Ο άνθρωπος που έχει αναστήσει τον Ολυμπιακό Λουτρού τα τελευταία χρόνια  και μέλος της τεχνικής επιτροπής της ΕΠΣ Ημαθίας, Καλοσόπουλος Αργύρης μας έδωσε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Αξίζει τον κόπο να την ακούσετε από πρώτο χέρι.

Έχεις αναστήσει τον Ολυμπιακό Λουτρού τα τελευταία χρόνια;

Έχω αναστήσει την ομάδα με πολλούς ανθρώπους δίπλα μου, με προπονητές, με ανθρώπους που βοηθάνε χωρίς να είναι μπροστά. Ήρθαν πάρα πολλοί να βοηθήσουν. Είμαι και εγώ ένα λιθαράκι στην όλη αλυσίδα.

Υπήρχε ενδιαφέρον στο χωριό. Εσύ ήσουν αυτός που έδωσες το κίνητρο.

Ναι, πρέπει να έχεις τον τρόπο σε πολλά πράγματα. Άλλοτε να κάνεις πίσω και άλλοτε μπροστά.

Ξεκινώντας την πορεία του ο Ολυμπιακός Λουτρού έδινε πολλές υποσχέσεις. Υπήρχε καλό κλίμα γύρω από την ομάδα. Δεν συνεχίστηκε η καλή πορεία.

Ο Ολυμπιακός Λουτρού φέτος δοκιμάστηκε από όλες τις πλευρές. Ίσως ήταν από τις ομάδες,  που πάντοτε σε κάθε πρωτάθλημα,  κάποιες ομάδες είναι τελευταίες για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο  Ολυμπιακός ξεκίνησε να πρωταγωνιστήσει . Πολλές φορές καθόμαστε και συζητάμε και λέμε ίσως να ήταν σημείο των καιρών ή γενικότερης κατάστασης . Είχε αυτή την κατάληξη. Το καλό ήταν ότι πολλά παιδιά παρέμειναν στην ομάδα. Είχαμε μερικές αποχωρήσεις με τον πρώτο προπονητή το Νίκο Αναστασόπουλο για δικό του προσωπικό και επαγγελματικό του λόγο. Δεν έγινε κάτι μεταξύ μας. Μερικά παιδιά δεν ήθελαν να συνεχίσουν. Ήταν μία περίοδος που δεν μπορούσαμε να κάνουμε μεταγραφές. Με το υλικό που είχαμε έπρεπε να συνεχίσουμε. Τα παιδιά έδειξαν θέληση και αγωνιστικότητα. Συνέχιζαν να κρατάνε την ομάδα και γι΄ αυτό και εγώ ήμουν κοντά τους. Η ομάδα κρατήθηκε στην κατηγορία.

Υπάρχουν «ευθύνες». Ήταν η αποχώρηση του Νίκου Αναστασόπουλου. Υπήρχαν και άλλες δυσλειτουργίες;

Σίγουρα. Ο Νίκος είναι καταξιωμένος στον Ολυμπιακό Λουτρού , αλλά και γενικότερα. Με τον Νίκο μιλήσαμε και εάν είχε κάποια καλύτερη πρόταση από ομάδα της περιοχής είτε στη Γ΄ Εθνική. Θα συζητάγαμε την πρόταση. Δεν περιμέναμε ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Μετά στα μέσα της σεζόν ήταν δύσκολο να βρούμε προπονητή για να αναλάβει την ομάδα με τέτοιο στόχους που είχαμε για να πρωταγωνιστήσουμε. Ο κόσμος ήταν πάντοτε δίπλα στον Ολυμπιακό. Ήταν γεμάτο το γήπεδο.  Αυτή ήταν η έννοια του ποδοσφαίρου.

Ποιοι είναι αυτοί που κράτησαν τον Ολυμπιακό Λουτρού;

Ήταν όλοι οι παίκτες και το συμβούλιο. Μετά ήρθαν κάποιοι παίκτες με μεταγραφές. Κατά διαστήματα είχαμε πολλά κρούσματα με κόκκινες κάρτες, με τους φιλάθλους . Γι΄ αυτό λέω ότι η ομάδα δοκιμάστηκε από όλες τις πλευρές και διοικητικά και προπονητικά.

