Είναι θέμα παιδείας κάθε υγιούς φίλαθλου.

Είναι θέμα οικονομικών συμφερόντων κάθε παράγοντα. Ο οποίος δυσκολεύεται όταν ο φίλαθλος αποκτήσει παιδεία γιατί δεν μπορεί να το χειραγωγήσει όπως θέλει.

Είναι θέμα πολιτικής πρωτοβουλίας η οποία είναι ανύπαρκτη, αφού οι παράγοντες είναι αυτοί που ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις και όχι ο λαός. Πώς να πάρεις μία απόφαση ασύμφορη προς τους ευεργέτες σου;

Είναι θέμα σωστής εκπαίδευσης και μεταλαμπάδευσης της ποδοσφαιρικής και γενικότερα αθλητικής παιδείας, στα μικρά παιδιά. Στις ακαδημίες τους από τους προπονητές τους. Στα σχολεία τους από τους δασκάλους τους. Ακόμη κι αν στην οικογένεια επικρατεί ο θεσμός του «θερμόαιμου οπαδού», έξω από αυτή θα πρέπει να διδάσκονται σωστά. Αν θέλουμε κάποτε να σταματήσει αυτός ο ορυμαγδός. Σε πολλά χρόνια από τώρα.

ΔΕΝ υπάρχει καμία γιατρειά στο ελληνικό ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή για όλους τους παραπάνω λόγους. Μην περιμένετε θαύματα. Δεν γίνονται. Δεν γινόταν ποτέ.

Δεν θα αλλάξει τίποτα με τη διακοπή του πρωταθλήματος για 2-3 αγωνιστικές.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται ξήλωμα. Από την πρώτη πλεξιά. Δεν υπάρχει άλλη λύση.  Και το ξήλωμα σίγουρα δεν θα ξεκινήσει από το ποδόσφαιρο. Θα ξεκινήσει από την κοινωνία. Από την πολιτική. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ.

Όταν η πολιτεία θα διορθωθεί, όταν ο άνθρωπος θα εκπαιδευτεί, όταν το κράτος θα ξεχωρίσει τα οικονομικά συμφέροντα από τον αθλητισμό και όταν γύρω μας μυρίσει ελευθερία, τότε το ελληνικό ποδόσφαιρο θα γίνει αυτό που θα έπρεπε να είναι.

Μέχρι τότε… πόσο ονειρεύομαι ένα ποδόσφαιρο άκρως ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ!…

Πασχούλα Μαρία