βροχές,  με τα κρύα , έχουμε πρόβλημα,  αλλά νομίζω ότι είναι αρκετά καλοί.  Πιστεύω,  ότι κάθε χρόνο θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι.

– Βέβαια ο χώρος και γενικά το γήπεδο για να γίνει καλύτερο,  αυτόματα υπάρχει και καλύτερη απόδοση από τους ποδοσφαιριστές και γενικά οι προπονητές μπορούν να δείξουν τη δουλειά τους, τις ικανότητές τους.

-Εννοείται,  όσο καλύτερο είναι ένα γήπεδο,  τόσο καλύτερο είναι για την ομάδα.  Αυτό είναι δεδομένο, δεν το συζητάμε.

– Να πάμε σε ένα άλλο θέμα,  των μικτών ομάδων ,  της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας, τι γίνεται με αυτό το θέμα;

– Βλέπω ότι προσπαθούν να έχουν διακρίσεις κάθε χρόνο. Κάνει ότι μπορεί ο καθένας,  δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο.

– Οι μικτές είναι η αιχμή του δόρατος, Μέσα από αυτές θα μπορούσε να φανεί και η δουλειά των προπονητών,  βέβαια σε μικρότερες ηλικίες,  είναι αυτό που λέμε,  αν μπορούμε να εμπιστευτούμε τους νεαρούς,  για να δείξουν αυτά που μπορούν παίρνοντας παιχνίδια από μεγάλες κατηγορίες.

– Σίγουρα οι μικτές ομάδες είναι ο καθρέφτης των Ενώσεων. Υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές θέλω να πιστεύω, ότι μπορούμε να βγάλουμε και από εκεί καλούς ποδοσφαιριστές.

– Η φιλοδοξία του Χρήστου Μποζίνη,  θα ήταν να βρεθεί στο πόστο του Ενωσιακού προπονητή;

– Όχι

– Γιατί;

– Δεν είναι του χαρακτήρα μου,  γιατί θέλω να έχω καθημερινή τριβή με την προπόνηση, μου αρέσει. Τα πράγματα εκεί είναι πιο χαλαρά, κάνουν μία προπόνηση την εβδομάδα, εγώ νομίζω, ότι δεν μπορώ να το κάνω αυτό.

– Να επεκτείνω την ερώτηση,  χωρίς να θέλω να πιέσω,  παίρνοντας αφορμή από αυτό που λες,  ότι οι προπονήσεις γίνονται μία φορά την εβδομάδα. Δεν είναι υποχρεωμένος ο Ενωσιακός προπονητής να πηγαίνει και να βλέπει πολλές φορές την εβδομάδα τους ποδοσφαιριστές αυτούς που έχει, για να έχει καλύτερη άποψη και η επιλογή να γίνεται από ιδία αντίληψη και όχι από διάφορους άλλους δρόμους;

– Νομίζω,  ότι οι προπονητές φέτος πήραν αρκετά παιδιά και έχουν αναδείξει αρκετά.

–  Για τα play off και play out  ποια είναι η άποψη σου;

–  Είναι θετική,  αλλά αν είναι να έχουμε αυτά που έχουμε φέτος,  τα δυσάρεστα, καλύτερα είναι να μην τα κάνουμε. Είδαμε κάποιες καταστάσεις δυσάρεστες,  στρεσαριζόμαστε όλοι παραπάνω σε αυτά τα παιχνίδια, προπονητές,  φίλαθλοι , διαιτητές και οι διοικήσεις και δεν πρέπει. Νομίζω,  ότι είναι πάρα πολύ εποικοδομητικά και σωστά,  αλλά δεν χρειάζεται να φανατιζόμαστε τόσο.  Ευελπιστώ,  ότι του χρόνου να είναι τα πράγματα πιο ήρεμα.

-Σε ποια παιχνίδια αναφέρεσαι και λες ότι στρεσαριζόμαστε περισσότερο;

– Στα παιχνίδια των play-off,  τους δύο ημιτελικούς. Υπάρχει παραπάνω φανατισμός σε όλα τα παιχνίδια,  όλα τα παιχνίδια ήταν ντέρμπι, είχαν αψιμαχίες, είχαν φασαρίες.

– Αυτό όμως,  δεν πάει να πει,  ότι μπορεί να έχουμε αρνητική ή θετική άποψη για τα play-off ; Από τη στιγμή που υπάρχει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έλεγα των ανθρώπων που κινούνται γύρω από αυτό;

– Δεν είδα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς κόσμου,  γιατί πήγα και τα παρακολούθησα. Μόνο το τελευταίο ματς είχε περισσότερο κόσμο. Περίμενα κάτι παραπάνω. Δεν ξέρω αν εσείς είδατε παραπάνω κόσμο σε κάποιο παιχνίδι;

– Βέβαια τα παιχνίδια που έγιναν την Τετάρτη  είχε λιγότερους φιλάθλους. 

