Ο τελικός του σχολικού πρωταθλήματος του νομού μας διεξήχθη την Παρασκευή 30/3/18 με το ΕΠΑ.Λ Βέροιας να υποδέχεται στο γήπεδο του Μακροχωρίου το ΕΠΑ.Λ Αλεξάνδρειας.

Ρεπορτάζ:Mανώλης Πεχλιβανίδης

Μετά από ένα όμορφο παιχνίδι με αρκετά καλές στιγμές το Σχολείο της Βέροιας πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση περιμένοντας να μάθει τον  επόμενο αντίπαλο.

Το Εpilogesnews βρήκε και συνομίλησε με τον νεαρό ταλαντούχο τερματοφύλακα του ΕΠΑ.Λ Βέροιας Μιχάλη Μυλωνά και μας παραχώρησε μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης. Μεταξύ άλλων μας μίλησε για την επιτυχία του Σχολείου του, για την συνέχεια και την πολυσυζητημένη φάση του πέναλτι που ζητάν οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ Αλεξάνδρειας.

Μιχάλη καλησπέρα, η ομάδα σου μετά από ένα δύσκολο παιχνίδι κατάφερε και πήρε μια σπουδαία νίκη έστω και σε σχολικό επίπεδο, περιμένατε ότι θα τα καταφέρετε;

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την πρόσκληση. Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε ότι θα πάρουμε την πρόκριση αν και γνωρίζαμε ότι ο αντίπαλος έχει μια αξιόμαχη και αξιόλογη ομάδα εμείς πιστεύουμε στους εαυτούς μας, διαθέτουμε ένα καλό σύνολο και δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας ώστε να έρθει αυτή η νίκη.

Η ομάδα σου πιστεύεις ότι πήρε δίκαια την νίκη η ο αντίπαλος δικαιούταν κάτι περισσότερο;

Ναι νομίζω ότι η ομάδα μου ήταν αυτή που έπρεπε να νικήσει διότι στα μεγαλύτερα διαστήματα του παιχνιδιού είχαμε τον έλεγχο και δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες από τον αντίπαλο. Η ομάδα της Αλεξάνδρειας δεν δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις πέρα από δυο-τρεις περίπτωσης. Είχαμε την κατοχή τις ευκαιρίες και το γκολ και πήραμε δίκαια κατά την γνώμη μου την νίκη.

Στης αρχές του 1ου Ημιχρόνου έγινε μια φάση που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά της Αλεξάνδρειας και πιο συγκεκριμένα στην φάση του πέναλτι με πρωταγωνιστή εσένα και τον επιθετικό του ΕΠΑ.Λ Αλεξάνδρειας ένα πέναλτι που δεν δόθηκε ποτέ ποια είναι η γνώμη σου;

Καταρχήν σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ότι η φάση προέρχεται από επιθετικό φάουλ στον τελευταίο αμυντικό μας. Εάν ο διαιτητής το καταλόγιζε τα πάντα θα τέλειωναν εκεί, ωστόσο αυτό δεν έγινε με αποτέλεσμα να έρθει η συγκεκριμένη στιγμή. Δεν άδικο τους μαθητές του ΕΠΑ.Λ Αλεξάνδρειας θα ήθελα όμως να δουν την συγκεκριμένη φάση πιο προσεκτικά. Ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή με τους διαιτητές να παίρνουν την ευθύνη επάνω τους και να συνεχίζουν το παιχνίδι. Επάνω στην ένταση του αγώνα θα έπαιρνα όρκο ότι το πέναλτι δεν υπάρχει και ότι ο αντίπαλος έκανε θέατρο. Βέβαια μετά τον αγώνα είδα κάποιο βίντεο με την συγκεκριμένη φάση στο YouTube και ίσως να υπάρχει κάποια επαφή χωρίς να είναι κάτι ξεκάθαρο.

Πιστεύεις ότι η συγκεκριμένη φάση έκρινε το παιχνίδι;

Σίγουρα έπαιξε τον ρόλο της διότι εάν δινόταν το πέναλτι η ομάδα μου θα βρισκόταν πολύ νωρίς πίσω στο σκορ εάν φυσικά ήταν εύστοχή η εκτέλεση. Η γνώμη μου πάντως είναι ότι περισσότερο πάει να το κερδίσει ο παίκτης της Αλεξάνδρειας και ίσως αυτό να επηρέασε την απόφαση και των διαιτητών. Πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε τις αποφάσεις των διαιτητών άσχετα εάν η απόφαση είναι υπέρ η κατά. Τα παιδιά της Αλεξάνδρειας έχουν την γνώμη τους και την άποψη τους και την σέβομαι.

Περιμένετε να μάθετε τον επόμενο αντίπαλο πιστεύεις ότι μπορείτε να τα καταφέρετε και να πάτε ακόμα πιο ψηλά;

Εάν δεν το πίστευα δεν θα αγωνιζόμουν. Διαθέτουμε αξιόλογους παίκτες που αγωνίζονται σε διάφορες κατηγορίες και όλοι μαζί έχουμε ένα καλό και αξιόλογο σύνολο. Έχουμε την θέληση και την ποιότητα και θα κυνηγήσουμε να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται.

Μιχάλη σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου, εύχομαι καλή επιτυχία σε σένα και την ομάδα σου.

Kαι γω σας ευχαριστώ, καλό σας βράδυ.