Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΠ Βέροιας, Κωστογλίδης  Σταύρος,  έκανε δηλώσεις στο epilogesnews.gr  για την πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα της Β’ ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας και την άνοδο στην Α’  ερασιτεχνική.

 Μεταξύ άλλων είπε:

–  Ήταν μία δύσκολη χρονιά,  αλλά τα καταφέραμε να πετύχουμε έναν από τους στόχους μας,  που ήταν εφέτος.

– Πώς έγινε αυτό , εύκολα ή δύσκολα;  

– Είχε και τις δυσκολίες του,  αλλά από το πολύ καλό κλίμα που είχαμε στην ομάδα,  που μας προσέφερε ο προπονητής μας μέσα,  από τα πολύ καλά παιδιά που είχαμε στην ομάδα,  όλοι ήταν εξαιρετικοί χαρακτήρες ,έγινε εύκολα σχετικά.

– Πόσο χρονών είσαι;

– 18

– Πώς είναι ένας δεκαοκτάρης  ποδοσφαιριστής να αγωνίζεται σε μία ομάδα και να πρωταγωνιστεί;  

– Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα,  από τα ωραιότερα που έχω βιώσει . Οι έμπειροι της ομάδας μας μας βοήθησαν  πολύ αυτό με τον  χαρακτήρα τους,  με όλα. Χρειάζεται να έχεις έμπειρους πάνω από σένα,  για να σε καθοδηγήσουν σωστά.  Αυτό ήταν ένα πάρα πολύ ωραίο συναίσθημα,  δηλαδή πρωτόγνωρο για μένα και μου άρεσε πάρα πολύ.

– Πόσα χρόνια παίζεις ποδόσφαιρο; Από ποια ηλικία;  

– Από το Δημοτικό.

– Αν κρίνουμε αυστηρά η ηλικία των 18 χρόνων ενός ποδοσφαιριστή είναι μικρή η μεγάλη;

– Εντάξει,  μικρή θα έλεγα εγώ. Για τοπικό πρωτάθλημα πιστεύω ότι είναι μία καλή ηλικία .

– Το κλίμα ήταν θετικό. Υπήρχε σύμπνοια. Υπήρχε ένας κοινός σκοπός.  Τι ρόλο έπαιξε  ο προπονητής ; Ήτανε κάτι το οποίο σας έδωσε ώθηση στην προσπάθεια την οποία κάνατε;

– Πιστεύω το φετινό μας όπλο,  που κέρδισε με την κατηγορία,  ήτανε το εξαιρετικό κλίμα που είχαμε,  σε αυτό βοήθησε σε μεγάλο βαθμό ο κύριος Χριστοφορίδης,  με τον τρόπο που μας φερόταν . Ήταν πάρα πολύ καλός μαζί μας,  όταν έπρεπε μας έκανε και παρατηρήσεις. Χάρι σε αυτόν  διατηρήθηκαν τόσο πολύ καλά τα αποδυτήρια μας.  Είχαμε πάντα καλή ψυχολογία. Πετύχαμε το στόχο σε ένα μεγάλο βαθμό.

– Ένας στόχος πού προήλθε και από έντονη δουλειά και  συνεχή κόπωση.

– Ναι. Εμείς όταν ξεκινήσαμε το καλοκαίρι την προετοιμασία δεν είπαμε πάμε να κερδίσουμε την κατηγορία,  θα μπαίνουμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι. Αυτά ήταν τα λόγια του προπονητή μας. Θα παίξουμε για να το χαρούμε,  γιατί όταν μπαίνεις μέσα στο γήπεδο,  μπαίνεις για να κερδίσεις,  δεν μπαίνεις για να χάσεις,  ούτε για κάτι άλλο . Έτσι μέσα από την πολύ σκληρή δουλειά που κάναμε και θέλαμε να κερδίζουμε κάθε ματς,  πετύχαμε αυτό που πετύχαμε

– Τελειώσατε αήττητοι το πρωτάθλημα. Στη διαδικασία των play off υπήρχαν κάποιες δυσκολίες και ίσως ήταν και φυσιολογικό.

– Ναι το πρωτάθλημα το τελειώσουμε αήττητοι. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό σερί αγώνων. Κάθε ομάδα πιστεύω,  κάθε στιγμή, έχει και  μία στραβή μέρα, κάτι  δεν πάει κάτι καλά.

– Γενικά όμως,  η προσπάθεια αυτή των play-off χρειάζεται ιδιαίτερη ικανότητα και γενικά είναι μία πιο δύσκολη και δυσβάσταχτη διαδικασία.  

– Ναι, συμφωνώ. Εμείς τα play-off δεν χρειαζόταν να τα κάνουμε. Είχαμε πολύ μεγάλη διαφορά.  Ήμασταν κάπως πιο χαλαροί.

– Αυτή τη διαδικασία των play-off μπορούμε να την υποστηρίξουμε ή όχι;  Χρειάζονται να γίνονται αγώνες;

– Γνώμη μου είναι,  πιστεύω ότι φέτος στο δικό μας τον όμιλο,  εμείς ήμασταν δέκα βαθμούς μπροστά,  δεν νομίζω ότι ήταν απαραίτητο να γίνει αυτή η διαδικασία,  πέρα του ότι οι αγώνες γινόντουσαν Τετάρτη και Κυριακή. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αποτελείται από παιδιά που εργάζονται . Ερχόντουσαν και είχανε πολύ κούραση τα μεγάλα παιδιά,  που ερχόταν Κυριακή – Τετάρτη. Άφηναν τις δουλειές τους. Ήταν κάτι πολύ δύσκολο,  πιστεύω για αυτούς,  αλλά αφού αυτό κρίνει η ΕΠΣ , πρέπει να γίνει,  κάτι παραπάνω θα ξέρουν αυτοί.

– Υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους φιλάθλους. Υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Δεν  δίνει ένα διαφορετικό ενδιαφέρον στους φιλάθλους;

– Ναι δίνει, η αλήθεια είναι ότι δίνει. Είχαμε σε όλους τους αγώνες,  που έγιναν στα play-off  περισσότερο κόσμο από τους αγώνες της κανονικής διάρκειας.

– Δυσκολευτήκατε σε κάποιο παιχνίδι σε κάποια ιδιαίτερη στιγμή, δική σου,  της ομάδας; Που στεναχωρήθηκες ή χάρηκες πολύ;

– Ναι σίγουρα,  υπάρχουν οι καλές και οι κακές στιγμές.  Εγώ από φέτος μπορώ να κρατήσω μόνο τις καλές στιγμές. Οι περισσότερες ήταν μόνο καλές,  δεν έχω κάποια κακή στιγμή να θυμάμαι τόσο έντονη.

– Ποιες είναι οι φιλοδοξίες του Κωστογλίδη  Σταύρου και πώς μπορούν να υλοποιηθούν;

– Μέσα από σκληρή δουλειά. Η σκληρή δουλειά και ταπεινότητα είναι πάνω από όλα. Βλέπουμε το μέλλον

– Πώς φαίνεται το μέλλον του Κωστογλίδη Σταύρου. Τι  εισπράττει από το κλίμα,  που υπάρχει γύρω από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο , το επαγγελματικό και γενικά με την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο. Αξίζει τον κόπο κάποιος να ασχοληθεί ή θα έρθει η Τρίτη λυκείου και γενικά το πανεπιστήμιο,  που θα αλλάξουν οι στόχοι;

– Αξίζει να ασχοληθεί. Πάνω από όλα πρέπει να είμαστε κοντά στον αθλητισμό,  γιατί ο αθλητισμός  μόνο καλό μπορεί να κάνει και όχι κακό. Για μένα σαν Σταύρος αξίζει να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο , γιατί είναι ένα πάρα πολύ ωραίο άθλημα. Σου προσφέρει πάρα πολλές ευχάριστες στιγμές,  σίγουρα θα έχει και αρνητικές,  όπως κάθε πράγμα. Πιστεύω πάνω από όλα να είσαι κοντά στον αθλητισμό,  γιατί όπως είπαμε αθλητισμός μόνο καλό μπορεί να κάνει.

– Αυτό είναι ένα θετικό μήνυμα,  το οποίο μπορούμε να εκπέμπουμε και να προτρέπουμε τα παιδιά να πάνε στο γήπεδο. Σαν επαγγελματική αποκατάσταση είναι εύκολο ή δύσκολο,  για ένα νεαρό ποδοσφαιριστή να εξελιχθεί; 

– Σίγουρα δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα,  αλλά μέσα από σκληρή δουλειά και θέληση,  αυτά τα δύο είναι τα σημαντικότερα πράγματα,  που πρέπει να έχει ένας ποδοσφαιριστής . Όταν θέλεις  να ασχοληθείς  επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο , η σκληρή δουλειά και η θέληση,   να μην το βάζεις ποτέ κάτω,  μαζί με αυτά τα δύο και λίγο τύχη,  πιστεύω ότι όλα μπορούν να γίνουν . Το θέμα είναι να είσαι υγιής και δυνατός σαν άτομο.

– Να μην υπάρχουν τραυματισμοί και αυτό είναι το χειρότερο.

– Αυτός είναι ένας μεγάλος παράγοντας που έχει κρατήσει πάρα πολλά παιδιά πίσω.

– Εννοείται,  ότι αν είναι κάποιος προπονημένος δυσκολότερα Θα υποστεί ένα τραυματισμό από ότι ένας,  που δεν είναι προπονημένος.  

– Ναι έχετε δίκιο σε αυτό.

– Πώς θα αντιμετωπίσετε την επόμενη κατηγορία; Είστε προετοιμασμένοι για αυτό;  Ίσως είναι και λίγο νωρίς να το συζητάμε,  είναι εντελώς διαφορετική η Β΄ από την Α΄ Κατηγορία.

– Ναι είναι λίγο νωρίς να το συζητάμε τώρα.  Πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι σαν ΑΕΠ  για τη νέα κατηγορία

– Τι μήνυμα μπορούμε να στείλουμε στους συνομηλίκους σου και γενικά στα παιδιά που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο;  

– Να μην το βάζουν ποτέ κάτω. Να πιστεύουν στον εαυτό τους.  Να δουλεύουν σκληρά και με τον καιρό όλα θα γίνουν, ο Θεός είναι μεγάλος.

– Να σε ευχαριστήσω πολύ Κωστογλίδη  Σταύρε. Είναι ενδιαφέρουσες οι απόψεις σου. Η ματιά που τα βλέπει ο ποδοσφαιριστής , είναι διαφορετική από του  προπονητή και του παράγοντα. Θεωρώ ότι τα βιώματα ενός νέου παιδιού είναι σημαντικά.  Μπορούμε να στέλνουμε μηνύματα με τα νέα παιδιά, είναι ενθαρρυντικά.

– Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, να είστε καλά .

– Ευχαριστώ πολύ.  

Δείτε και ακούστε από πρώτο χέρι τη συνέντευξη με τον Σταύρο Κωστογλίδη, ποδοσφαιριστή της ΑΕΠ Βέροιας

Συνέντευξη με τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΠ Βέροιας, Κωστογλίδη Σταύρο

Posted by Giannis Zinas on Monday, May 27, 2019