Συνεχίζεται το πρωτάθλημα  της Α1 ερασιτεχνικής της ΕΠΣ Ημαθίας με την 22η αγωνιστική.

Το ενδιαφέρον για την αγωνιστική αυτή στρέφεται περισσότερο στην ουρά της βαθμολογίας . Ο Απόλλων Αγίου Γεωργίου  θα πάρει τους τρεις βαθμούς  χωρίς αγώνα, αφού είναι  προγραμματισμένο να αντιμετωπίσει τη Δόξα ΛΙανοβεργίου , που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Θα πάει στους είκοσι βαθμούς   υπολειπόμενος κατά ένα βαθμό από τη Νέα Γενεά Νικομήδειας και δύο από την Ποντιακή Νεολαία Αράχου.

Η ομάδα της Νικομήδειας αντιμετωπίζει εκτός έδρας , σε γειτονικό ντέρμπι τον Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας και καλειται να υπερβάλλει για μία καλή συγκομιδή βαθμών.  Το παιχνίδι αυτό  γίνεται στο γήπεδο της Πατρίδας λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου της Αγίας Μαρίνας και φαίνεται ο Μέγας Αλέξανδρος να δυσκολευτεί καθώς προέρχεται από τον αγώνα του κυπέλλου της Τετάρτη με τον Μέγα Αλέηανδρο Τρικάλων.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ οι καιρικές συνθήκες θα είναι δύσκολες για ποδόσφαιρο μια και τα γήπεδα δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση.Ένα θέμα που καλούνται οι ομάδες να δώσουν περισσότερη προσοχή στους αγωνιστικούς χώρους με τη βοήθεια των Δήμων. Βλέπουμε να ξοδεύονται πολλά χρήματα για μεταγραφές  ενός χρόνου και δύο χρόνων  από τις ομάδες, παραβλέποντας ότι οι ποδοσφαιριστές είναι ερασιτέχνες και όχι γυρολόγοι, πηγαίνοντας  από ομάδα σε ομάδα κάθε χρονιά με τη στήριξη των παραγόντων και των προπονητών.

Επόμενο κρίσιμο παιχνίδι είναι αυτό της Ποντιακής Νεολαίας Αράχου.  όπου καλείται  να αντιμετωπίσει εντός έδρας τον ένα εκ των  δύο διεκδικητών  του τίτλου,   που είναι ο  ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας.  Ο  Άραχος θα δυσκολευτεί να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει  μια και ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας,προέρχ εται από ένα θετικό αποτέλεσμα της Τετάρτης με τον Φίλιππο Αλεξάνδρειας  για τον αγώνα κυπέλλου και την πρόκρισή του στο τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣ Ημαθίας, θα παίξει για τη νίκη με σκοπό να μην απομακρυνθεί από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα όπου βρίσκεται η Νίκη Αγκαθιάς .

Στα άλλα παιχνίδια  από ότι φαίνεται,  θα επικρατήσουν τα φαβορί και για την συγκεκριμένη  αγωνιστική δεν θα υπάρξουν σοβαρές ανακατατάξεις στον βαθμολογικό πίνακα που να επηρεάσουν την πορεία των ομάδων.

Ζήνας Γιάννης