Στην αθλητική εκπομπή της Τρίτης 10/7  » Η μπάλα στην κερκίδα » του Ράδιο avena 97,7 με τους Γιάννη Ζήνα και Μανώλη Πεχλιβανίδη,μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο ποδοσφαιρικός παράγοντας του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας, Πουλασουχίδης Κώστας,  ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα και μεταξύ άλλων είπε:

H  ΑΕΠ Ποντίων που διετέλεσε και πρόεδρος, παρόλο που κουβαλούσε ένα μεγάλο όνομα και την ανάλογη ιστορία δεν είχε ιδιαίτερη παρουσία στο γήπεδο,  ούτε στις γενικές συνελεύσεις.

Για την ομάδα της Αγίας Βαρβάρας είπε ότι: «Είμαστε μία παρέα 8-10 ανθρώπων και προχωράμε με τις δικές μας δυνάμεις.  Οι περισσότεροι φίλαθλοι που έρχονται στο γήπεδο είναι στη γυναικεία ομάδα παρά στο ανδρικό.»

Για τον πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας κύριο Φωτιάδη είπε ότι είναι ένας άνθρωπος καλών προθέσεων αλλά κακών συνεργατών.  Στη διοίκηση της ΕΠΣ  μπήκαν πολλοί  αλεξιπτωτιστές.

Για την  μονοπρόσωπη διοίκηση του κυρίου Καραμελίδη είπε ότι  είχε κουράσει και έπρεπε να ανανεωθεί  αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο.

Ο καθένας που μπαίνει στη διοίκηση της ΕΠΣ Ημαθίας έχει και ένα πρόσωπο στον αθλητισμό. Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πουλασουχίδης Κώστας: « Άνθρωποι που ενεπλάκησαν σε φασαρίες και ποδοσφαιρικές συναλλαγές ήρθαν να διοικήσουν με τι ; Τι να κυνηγήσουν; Αυτά που έκαναν οι ίδιοι;  Το έχω πει  και δημόσια στη γενική συνέλευση της ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας και τώρα καταφέρεται κατά της βίας.  Με ποιο κριτήριο επιλέχτηκε να διοικεί στην ΕΠΣ; »

Για τον κ.  Ματσούκα είπε ότι από τους έντεκα του Δ.Σ. της ΕΠΣ Ημαθίας έχει την καλύτερη άποψη για το ποδόσφαιρο. Διαγράφηκε από μέλος της διοίκησης από τους ίδιους τους συνεργάτες του.  Αυτό είναι τεκμηριωμένο και με ανταλλάγματα.

Για την παραίτηση του κυρίου Μαστοροδήμου,  ο Κώστας Πουλασουχίδης αναρωτήθηκε εάν το συμβούλιο την έχει κάνει αποδεκτή.  Το διάβασε στην διαμαρτυρία της Ένωσης όσο αφορά τους διαιτητές, την οποία δεν κατάλαβε, γιατί δεν είναι με χωροταξικά κριτήρια η επιλογή των διαιτητών.

Για τη διοίκηση της ΕΠΣ είπε ότι είναι κοινό μυστικό και υπάρχει η συμφωνία για 2 + 2 έτη για το αξίωμα του προέδρου. Δεύτερος για την προεδρία ήταν ο κ. Μουρτζίλας Στέργιος και ενδεχομένως στην πορεία να έχει αλλάξει το όνομα. Η σύνθεση της ΕΠΣ Ημαθίας είναι ανομοιογενής.

Αναφέρθηκε και στο όνομα του  Τάκη Παπαδόπουλου και  είπε ότι είχε μία διένεξη με τον Ματσούκα και ήθελε να τον διαγράψει από την Ένωση μετά από κάποιες δηλώσεις. Στις προηγούμενες εκλογές ήταν με τον Αποστόλη Εμμανουηλίδη και μάλιστα από τους πρωτεργάτες της κίνησης αυτής ενάντια στον κύριο Καραμελίδη. Στις εκλογές που έγιναν είχε τη σκέψη να κατεβάσει ένα άλλο ψηφοδέλτιο.

