Ο ποδοσφαιριστής του Άρη Παλαιοχωρίου, Μουσκεφτάρας  Νίκος,  μας παραχώρησε την παρακάτω συνέντευξη.

 -Καλησπέρα Νίκο.

-Καλησπέρα κύριε Γιάννη.

-Έκανες μεταγραφή, άλλαξες ομάδα,  γιατί άλλαξε σελίδα στην ποδοσφαιρική σου ζωή;

– Εντάξει, έκλεισε ένας κύκλος τεσσάρων χρόνων στο Πλατύ. Είναι η ομάδα, που άρχισα να παίζω ποδόσφαιρο. Η ομάδα με ανέδειξε. Ήμουν εκεί,  όταν ήμουνα μικρός. Έπαιξα εκεί,  όταν η ομάδα ήταν ακόμα στη Γ΄ κατηγορία,  μαζί με ένα άλλο παιδί που είναι ακόμη,  ο Ελευθεριάδης, ο Ηρακλής. Σκοπός μας ήταν  να ανεβάσουμε την ομάδα εκεί που ανήκει. Καταφέραμε τρεις χρονιές,  με τρεις διαδοχικές ανόδους,  να πάμε την ομάδα στην Α κατηγορία. Αγωνίστηκα και πέρυσι στην Α΄ κατηγορία. Φέτος είναι μία νέα χρονιά, όπως είπα και πριν. Έκλεισε ένας ωραίος κύκλος, ας ελπίσουμε,  ότι ανοίγεται ένας νέος όμορφος και αυτός.

-Ένας κύκλος,  που θα έλεγα ότι έκλεισε αναπάντεχα με το Πλατύ.

-Εντάξει, πάντα στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν αυτά, δεν χρειάζεται να είμαστε συνέχεια σε μία ομάδα. Δεν έχει γίνει κάτι συγκεκριμένο. Θεώρησα καλύτερα για το μέλλον μου να αλλάξω παραστάσεις. Τα παιδιά από το Παλαιοχώρι με προσέγγισαν πολύ σωστά,  με κέρδισαν με αυτά,  που μου είπαν,  όπως και ο προπονητής ο κύριος Απόσογλου. Με τον Γιώργο τον Παντόπουλο,  που είναι γενικός αρχηγός,  είναι νέος,  έχουμε παίξει συμπαίκτες,  ήθελα να τον βοηθήσω και επέλεξα να πάω στο Παλαιοχώρι. Από δω και πέρα θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό,  για να τους βοηθήσω.

-Πέρυσι το Παλαιοχώρι είχε κάποια θέματα,  μπήκε στα play-out. Τελικά τα κατάφερε. Φέτος τι γίνεται;

-Φέτος από ότι βλέπω τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά.  Είμαι αισιόδοξος. Ο στόχος είναι να μην ξαναϋπάρξει ίδια χρονιά,  να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο,  να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή. Έχει αρκετά νεαρά παιδιά, ώστε να πάρουν παραστάσεις,  για να γίνουν καλύτερα. Ο στόχος μας είναι να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη.  Μακάρι να πάμε πολύ καλύτερα από ότι πήγε το Παλαιοχώρι πέρυσι.

-Υπάρχουν οι δυνατότητες; Είναι νωρίς βέβαια, αλλά κρίνοντας από την εμπειρία σου και βλέποντας ορισμένα πράγματα;

-Εγώ τα πράγματα τα βρίσκω πολύ καλύτερα από ότι πίστευα στην αρχή και πιστεύω ότι στην πορεία δουλεύοντας,  κι αν  ενισχυθεί η ομάδα ακόμα περισσότερο και συνεχίζουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί,  ακολουθώντας  τις οδηγίες του προπονητή,  πιστεύω υπάρχουν όλα τα εχέγγυα  για να έχουμε μία καλύτερη πορεία.

-Ο Νίκος, ο Μουσκεφτάρας , θα είναι κάτω από τα γκολπόστ. Ένας δύσκολος ρόλος θα έλεγα,  σε οποιαδήποτε ομάδα βέβαια,  αλλά ειδικά στο Παλαιοχώρι,  αν σκεφτούμε ότι  είναι πιο αδύναμη ομάδα από το Πλατύ, τουλάχιστον βαθμολογικά.