Από τους φιλάθλους γιατί; Υπήρχε γκρίνια;

Σίγουρα. Είχαμε κάποια προβλήματα με τους διαιτητές.

Με τους διαιτητές,  τι εννοείς;

Το να παίζεις συνεχώς με ένδεκα άτομα και να χάνεις, δεν ήταν το καλύτερο για ένα παίκτη. Από τους παίκτες προς τους διαιτητές και το αντίθετο. Υπήρχε  ένα τεταμένο κλίμα.

Ένα τεταμένο κλίμα αρνητικό για την ομάδα που προερχόταν από τα προβλήματα της ομάδας.

Αυτό ήταν ένα γενικό πρόβλημα μετά τις αποχωρήσεις των προπονητών.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Λουτρού ακολουθούνε την ομάδα;

Πάντοτε και ευχαριστώ από την πλευρά μου. Το χωριό πάντοτε βοηθάει. Είτε η ομάδα είναι πρώτη , είτε όχι. Κανένας δεν θέλει να χάνει, αλλά αποδείξαν τελικά ότι το χωριό πιστεύει στην ομάδα. Είχαμε πολλές χορηγίες και από την Αλεξάνδρεια, αλλά και από διπλανά χωριά.

Ίσως έδειξαν  υπερβάλλοντα ζήλο οι φίλαθλοι και γι΄ αυτό  υπήρχε η προστριβή με τους διαιτητές.

Ναι, ναι…

 Οι κόκκινες κάρτες ήταν καταλυτικές για την πορεία της ομάδας;

Ήτανε από καθαρά… για να είμαι αντικειμενικός.. δεν θέλω να κάνω τα στραβά μάτια… σε μία ομάδα που ήθελα να έχω μεγαλύτερη συμπάθεια… Οι κόκκινες κάρτες ήτανε… κόκκινες κάρτες. Κάποιοι παίκτες είχανε  τα νεύρα τους.. παίζανε αντικανονικό ποδόσφαιρο. Δεν ηταν ότι δεν έπρεπε να φάνε κόκκινες κάρτες.

Ήταν δικαιολογημένες.

Ήταν δικαιολογημένες., ναι.

Μία ερώτηση να κάνω και σαν μέλος της  Ένωσης που είσαι. Πώς βλέπεις να υπάρχει και χρηματική ποινή για τις κόκκινες κάρτες που δέχεται ο ποδοσφαιριστής εκτός από αγωνιστική; Τα δέκα ευρώ που πληρώνει κάποιος για την αποβολή είναι πρόστιμο ή έσοδο της Ένωσης;

Δεν περιμένει η ένωση αυτά τα χρήματα για τα έσοδά της. Δεν γίνεται εσκεμμένα. Διαφορετικά θα ήταν μεγαλύτερο το πρόστιμο. Υπάρχουν οι κανονισμοί της Ένωσης, Βάσει κανονισμών κινούνται και για το οικονομικό κομμάτι και των αθλητικών.

Το ποδόσφαιρο είναι ερασιτεχνικό. Οι ποδοσφαιριστές είναι ερασιτέχνες. Δεν κερδίζουν. Δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν. Θεωρούμε ότι θα έπρεπε να επιβάλλεται μόνο αγωνιστική ποινή.

Υπάρχει και η άλλη άποψη ότι θα πρέπει να είναι εγκρατής. Οι διαιτητές είναι παιδιά που έρχονται από μακριά, Κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα.

Η διαιτησία δεν έχει απασχολήσει τις ομάδες. Τι λέτε εσείς;

Έχουμε την καλύτερη διαιτησία στην Ημαθία.

Μία νέα διοίκηση έχει η Ένωση. Επίκειται αλλαγές στην επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά. Ποια θα είναι  η πορεία του Ολυμπιακού Λουτρού;

Από ότι ξέρω αυτή την εβδομάδα οργανώνεται ένα νέο συμβούλιο για τον Ολυμπιακό Λουτρού.  Θα γίνει αναδιάρθρωση. Είναι κάτι που θα γίνει,  πολύ δυνατό.

Θα πρωταγωνιστήσει ο Ολυμπιακός Λουτρού;

Μάλλον ναι. Θα γίνει ένα πολυμελές συμβούλιο. Θα ανακοινωθεί.