Για την καινούργια διοίκηση της ΕΠΟ ο κ. Πουλασουχίδης είπε,  ότι είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από την προηγούμενη.  Είδε να χάνουν όλες οι ομάδες το ίδιο εύκολα βαθμούς.  Ξεκινώντας το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός είχε  απόδοση 1,02 για να πάρει το πρωτάθλημα, ενώ οι άλλοι είχαν πάνω από πέντε.  Ακόμη ανέφερε χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι υπήρχαν άνθρωποι στον Παναθηναϊκό που σκοπός τους ήταν να αναδεικνύουν από τις μικρότερες κατηγορίες διαιτητές για να τους προωθήσουν στις μεγάλες κατηγορίες.

Για την παλαιότερη υπόθεση της υπεξαίρεσης χρημάτων από μία υπάλληλο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας είναι στον Άρειο πάγο. Την υπόθεση ο Άρειος Πάγος την  έχει προωθήσει στο Εφετείο της Θεσσαλονίκης για να τελεσιδικίσει.  Καταλογίζονται κάποια χρήματα και στην τότε διοίκηση .

Η είδηση της συνέντευξης είναι  ότι έχει γίνει από την νυν διοίκηση εναντίον της προηγούμενης διοίκησης αγωγή,   για ένα ποσό της τάξης του ενός εκατομμυρίου 400 χιλιάδων ευρώ. Έχει ανατεθεί σε  πραγματογνώμονα για να ελέγξει τα παραστατικά στοιχεία της χρήσης των τελευταίων 5 ετών.  Ελέγχονται παραστατικά εάν είναι νόμιμα.

Ακόμη για το ενωσιακό γήπεδο των Παλατιτσίων είπε ο κ. Πουλασουχίδηςότι δεν έχει άδεια λειτουργίας και δεν έχει παραληφθεί από την ΟΥΕΦΑ που πλήρωσε για την κατασκευή του. Για να γίνουν αγώνες ποδοσφαίρου τα γήπεδα έχουν άδεια λειτουργίας ενώ το συγκεκριμένο,  παρόλο που έχουν γίνει και σημαντικοί αγώνες δεν την έχει.  Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πουλασουχίδης ότι: « Εάν  αν μου έδιναν εμένα αυτά τα χρήματα που χρειάστηκε για να γίνει το συγκεκριμένο γήπεδο εγώ θα έκανα στις Βαρβάρες ένα αθλητικό κέντρο.»

Η συζήτηση στράφηκε και στα ΜΜΕ  της Ημαθίας και είπε οκ. Πουλασουχίδης ότι έχουμε φτάσει στο σημείο οι παράγοντες των ομάδων  να είναι ανταποκριτές.  Έχουμε φτάσει οι φιλοξενούμενοι να διαμαρτύρονται για την διαιτησία και ο ανταποκριτής – παράγοντας  να δίνει συγχαρητήρια στους διαιτητές.

Για τον Αγροτικό Αστέρα Αγίας Βαρβάρας είπε ότι υπάρχει μία λίστα 35 ποδοσφαιριστών που ανήκουν στην ομάδα.  Κάποιοι από αυτούς,  για κάποιο λόγο δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Α κατηγορίας, για αυτό θα έπρεπε να βρούνε μία άλλη ομάδα ή με συνεργασία της διοίκησης να δοθούν σε κάποιες άλλες ομάδες. Έχουνε μιλήσει με κάποιους ποδοσφαιριστές . Αλλά αυτή τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει κάτι που μπορεί  να ανακοινώσει.  Ο προπονητής της ομάδος θα είναι για τρίτη χρονιά ο Μουρτζίλας Κώστας.  Το πρωτάθλημα της Α κατηγορίας θα γίνει το Σάββατο το απόγευμα,  επομένως κάποιοι ποδοσφαιριστές λόγω της δουλειάς τους δεν θα μπορούν να παίξουν και για αυτό θα προτιμηθεί να πάνε σε μία άλλη ομάδα με υποσχετική ή με μεταγραφή που να μπορούν να παίξουν την Κυριακή, πάντα σε συνεννόηση με τον προπονητή.

Στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν βγάζει κανένας χρήματα από τους ποδοσφαιριστές.  Ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που παίρνουν οι παίκτες είναι οδοιπορικά. Στη συζήτηση με τον κ. Πουλασουχίδη αναφέρθηκε, ότι  παρεμπιπτόντως  η ομάδα της Αγίας Βαρβάρας ψάχνει για σέντερ φορ.  Εάν δούμε είπε τα φύλλα αγώνος των παιχνιδιών και παρατηρήσουμε τους ποδοσφαιριστές θα δούμε ότι πολλοί έχουν γυρίσει πάρα πολλές ομάδες  και είναι οι λεγόμενοι « γυρολόγοι» .

