Το colpo grosso θέλουν να κάνουν από κοινού ΑΕΚ και ΟΧΕ, να μπει δηλαδή το χάντμπολ στο κλειστό «Νίκος Γκάλης» του ΟΑΚΑ και να παίξει εκεί η Ένωση τον τελικό του Τσάλεντζ Καπ.

Η διοίκηση της ερασιτεχνικής έχει καταθέσει επίσημο αίτημα στην διοίκηση του ΟΑΚΑ ζητώντας την χρήση του, ενώ παράλληλα ισχυρός σύμμαχος της ΑΕΚ είναι η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, η οποία απέστειλε έγγραφο στην αθλητική ηγεσία, ζητώντας βοήθεια, ώστε ο τελικός να διεξαχθεί σε μία Ολυμπιακή εγκατάσταση, θέση που επανέλαβε και χθες στο πλαίσιο των συγχαρητηρίων για την επιτυχία της ομάδας χάντμπολ.

Οι πιθανότητες να γίνει δεκτό το αίτημα της ΑΕΚ είναι πάρα πολλές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-handball το κρίσιμο συμβούλιο του ΟΑΚΑ θα γίνει την προσεχή Τετάρτη και υπάρχει θετική εισήγηση -τόσο από το ΟΑΚΑ, όσο και από την αθλητική ηγεσία με την οποία η ΟΧΕ έχει καθημερινές επαφές- και δεν φαίνεται αυτή την στιγμή να υπάρχει κάποιο «αγκάθι».

Ακόμα και στο οικονομικό θα γίνει προσπάθεια να είναι στα μέτρα ενός ερασιτεχνικού σωματείου, αφού οπωσδήποτε το ενοίκιο είναι κατά πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με την αίθουσα «Γ. Κασιμάτης».

Αυτό θα γίνει αν προκριθεί η Ρουμάνικη Ποτάισα Τούρντα ή αν περάσει η Βεστμανάγιερ και το αποτέλεσμα της κλήρωσης που θα γίνει 2/5 στο Μαγδεμβούργο δώσει στην Ένωση το πλεονέκτημα του επαναληπτικού στην έδρα της.

Τα πράγματα θα είναι πιο απλά αν η ΑΕΚ παίξει το δεύτερο ματς στην Ελλάδα, δηλαδή 19 ή 20 Μαΐου και αυτό διότι ακόμα δεν έχουν βγει ημερομηνίες για τα πλέι οφ του μπάσκετ και μπορεί τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο να το έχει το ΟΑΚΑ, αλλά δεν πρέπει κανείς να παραβλέπει ότι εκεί αγωνίζονται δύο επαγγελματικές ομάδες μπάσκετ (Παναθηναϊκός και ΑΕΚ) με τις οποίες πρέπει να γίνει κάποια συνεννόηση.

Αν η Ένωση αγωνιστεί στην έδρα της στον πρώτο αγώνα (12 ή 13 Μαΐου), τότε μπορεί και να υπάρξει πρόβλημα, αφού έχει οριστεί το ματς Παναθηναϊκός- ΑΕΚ (25η αγωνιστική) για την Παρασκευή 11 Μαΐου και το ΑΕΚ-Κύμη (26η αγωνιστική) την Κυριακή 13 Μαΐου, ενώ το Σάββατο 12 Μαΐου είναι προγραμματισμένος ο τελικός κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο!

Στην περίπτωση που δεν ευδοκιμήσει η περίπτωση του ΟΑΚΑ -που είναι ο πρωταρχικός και μεγάλος στόχος- τότε υπάρχουν ως εναλλακτικές λύσεις το Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης στα Άνω Λιόσια και το Ολυμπιακό Κλειστό Γαλατσίου.

Αναφορικά με τα Άνω Λιόσια υπάρχει το θέμα του δαπέδου, που είναι τσιμεντένιο και θα πρέπει να τοποθετηθεί υπόστρωμα, εκτός του τάραφεξ,  για να μην υπάρξει πρόβλημα.

πηγή:

Aναρτήθηκε από:Manolis Pexlivanidis