Το Epilogesnews στηρίζει την προσπάθεια των ακαδημιών και των νεαρών ποδοσφαιριστών. Η αγάπη μας για τον Αθλητισμό και την Νέα Γενιά, μας ώθησε να παρακολουθούμε από κοντά την προσπάθεια των παιδιών δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναδείξουν την δουλειά και το ταλέντο τους. Δεν θα μπορούσαμε άλλωστε να κάνουμε διαφορετικά καθώς η απαξίωση των ακαδημιών και η πλήρης αδιαφορία για το παιδικό πρωτάθλημα είναι η μεγαλύτερη ήττα και η δική μας και του ποδοσφαίρου.

Ρεπορτάζ:Mανώλης Πεχλιβανίδης

Οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο παιδικό ποδόσφαιρο και τις ακαδημίες , για να γνωρίσουν το άθλημα μέσα από το παιχνίδι, να κοινωνικοποιηθούν, να θέτουν στόχους, να γνωρίσουν την αξία της ομαδικότητας, τον ανταγωνισμό και να γνωρίσουν το μεγαλείο της ευγενούς άμιλλας και του «Ευ αγωνίζεσθαι ». Σκοπός των ακαδημιών είναι να δουλεύουν στο παρόν με το βλέμμα στο μέλλον.

Το ερώτημα μεγάλο και οι απόψεις πολλές. Ποια στάδια θα πρέπει να μεσολαβούν ανάμεσα σε Ακαδημίες, ερασιτεχνικό και επαγγελματικό ποδόσφαιρο;

Το παιδικό πρωτάθλημα φτάνει στο τέλος του καθώς 4 αγωνιστικές απομένουν μέχρι την στέψη του φετινού πρωταθλητή. Τι γίνεται όμως από κει και πέρα για αυτά τα παιδιά που αγαπούν το ποδόσφαιρο και θέλουν να συνεχίσουν;

Πολλοί ισχυρίζονται ότι θα πρέπει η συνέχεια τους να είναι στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο καθώς μέχρι τώρα αποτελεί μονόδρομο. Οι πιο λογικές φωνές φωνάζουν ορθά για τη δημιουργία εφηβικού πρωταθλήματος καθώς με αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθεί ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και θα γίνει πιο ομαλή η μετάβαση από των χώρο των ακαδημιών στο ερασιτεχνικό-επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Εμείς παρακολουθώντας από κοντά τον αγώνα των Ακαδημιών είμαστε υπερ της δημιουργίας του εφηβικού πρωταθλήματος και προτείνουμε μια σειρά μέτρων για την αναβάθμιση των πρωταθλημάτων υποδομών.

1.Διοργάνωση πρωταθλήματος εφήβων, με συμμετοχή ποδοσφαιριστών που έχουν γεννηθεί το 2002-2003–2004.

2.Πρωτάθλημα παίδων, με συμμετοχή ποδοσφαιριστών που έχουν γεννηθεί 2005 –2006

3.Να προβλεφθούν οικονομικά έπαθλα και για τις δυο κατηγορίες μέσω χορηγιών, κάτι που θα δώσει έξτρα κίνητρο στις Ακαδημίες ανεβάζοντας παράλληλα και τον ανταγωνισμό.

4.Να καταργηθεί το παράβολο συμμετοχής και να οριστούν μαζί με τον διαιτητή, Επόπτες Γραμμών.

5.Η παρουσία γιατρού ή νοσηλευτή να είναι υποχρεωτική για την έναρξη των αγώνων με συμβολική αμοιβή.

Η λύση πρέπει να βρεθεί άμεσα γιατί αν θέλουμε να μεγαλώσουμε νικητές ποδοσφαιριστές ξανά, πρέπει να δώσουμε το παιχνίδι πίσω στα παιδιά.