Η πολιτεία δεν χρηματοδοτεί πλέον τις ομάδες. Οι δήμοι δια νόμου δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν κάτι τέτοιο.  Οι φίλαθλοι όσοι πάνε δεν θέλουν να κόψουν εισιτήριο.

Η ομάδα των ανθρώπων που ασχολούνται με τον Αγροτικό Αστέρα Αγίας Βαρβάρας  προσπαθεί να δώσει ένα διαφορετικό νόημα με τη συμμετοχή τους των παιδιών στο αθλητισμό,  τη χαρά της συμμετοχής , της νίκης και την αποδοχή της ήττας.

Απεναντίας μεταξύ των ομάδων υπάρχουν « χρωστούμενα ». Έρχεται στα μέσα του πρωταθλήματος μία ομάδα και ζητάει το παιχνίδι  για να σωθεί, ενώ  έχει  κανονίσει τα επόμενα παιχνίδια. Το χρωστάει από τα προηγούμενα χρόνια.

Ευτυχώς είπε σαν Αγία Βαρβάρα δεν μπήκαμε σε αυτή την διαδικασία και δε θα μπούμε.

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο Κώστας Πουλασουχίδης αναφέρθηκε στην ομάδα του ΟΦΗ που έχει χρηματοδοτηθεί.  Ο ΟΦΗ ήταν υπό διάλυση, δεν είχε λεφτά να πληρώσει τους δανειστές,  στη συνέχεια έκανε μεταγραφές και πήγε στην επόμενη κατηγορία.  Τα Γιάννενα έχουν πάρει ένα σεβαστό ποσοστό για μεταγραφές.

Είπε χαρακτηριστικά ότι: « Εμείς οι πολίτες περιμένουμε να τα ακούσουμε αυτά από τους δημοσιογράφους και όχι να τα λέμε οι ίδιοι.»

Στην ΠΑΕ Βέροια μεγαλομέτοχος παραμένει οκ. Καρυπίδης και ο αχυράνθρωπος είναι ο Παπαδόπουλος.  Με την Βέροια όλοι ξέραμε τι θα γίνει , αλλά δεν θέλουμε να το πούμε. Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μπορεί με μηδέν οικονομικά  στοιχεία να αγοράζει τη Βέροια.  Δεν πέρασε από την επιτροπή την πρωτοβάθμια για να εγκριθεί ο φάκελος της Βέροιας και στην δευτεροβάθμια πέρασε. Αντί να το καταγγείλουμε. Πανηγυρίζαμε.

Ορίστε τώρα που καταλήξαμε,  είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πουλασουχίδης.  Από την αρχή του πρωταθλήματος  όλος ο κόσμος από τη Βέροια ήξερε ότι  δεν θα ολοκληρώσει το πρωτάθλημα.  Για να παίξει το πρώτο παιχνίδι κυπέλλου η Βέροια, πατέρας πλήρωσε το λεωφορείο.  Δεν  βγήκε ένας να πει,  ότι αυτή η ομάδα δεν έχει στόχους. Δεν είχε  να πληρώσει 700 ευρώ το λεωφορείο . Η Βέροια τιμωρήθηκε με δις υποβιβασμό και 100.000 Ευρώ πρόστιμο Ο πειθαρχικός κώδικας δεν μπορεί να προβλέψει στην περίπτωση της Βέροιας και  τα επακόλουθα. Δηλαδή είναι μία ομάδα στην 2η κατηγορία και πάει στο τοπικό ερασιτεχνικό . Με την αναβίωση του ΓΑΣ Βέροια δεν θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί ο ΓΑΣ. Θα περίμενε να μην έχει δηλωθεί η ομάδα της ΠΑΕ Βέροιας στη Γ’  Εθνική και να μη δηλώσει συμμετοχή η ΠΑΕ Βέροια.  Τότε αυτόματα διαλύεται η ΠΑΕ Βέροια και ενεργοποιείται ο ΓΑΣ Βέροιας .Τώρα με την απόφαση αυτή υποβιβάζεται η ΠΑΕ Βέροια στο τοπικό. Αυτομάτως μπαίνουμε στην διαδικασία εκκαθάρισης. Αυτό πρέπει να οριστικοποιηθεί, που ενδεχομένως η πλευρά του κ. Καρυπίδη ή του κ. Παπαδόπουλου να υποβάλει έφεση. Το θέμα που τίθεται τώρα είναι τι γίνεται με όλους αυτούς τους πιτσιρικάδες που τους γέμισαν με όνειρα ότι ανήκουν σε μία ομάδα ιστορική. Για όσο διάστημα δεν είναι σε επαγγελματική κατηγορία ο ΓΑΣ Βέροια  δεν επωμίζεται τα χρέη της ΠΑΕ Βέροιας. Εκτός και αν γίνει εκκαθάριση.  Μέχρι τότε δεν υπάρχει καμία οφειλή.  Ο κ. Καρυπίδης δεν επωμίζεται μερίδιο από τα χρέη. γιατί τυπικά πρόεδρος είναι ο κ. Παπαδόπουλος. Τα διάφορα χρέη δημιουργήθηκαν από διάφορες χρήσεις και δεν ξέρω κατά πόσο έγιναν υπό την προεδρία του κυρίου Καρυπίδη ή του κυρίου Παπαδόπουλου είπε ο κ. Πουλασουχίδης.