Πώς είναι οι γηπεδικές εγκαταστάσεις στο Λουτρό;

Αυτή τη στιγμή έχουμε πρόβλημα με το τοίχος που έπεσε με τον άνεμο. Έχει γίνει μελέτη από το Δήμο για να αποκατασταθεί. Διαφορετικά θα πρέπει να αλλάξει έδρα για το νέο πρωτάθλημα. Χρειάζονται να γίνουν ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις,  πυλώνες, Δεν είναι εύκολο να το κάνει το συμβούλιο.

Ποια είναι η εμπειρία σου από την ενασχόλησή σου με τον Ένωση; Είσαι μέλος της τεχνικής επιτροπής της Ένωσης.

Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Ήταν πρώτη φορά. Έχεις να κάνεις με πολύ κόσμο, με πολλές ομάδες. Είναι μια χρονιά και δεν υπάρχουν επιδοτήσεις όπως παλιά. Γίνεται τρέξιμο από όλα τα μέλη του συμβουλίου. Γνωρίζουν από ποδόσφαιρο και θέλουν να βοηθήσουν. Κάποια σχόλια και παρατηρήσεις μπορεί να γίνονται, πρέπει όλοι να είναι εγκρατής. Υπάρχουν προβλήματα. Η αρμοδιότητα της τεχνικής επιτροπής της ένωσης είναι να αναδείξει η Ημαθία κάποια ταλέντα. Έχουμε το ενωσιακό γήπεδο. Τα πήγε πολύ καλά η ομάδα για πρώτη χρονιά με καινούριο το συμβούλιο. Δεν μπόρεσε να πετύχει το στόχο του. Υπάρχουν πολλά ταλέντα στην Ημαθία.

Αίτημα των ομάδων υπάρχει πρωτάθλημα νέων για να αγωνίζονται παιδιά της ίδιας ηλικίας.

Η επιτροπή πρωταθλήματος αυτό προσπαθεί να κάνει. Πάντοτε να παίζουν και νέα παιδιά στις μεγάλες ομάδες. Κάποια άτομα να είναι κάτω των δέκα οκτώ χρονών. Πιστεύω σαν Αργύρης Καλοσόπουλος χρειάζεται υπομονή από όλες τις ομάδες.

Να παίζει στην Α1 ερασιτεχνική  ένα ποδοσφαιριστής κάτω των είκοσι χρονών σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ευχαριστώ, Θα είμαστε σε επικοινωνία.

Το θέμα είναι να έρχονται τα παιδιά στο γήπεδο και επειδή είναι ερασιτεχνικό το ποδόσφαιρο να μη σκέφτονται τα χρήματα. Εάν είναι τουλάχιστον τα μισά παιδιά σε όλες τις ομάδες μπορούμε να πούμε για ένα  ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πολύ δυνατό.  Ακούμε σε πολλές ομάδες τα ποσά που παίρνουν οι παίκτες.

Ναι,  παρατηρείται  αυτό το  φαινόμενο. Δαπανούν πολλά χρήματα οι ομάδες για καλούς ή όχι σκοπούς.

Είναι καλός ο σκοπός. Δεν είναι κακός. Η προοπτική του ποδοσφαίρου δεν είναι πάντα η νίκη και να είμαστε πρώτοι και να μην μας νικήσει κανείς. Ειδικά τα παιδιά των δέκα πέντε και δέκα έξι χρονών θέλουν μόνο να πάρουν συμμετοχή.

Χρειάζονται και η οικονομική στήριξη των ομάδων. Ο πρόεδρος της Ένωσης προεκλογικά έλεγε ότι θα διεκδικήσει με άλλες Ενώσεις το ποσοστό που τις αναλογούν  από τα στοίχημα. Δεν έχουμε ακούσει τι γίνεται.

Ο πρόεδρος και τα άτομα που είναι τριγύρω του,  κάνουν τα πάντα και γι΄ αυτό το κομμάτι, όπως ξέρετε  και εσείς. Τα προηγούμενα χρόνια δεν το είχανε το πρόβλημα αυτό; Υπάρχει μεγάλη οικονομική κρίση.

Ευχαριστώ πολύ Αργύρη Καλοσόπουλε.

Ευχαριστώ. Χριστός Ανέστη. Και αυτό που έχω να προτείνω είναι υπομονή και καλή θέληση.

Ακούστε τη συνέντευξη από πρώτο χέρι…