Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε έναν καλό αγώνα στην πρεμιέρα της στην Κωνσταντινούπολη και νίκησε με 2-0 σετ την κορυφαία παίκτρια της Τουρκίας, Cagla Buyukakcay, για να προκριθεί στον 2ο γύρο του Istanbul Cup.

Ένα καλό παιχνίδι έκανε η Μαρία Σάκκαρη στην πρεμιέρα της στο Istanbul Cup, όπου έχει πολύ καλές αναμνήσεις. Η 22χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο. 48 στην παγκόσμια κατάταξη, επιβλήθηκε της Cagla Buyukakcay με 7-5, 6-2 και πήρε ένα εισιτήριο για τη φάση των «16» του τουρνουά της Κωνσταντινούπολης.

H Σάκκαρη, η οποία προέρχεται από μια καταπληκτική εβδομάδα στο ΤΑΤΟΪ Club για το Fed Cup, δεν ξεκίνησε τόσο καλά όσο η αντίπαλή της και έμεινε πίσω με 2-4 και με 3-5 στο 1ο σετ. Στο 9ο game, όταν σέρβιρε για να παραμείνει στο σετ, η Τουρκάλα είχε διπλό set point, όμως η Μαρία δεν είχε πει την τελευταία της λέξη.

Επέστρεψε από το 3-5, 15-40, μείωσε σε 4-5 και αργότερα έκανε και το break, για να ισοφαρίσει σε 5-5. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κυριάρχησε στο court, είχε σύμμαχο και την καλή της ψυχολογία και δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στην Buyukakcay.

Κέρδισε τους 12 από τους 13 τελευταίους πόντους του σετ, για να το κατακτήσει με 7-5, ενώ συνολικά ήταν νικήτρια στα 8 από τα 10 τελευταία games. Στο 2ο σετ ήταν πολύ καλύτερη από την Τουρκάλα, προηγήθηκε με 3-0 και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο, για να κάνει νέο break στο 8ο game και να το κατακτήσει με 6-2.

H Σάκκαρη συνεχίζει την καλή της παράδοση στην Κωνσταντινούπολη, όπου ποτέ δεν έχει ηττηθεί σε 1ο γύρο. Το 2017 είχε φτάσει έως τη φάση των «16» και το 2016, όταν η Buyukakcay ήταν πρωταθλήτρια, είχε προκριθεί στον πρώτο της προημιτελικό στο WTA Tour.

Η Μαρία θα περιμένει την αναμέτρηση της Ekaterina Makarova, No. 5 στο ταμπλό, με την Aleksandra Krunic, για να μάθει ποια παίκτρια θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο.

πηγή:tennisnews.gr

Mανώλης Πεχλιβανίδης