Για την συνέχεια του ποδοσφαίρου της Βέροιας ο κ. Πουλασουχίδης προτείνει να γίνει μία νέα ομάδα με την επωνυμία νέα Βέροια και να παίξει στη Γ΄ Ερασιτεχνική.

Ο ΓΑΣ Βέροια μπορεί να παίξει στην Α1 Ερασιτεχχνική με μείον έξι βαθμούς και να κάνει την υποδομή η οποία χρειάζεται για να συνεχίσει την πορεία του.  Οι αδελφοί Μπίκα έχουν δείξει ότι είναι σοβαροί επαγγελματίες και θα πρέπει να ακούσουν κάτι το απτό για να ασχοληθούν  με τα της Βέροιας. Θα πρέπει να ξεχάσουν το εγχείρημα το να δημιουργηθεί ο ΓΑΣ Βέροιας γιατί κινδυνεύουν να επωμισθούν τα χρέη με αποτέλεσμα να κληθούν να τα πληρώσουν..

Θα μπορούσε ο ΓΑΣ Βέροια να αναβιώσει για να έχει μία διοίκηση για να έχει το γήπεδο του Ταγαροχωρίουκαι  να κάνει χρήση. Αλλιώς μπορεί κάποια άλλη ομάδα να το χρησιμοποιήσει.  Συγχρόνως δημιουργείται ένας σύλλογος με 200 περίπου μέλη τα οποία αυτά θα μπορούσαν εάν γίνει μία νέα κίνηση και  να αποτελούσαν τα μέλη αυτής της Νέας Βέροιας ομάδας και στη συνέχεια θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν αφού υπάρχουν τα χρήματα ή να κάνουν τις υποδομές οι οποίες θα είναι απαραίτητες.

Εάν η ομάδα του ΓΑΣ Βέροια καλείται να παίξει στη Γ Εθνική θα επωμιστεί τα χρέη και είναι σαν να βάζει θηλιά στο λαιμό οποιοσδήποτε θα ήθελε να ηγηθεί .

Θέλει οργάνωση και λείπουν οι άνθρωποι αυτοί που θα οργανώσουν τα πράγματα Στην εποχή του κυρίου Αρβανιτίδη η Βέροια πήγαινε πολύ  καλά. Ενώ στην εποχή του κ. Καρυπίδη τα πράγματα δείχνουν το αντίθετο.

Αναφέρθηκε  κ. Πουλασουχίδης στην ομάδα του Άρη,  μια και είναι γνωστός Αριανός και είπε με νόημα ότι « Στην ομάδα του Άρη δέρνουμε. Είμαι Αριανός σε αναστολή.  Έχουμε ζήσει τον Άρη από παλαιότερες εποχές όταν ήμασταν φοιτητές Τώρα φοβόμαστε μήπως ξυπνήσουμε κάποια μέρα και δούμε ότι ο Άρης γίνει Βέροια Με τη λογική ότι θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. »

Για το Μουντιάλ είπε ότι ο τελικός θα γίνει ανάμεσα στην Αγγλία και Γαλλία.

Προτείνουμε να ακούσετε από πρώτο χέρι τη συνέντευξη