Ο ΟΦ Ιεράπετρας επικράτησε 2-0 της Νίκης Βόλου στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών και αναδείχθηκε νικητής του θεσμού για το 2018. Με δέκα παίκτες σε ολόκληρο σχεδόν τον αγώνα αγωνίστηκε η ομάδα της Νέας Ιωνίας Βόλου.

Μόλις στο 2΄ ο ΟΦ Ιεράπετρας κέρδισε πέναλτι όταν ο Ζιώγας ανέτρεψε τον Ντιαττά στη μικρή περιοχή. Ο ποδοσφαιριστής της Νίκης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και αποβλήθηκε. Στη φάση πριν το πέναλτι τραυματίστηκε και αποχώρησε με ασθενοφόρο ο Ηλίας Καραγιάννης της Ιεράπετρας και ο αγώνας  διεκόπη για περίπου 10΄. Με την επανέναρξη  (12΄)  ο Μάριος Παπαδόπουλος ευστόχησε στο πέναλτι και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα της Κρήτης.  Στο 33΄ ο Κορέτα εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας της Νίκης και πέτυχε το 2-0 για την Ιεράπετρα.

Νίκη Βόλου (Ξηρόφωτος Στέφανος):  Τζήμας, Καρτσαμπάς, Βέργος, Λάιος, Κοντοές Π. (46΄ Βουρδάκης), Ζιώγας, Ιορδανίδης, Μέτσε, Τζάθας (73΄ Καρτσαμπάς), Ντινιωτάκης (70΄ Παπαδήμας), Αναστασίου.

ΟΦ Ιεράπετρας (Μάγγος Ιωάννης): Πρίφτης, Πηγιάκης, Καραγιάννης (11΄ Μίγγας, 83΄ Πυθαρούλης), Κορομηλάς, Τζελέπης, Πετάσης (61΄ Μπιταξής), Μούτσα, Ουζούνογλου, Ντιαττά, Παπαδόπουλος Μ., Κορέτα (66΄ Κωνσταντίνου).

Ο προπονητής του ΟΦ Ιεράπετρας, Γιάννης Μάγγος, δήλωσε μετά τη λήξη του τελικού στο epo.gr: «Ήταν μια μεγάλη γιορτή και είμαστε πολύ χαρούμενοι που λάβαμε μέρος σε αυτήν και καταφέραμε να κατακτήσουμε και το τρόπαιο. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μας και σε όλα τα μέλη της ομάδας, αλλά κυρίως στον κόσμο που ταξίδεψε από την Κρήτη για να μας υποστηρίξει. Νοιώθουμε όμορφα που τους δώσαμε χαρά με τη νίκη μας».

Ολόκληρος ο τελικός στο link που ακολουθεί:

https://youtu.be/gT_oCoMjOPw