Ο προπονητής της ΑΕΠ Βέροιας, Χριστοφορίδης Δημήτρης,  έκανε δηλώσεις στo epilogesnews.gr, για την εκτός έδρας νίκη της ομάδας του, επί των Λευκαδίων με 0-2. Μεταξύ άλλων είπε:

– Τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος είχαμε κίνητρο,  για να τερματίσουμε το πρωτάθλημα αήττητοι.  Είχαμε ένα καλό ξεκίνημα στο πρώτο ημίχρονο. Το πρώτο 15λεπτο μας έφερε να προηγούμαστε με 0-2. Σε ένα πρώτο ημίχρονο το οποίο ήμασταν σχεδόν στο απόλυτο, στην εφαρμογή της τακτικής μας λειτουργίας,  σε αυτά που ζητούσαμε και για αυτά που προετοιμαστήκαμε όλη την εβδομάδα. Πήγαμε στο ημίχρονο με ένα υπέρ μας σκορ,, το οποίο σε ένα ντέρμπι δείχνει σημαντικό ψυχολογικό αβαντάζ. Στο δεύτερο ημίχρονο τα Λευκάδια πίεσαν για να μπουν στο παιχνίδι.  Εμείς θεωρώ, ότι δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο στο πρώτο. αλλά παρόλα αυτά καταφέραμε να κρατήσουμε το μηδέν παθητικό. Είχαμε δύο-τρεις ευκαιρίες για να πετύχουμε κάποιο γκολ. Θεωρώ όμως, ότι δίκαια επικράτησε η ομάδα μας και βγήκε η δουλειά των οκτώ μηνών, που έχει γίνει από τις αρχές Αυγούστου,  που ξεκινήσαμε, βάζοντας ως στόχο, όχι αποκλειστικά την άνοδο της ομάδας, αλλά σε μεγαλύτερο ποσοστό να δουλέψουμε πάνω στα νεαρά παιδιά. Τα καταφέραμε. Το καλοκαίρι, κάποια εξ αυτών να ανέβουν επίπεδο και κατηγορίες. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε το καλοκαίρι. Θα έχουμε κάποια παιδιά, που θα κινήσουν το ενδιαφέρον και τα βλέμματα κάποιων ομάδων,  παραπάνω κατηγοριών. Τώρα βέβαια μέσα από αυτή τη δουλειά και αυτή την λειτουργία ήρθε και η πρώτη θέση και με αρκετά μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες, γιατί αν αναλογιστούμε ότι αυτή τη στιγμή είμαστε με 10 πόντους διαφορά από το δεύτερο και 12 από τον τρίτο. Θεωρώ ότι είναι μία σημαντική διαφορά σε ένα πρωτάθλημα όλο κι όλο 20 αγωνιστικών.

– Στα play-off θέτετε υποψηφιότητα για την επόμενη κατηγορία.  Την πιθανή άνοδο σας στην επόμενη κατηγορία την είχατε προγραμματίσει;  

– Στα play-off είναι οι τέσσερις ομάδες και συνεχίζουμε με τη βαθμολογία την οποία είχαμε αποκτήσει από την κανονική διάρκεια των αγώνων.  Παίζονται έξι αγωνιστικές, εντός εκτός και με τους τρεις συνδιεκδικητές. Όσο δεν υπάρχει μαθηματική βεβαιότητα της ανόδου, δεν μπορούμε να μιλάμε για τίποτα αυτή τη στιγμή.  Θεωρώ όμως, ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να καλυφθεί αυτή η διαφορά των 10 και 12 βαθμών. Από κει και πέρα για μας, δεν σημαίνει κάτι ότι τερματίσαμε πρώτοι. Θέλουμε να τελειώσουμε και τα play off πρώτοι.  Επίσης θέλουμε να τερματίσουμε και τα play off πρώτοι, γιατί αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Ξεκινήσαμε από την πρώτη αγωνιστική με στόχο να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια, να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο.

– Θα βρεθείτε στην επόμενη κατηγορία.  Θα δοκιμαστείτε στην επόμενη κατηγορία.  Αυτό έχουν δείξει και στο παρελθόν και άλλες ομάδες . Θα είστε έτοιμοι να κρατηθείτε ς στην κατηγορία; Έχετε πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές.