– Νομίζω,  ότι τα παιχνίδια των play out είχαν λιγότερο κόσμο.

– Είναι ένα θετικό ξεκίνημα. Βέβαια τα play off και τα play-out λιγοστεύουν τις πιθανότητες για φιλικά παιχνίδια ή όχι;

– Φιλικά παιχνίδια; Τι εννοείτε μεταξύ των ομάδων;

– Μεταξύ των ομάδων, χωρίς στόχους και σκοπούς.

– Αδιάφορα εννοείται.  Εννοείται, ότι είναι πιο λίγα.

– Αυτό οπωσδήποτε επηρεάζει και όλο το πρωτάθλημα,  όταν υπάρχουν αδιάφορα παιχνίδια,  το αποτέλεσμα διαμορφώνεται πιο εύκολα.

– Ναι εννοείται.

– Η διαφορά των έξι πόντων που διατηρείται στην κορυφή των play-off, στη βάση δεν υπήρχε για τα play-off. Θα ήθελα το σχόλιο σου πάνω σε αυτό.

– Αυτό πραγματικά ήταν ένα κενό, που είχαν.  Του χρόνου και νομίζω από ότι είπαν τα παιδιά,  θα υπάρχει όπως στη βάση έτσι και στην κορυφή αυτή τη διαφορά του βαθμού,  για να γίνει πιο ανταγωνιστικό και δίκιο το πρωτάθλημα.

– Δεν ήταν δηλαδή έτοιμη η ΕΠΣ Ημαθίας για να καθιερώσει τα play off και play out;

– Εντάξει δεύτερη χρονιά τα κάνει,  δεν ξέρω αν ήτανε έτοιμη ή όχι. Βλέπει ποιο σύστημα είναι το καλύτερο και νομίζω ότι θα διορθωθεί.

– Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού.

– Ακριβώς έτσι.

– Θα ήθελα την άποψή σου για τις ενέργειες τις οποίες έκανε η ΕΠΣ και τον αντίκτυπο τον οποίο είχε στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Καθιερώθηκαν οι γιατροί , αλλά τους πληρώνουν οι ομάδες.  Ενδεχομένως κάποια σχολή διαιτητών που έγινε; Υπάρχουν άλλα σημεία τα οποία μπορούμε να πούμε ότι πρόσφερε η ΕΠΣ,  όπως τα play off και play out,  ούτως ώστε να καρπωθούν οι ομάδες;

– Με τα οργανωτικά και τα πράγματα της ΕΠΣ Ημαθίας δεν ασχολούμαι και πολύ.  Εμένα με ενδιαφέρει το κομμάτι το ποδοσφαιρικό, για αυτό το κομμάτι είναι άλλοι άνθρωποι. Εγώ είμαι προπονητής. Πάνω σε αυτό το κομμάτι, ότι θέλετε μπορώ να σας πω. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια να βελτιωθούν πάρα πολλά. Μακάρι να τα αξιοποιήσουν. Δεν έχω ψαχτεί πάρα πάνω σε αυτό το κομμάτι.

– Ίσως δεν σου έχει δοθεί, δεν σου έχει γίνει ανάλογη ερώτηση και ευκαιρία να να εκφράσεις την άποψή σου δημόσια.

– Μπορεί να είναι και αυτό. Αυτό το κομμάτι,  το οργανωτικό της ΕΠΣ Ημαθίας, δεν με απασχολεί ιδιαίτερα.  Εγώ θέλω να δω καλά γήπεδα. Να υπάρχουν καλές ομάδες. Να υπάρχουν καλές διαιτησίες και να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα.

– Όλα αυτά που είπες, συνθέτουν ένα παζλ,  για το οποίο υπεύθυνη είναι η ΕΠΣ Ημαθίας και αυτή οργανώνει το πρωτάθλημα. Είναι η διοργανώτρια αρχή.

– Έτσι ακριβώς.Τα περιθώρια βελτίωσης είναι πάρα πολύ μεγάλα. Αν μπορέσουν να γίνουν καλύτερα,  θα είναι θετικό. Εγώ δεν θέλω να βλέπω τα πρόσωπα,  θέλω να βλέπω τα γεγονότα για να πάει το ποδόσφαιρο της Ημαθίας μπροστά.

– Για την διαιτησία θα ήθελα να ακούσω την άποψή σου.