-Όπου και να αγωνίζεσαι η θέση του τερματοφύλακα είναι σημαντική, είναι δύσκολος ο ρόλος του. Αυτό το ρόλο έχουμε μάθει να παίζουμε τόσα χρόνια.  Εγώ πιστεύω,  ότι το Παλαιοχώρι και τα προηγούμενα χρόνια,  όπως και φέτος, στηριζόταν στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία που είχε,  δηλαδή τις προηγούμενες χρονιές και πρόπερσι που έκανε πάρα πολύ καλή πορεία αλλά και πέρυσι , που συγκυριακά πάλεψε στα play out,  πάντα η άμυνά του ήταν το πλεονέκτημα του,  οπότε πιστεύω δεν θα έχουμε πρόβλημα και θα πάμε πολύ καλά.

-Τι θα λέγαμε στους φιλάθλους του Άρη Παλαιοχωρίου και γενικά στο φίλαθλο κόσμο του Παλαιοχωρίου;

-Για κάθε ποδοσφαιριστή, που αγωνίζεται από το ψηλότερο πρωτάθλημα μέχρι το χαμηλότερο, η επιβράβευσή  του είναι να βλέπει κόσμο κάθε Σάββατο στο γήπεδο. Εμείς θα δώσουμε τα πάντα,  είτε τα παιδιά που είναι από το Παλαιοχώρι,  είτε εμείς που είμαστε από τα γύρω χωριά,  αλλά αγωνιζόμαστε για την ομάδα,  θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα προσπαθήσουμε κάθε Σάββατο να μαζέψουμε όλο και περισσότερο κόσμο,  για να βλέπει και να υποστηρίζει την ομάδα.

-Ο Νίκος έχει βλέψεις για κάτι περισσότερο; Έχει ασχοληθεί βέβαια με την Ακαδημία , αλλά κάτι περισσότερο,  πέρα από αυτό. 

-Ασχολούμαι με την Ακαδημία του Πλατέος. Μου αρέσει πολύ αυτό το κομμάτι να δουλεύω. Ως ένα σημείο είχα απογοητευτεί με το ποδόσφαιρο.  Η εμπειρία να ασχολούμαι με μικρά παιδιά είναι κάτι το οποίο μου αρέσει και μακάρι όταν σταματήσω, να ασχοληθώ με αυτό,  γιατί είναι κάτι το οποίο με έχει τραβήξει το ενδιαφέρον πιο εξειδικευμένα. Αν μπορέσω να βοηθήσω έστω και ένα νεαρό παιδί να γίνει καλύτερο,  για μένα θα είναι μεγάλη αμοιβή.

-Θα είσαι στην Ακαδημία του Πλατέος;

-Βεβαίως. Είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Το ότι δε συνεχίζω στον Αγροτικό Αστέρα Πλατέος,  δεν σημαίνει ότι θα γίνει το ίδιο και στην Ακαδημία,   είναι κάτι,  το οποίο είναι πολύ περήφανος που το ξεκίνησα από το μηδέν και το έχω φτάσει σε ένα πολύ καλό σημείο, γιατί υπάρχει ένας μεγάλος ανταγωνισμός στις Ακαδημίες.  Είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για μένα. Έχουν μαζευτεί αρκετά παιδιά. Θέλουν τα παιδιά και οι γονείς να συνεχίσουμε μαζί. Οπότε  έτσι όπως είναι τα πράγματα,  θα συνεχίσουμε μαζί στην Ακαδημία. Θα είμαι κανονικά.

-Τα μηνύματα,  τα οποία μας περνάς είναι πολλά  Νίκο, να σου  ευχηθώ, ό, τι το καλύτερο. Θα τα λέμε στην πορεία και εύχομαι να σαι καλά, γερός,  δυνατός και να προσπαθείς. Ευχαριστώ πολύ.

-Να ΄στε καλά και συγχαρητήρια για αυτό,  που κάνετε,  που ενημερώνετε τον κόσμο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Όλοι θέλουν να μαθαίνουν νέα.  Μπράβο για αυτό που κάνετε.

– Ευχαριστώ πολύ. Γεια σου.

Δείτε τη συνέντευξη από πρώτο χέρι.

Συνέντευξη με τον ποδοσφαιριστή του Άρη Παλαιοχωρίου, Νίκο Μουσκεφτάρα

Posted by Giannis Zinas on Thursday, August 8, 2019