  • Σίγουρα!  η Α΄ κατηγορία  είναι τελείως διαφορετικό επίπεδο, δεν μπορεί να είναι μέτρο σύγκρισης με την Β’  κατηγορία. Από την άλλη όμως, δεν θα αλλάξει κάτι στο σκεπτικό μας, το στόχο μας.  Το σκεπτικό μας έχει να κάνει, να δώσουμε πάλι χρόνο συμμετοχής στα νεαρά παιδιά. Πάλι να πάρουν εμπειρίες κάποια παιδιά, τα οποία θέλουμε να ανέβουν επίπεδο και στην τελική δεν καταλαβαινω,  όλοι να επαινούμε και να παρουσιάζουμε σαν πρότυπα ομάδες, οι οποίες εμπιστεύονται νεαρούς και στο τέλος,, εμείς να μην τα εφαρμόσουμε. Εμείς θα συνεχίσουμε να βάζουμε νέα παιδιά. Θα συνεχίσουμε να στηριζόμαστε στο ταλέντο, στη δίψα που έχουν αυτά τα παιδιά να πετύχουν το όνειρό τους και να κάνουν κάτι το παραπάνω.  Σίγουρα δεν θα τα αφήσουμε τα παιδιά αυτά απροστάτευτα. Σίγουρα θα τα στελεχώσουμε με έμπειρους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και με χαρακτήρα πάνω από όλα, γιατί κακά τα ψέματα, αυτή τη στιγμή δουλεύουμε σε μία ομάδα, την οποία υο όνομα της είναι δυνατό. Έχει μία πάρα πολύ μεγάλη προϊστορία, άρα με τη συνταγή αυτή, που τόσο τόσα χρόνια ο κύριος Γαϊτάνος λειτουργούσε και έβγαλε αρκετούς ποδοσφαιριστές σε ανώτερο επίπεδο.  Στην ίδια φιλοσοφία θα πάμε. Στην ίδια συνταγή. Και πιστεύω ότι θα έχουμε και το ανάλογο αποτέλεσμα.

– Δουλεύετε αρκετά χρόνια στο σκεπτικό αυτό και σίγουρα όλες οι ομάδες πρέπει να λειτουργούν με το ίδιο πρότυπο.  

– Εμείς έχουμε δείξει, ότι δεν είμαστε μόνο στα λόγια, αν αναλογιστείς ότι έχουμε το μικρότερο όριο ηλικίας στην κατηγορία και αν αναλογιστείς,  ότι δεν υπήρχε παιχνίδι στο οποίο να μην υπήρχαν έξι ποδοσφαιριστές τουλάχιστον κάτω των 20 στην ενδεκάδα, σε κάποια παιχνίδια σε ένα σημείο και μετά ,  είχαμε και 9 ποδοσφαιριστές κάτω των 20 στην εντεκάδα. Εμείς κάνουμε πράξη αυτό που λέμε. Η πράξη αυτή μας έφερε και πρωταθλητές και μάλιστα αήττητοι.

– Συγχαρητήρια για την προσπάθεια την οποία κάνετε.  Δεν είναι μόνο του Χριστοφορίδη του Δημήτρη αλλά είναι και μία ομάδα ανθρώπων.

– Να πω κλείνοντας, ότι είμαστε τρεις άνθρωποι εδώ και πέντε χρόνια.  Έχουμε πιστέψει σε αυτό το κομμάτι, ο κύριος Γαϊτάνος, ο Παναγιωτούλας Παναγιώτης, ο προπονητής τερματοφυλάκων στην ομάδα και στην ακαδημία και εγώ. Έχουμε ξεκινήσει πέντε χρόνια μία προσπάθεια, σιγά-σιγά, γιατί δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Αρχίζουν σιγά-σιγά να βγαίνουν τα αποτελέσματα. Να ευχηθώ και εγώ καλό Πάσχα σε όλο τον κόσμο και στους ακροατές σας και να ευχηθώ εικόνες στο γήπεδο να είναι εικόνες, που θα έλκουν τον ποδοσφαιρικό κόσμο και για να γίνει αυτό,  θα πρέπει να δώσουμε βήμα στα νέα παιδιά.

Ευχαριστώ πολύ

Δείτε και ακούστε από πρώτο χέρι τη συνέντευξη…

Ο προπονητής της ΑΕΠ Βέροιας , Γαϊτάνος Στέφανος, κάνει δηλώσεις για τον αγώνα Λευκάδια – ΑΕΠ Βέροιας 0-2 και όχι μόνο

Posted by Giannis Zinas on Monday, April 22, 2019