– Νομίζω,  ότι η διαιτησία κάθε χρόνο είναι και καλύτερη. Τα παιδιά,  τα περισσότερα, είναι αξιολογημένα. Εντάξει κάνουν λάθη. Όλοι θα κάνουν και θα κάνουνε, αλλά νομίζω ότι δεν  έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Τα παιδιά έχουν κάνει βήματα, μεγάλα άλματα.  Κάθε χρόνο είναι και καλύτερη. Ευελπιστούμε του χρόνου να είναι ακόμα καλύτερη.

– Έπαιξε αρνητικό ρόλο σε κάποιο παιχνίδι σας;  

-Εντάξει είναι περασμένα ξεχασμένα. Είχαμε τέτοια προβλήματα, μας πόνεσαν λόγω διαιτησίας,  αλλά τα προσπερνάμε. Σκοπός είναι να μην υπάρχει σκοπιμότητα.

– Ο Γιώργος ο Μπίλης,  στέλνει ένα μήνυμα και λέει ότι: «Πολλές ομάδες δεν θα κατέβουν φέτος. Χρηστάρα… παιδί διαμάντι.»

– Μακάρι Γιώργο να διαψευθείς για να μπορέσουν  να κατέβουν όλες οι ομάδες.  Μακάρι να κατέβουν όλες οι ομάδες.

– Θα πρότεινα μέσα από αυτή τη συνέντευξη που κάνουμε,  να γίνει και μία συζήτηση εάν πρέπει να γίνει γενική συνέλευση των ομάδων. Θα ήθελα την άποψη πάνω σε αυτό.

– Βέβαια αυτό είναι το καλύτερο, να ενημερωθεί η Ένωση ποια ομάδα  δεν μπορεί να κατέβει,  για να μπορέσει μία άλλη ομάδα,  που δεν προβιβάστηκε να παίξει αυτή στην κατηγορία. Νομίζω,  ότι αυτό είναι το πιο δίκαιο και να μην ξεκινήσουμε να έχουμε μία δύο ομάδες λιγότερες.

–  Είναι αυτό που λέγαμε προηγουμένως,  αυτά τα θέματα,  συνήθως δεν τα πιάνουμε με τους προπονητές,  είναι καλύτερα να τα συζητάμε τους παράγοντες.

– Για να κατέβει μία ομάδα δεν είναι θέμα του προπονητή. Ο παράγοντας είναι αυτός,  που το βιώνει.

– Να πάμε στις φιλοδοξίες του Χρήστου μποζίνη. Πόσα χρόνια είσαι προπονητής και που θα ήθελες να πας;

– Οδεύω προς την ένατη χρονιά. Είμαι 8 χρόνια προπονητής. Η κατάσταση είναι δύσκολη,  αν μπορέσουμε να πάμε σε μία ομάδα να κάνει κάτι καλύτερο,  θα είναι ευχής έργο. Αν δεν μπορέσουμε, εγώ είμαι ευχαριστημένος από τις ομάδες,  στις οποίες έχω πάει. Έχουν προσφέρει αυτό,  που θα ήθελα εγώ. Δεν έχω πολύ μεγάλα όνειρα.

– Ο Γιώργος,  ο Μπίλης στέλνει ένα μήνυμα και λέει ότι: «Θέλουμε βοήθεια». Θα ήθελα βέβαια να μας πει,  ποια είναι αυτή η συγκεκριμένη βοήθεια που χρειάζονται οι ομάδες. Όλοι μπορούμε να αναφέρουμε και να λέμε ότι θέλουμε βοήθεια, αλλά τι εννοούμε επακριβώς;

– Ο Γιώργος είναι ένας παράγοντας,  όσο μπορεί βοηθάει τις ομάδες από το υστέρημά του κάθε χρόνο.

– θα ήθελες να πεις κάτι, τελειώνοντας με την  συνέντευξη;

-Εγώ θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την κουβέντα που κάναμε και τη δυνατότητα που μας δίνετε να λέμε την άποψή μας. Εύχομαι του χρόνου να συνεχίσετε το πολύ ωραίο πράγμα που κάνεις και καλή χρονιά να έχεις.

– Ανταποδίδω  τις ευχαριστίες. Με τη δική σας συμμετοχή γίνεται όλο αυτό και σε ευχαριστώ πολύ. Θα είναι χαρά μου να το συνεχίσω και με τούς ποδοσφαιριστές.

– Ευχαριστώ πολύ.

Δείτε και ακούστε από πρώτο χέρι τη συνέντευξη που ακολουθεί…

Ο προπονητής της ΑΕ Χαρίεσσας, Μποζίνης Χρήστος, σε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης

Posted by Giannis Zinas on Wednesday, June 19, 2019