Το Σαββατοκύριακο  είναι πολύ ενδιαφέρον για τους φιλάθλους του νομού Ημαθίας. Σε όλες τις κατηγορίες υπάρχουν ενδιαφέροντα παιχνίδια. Πρoβλέπεται οι φίλαθλοι να πάνε στο γήπεδο για να απολαύσουν ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Στην Α1 κατηγορία ξεχωρίζει το ντέρμπι ανάμεσα στη Νίκη Αγκαθιάς και στο Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας. Αυτό το παιχνίδι έχει να κάνει με την κορυφή της βαθμολογίας και εάν  θα συνεχίσει να προπορεύετα η Νίκη Αγκαθιάς με τρεις βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας.

Στην ουρά της βαθμολογίας δεσπόζει το επίσης ντέρμπι ανάμεσα στον Απόλλωνα Αγίου  Γεωργίου  και στη Νέα Γενεά Νικομήδειας όπου καλούνται οι δύο ομάδες να παλέψουν για τη νίκη και να πάρουν για λογαριασμό τους τους τρεις βαθμούς. Η Νέα Γενεά Νικομήδειας να αυξήσει τη διαφορά από τον Απόλλωνα Αγίου Γεωργίου για να ατενίζει το μέλλον αισιόδοξα. Ο Απόλλων Αγίου Γεωργίου θα προσπαθήσει να μη χάσει για να έχει ελπίδες για τη συνέχεια του πρωταθλήματος μια και η συγκομιδή των βαθμών είναι χρυσάφι.

Ο Κοπανός θα παλέψει εκτός έδρας στον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας με λιγοστές ελπίδες και το αποτέλεσμα του Αχιλλέα μέσα στη Χαρίεσσα θα παίξει το ρόλο του στην ουρά της βαθμολογίας.

Ακόμη ένα αμφίρροπο παιχνίδι φαίνεται αυτό, ανάμεσα στην Ποντιακή Νεολαία Αράχου και στον Άρη Παλαιοχωρίου που και αυτό είναι καθοριστικό και θα σημάνει πολλά για τα play out.

Ο Κεραυνός Επισκοπής καλείται το Σάββατο να πιστοποιήσει την ανοδική πορεία του των τελευταίων αγωνιστικών μέσα στην έδρα του Μακροχωρίου. Ένα Μακροχώρι που δείχνει τις δυνατότητές του για την ανοδική του πορεία στα επόμενα χρόνια στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ημαθίας.

Γενικά το ενδιαφέρον εστιάζεται περισσότερο στην ουρά της βαθμολογίας παρά στην κορυφή μια και η πορεία των ομάδων της Γ΄ Εθνικής του νομού μας  δεν έχει ξεκαθαρίσει με την παραμονή τους ή όχι σε αυτή.

Ζήνας Γιάννης