Πριν από λίγες μέρες, δημοσιεύσαμε στη σελίδα μας την ανακοίνωση της ΕΠΣ Ημαθίας σχετικά με την «κάρτα υγείας αθλητή», στην οποία υπενθυμίζεται πως όλοι οι αθλητές των ποδοσφαιρικών σωματίων και συλλόγων του Νομού Ημαθίας, οφείλουν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018 να έχουν στη κατοχή τους τη συγκεκριμένη κάρτα προκειμένου να μπορούν να συμμετάσχουν σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες (επίσημους αγώνες και προπονήσεις) της ομάδας τους.
Το «epiloges news» έγινε αποδέκτης πολλών ερωτήσεων από τους αναγνώστες του μέσω των οποίων ζητούσαν να ενημερωθούν για επιμέρους σημεία που δεν γίνονται πλήρως κατανοητά.
Η δημοσιογραφική ομάδα του «epiloges news», όπως πάντα, κινήθηκε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα προκειμένου να παράσχει στους αναγνώστες του έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες , μάθαμε πως η «κάρτα υγείας αθλητή» είναι υποχρεωτική μόνο για αθλητές – ποδοσφαιριστές «Σωματειακού» επιπέδου, αυτούς δηλαδή τους αθλητές για τους οποίους έχει εκδοθεί και «δελτίο αθλητικής ιδιότητας».
Για παιδιά μικρότερης ηλικίας, που απαρτίζουν τα αναπτυξιακά τμήματα διαφόρων ακαδημιών και συλλόγων, ο Ιατρικός έλεγχος είναι επιβεβλημένος και καλό θα ήταν να διεξάγεται όπως γινόταν μέχρι τώρα αλλά δεν έχει τη μορφή του «υποχρεωτικού».
Η «κάρτα υγείας αθλητή» αποτελεί προσωπικό έγγραφο, κάτι δηλαδή σαν «ταυτότητα υγείας» και θα πρέπει να βρίσκεται στη κυριότητα του κάθε αθλητή. Η αναγραφή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων πάνω στη κάρτα, την καθιστά «απόρρητη» και δεν πρέπει να περιέρχεται στη κυριότητα κανενός άλλου χωρίς εξουσιοδότηση.
Στη σκέψη του υπουργείου πάντως είναι σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η εφαρμογή του νόμου να παραταθεί μέχρι τον Ιούλιο του 2019 καθώς, παρά τις μέχρι τώρα δύο παρατάσεις, τα προβλήματα που δημιουργούνται στη έκδοση της συγκεκριμένης κάρτας είναι πολλά και απορρέουν κυρίως από τον τεράστιο αριθμό αθλητών που πρέπει να ελεγχθούν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Αναμένεται τις επόμενες μέρες επίσημη ανακοίνωση από τη «Γενική Γραμματεία Αθλητισμού».
Για άλλη μία φορά λοιπόν φαίνεται πως μία «τομή» στο χώρο του αθλητισμού, θα μπει και πάλι στο «συρτάρι» των προτεραιοτήτων δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως δεν αρκεί η βούληση και οι καλές προθέσεις για την υλοποίηση ενός σχεδίου αφού η γραφειοκρατία και οι διάφορες χρόνιες τεχνικές αγκυλώσεις είναι ικανές να νικήσουν ακόμα και αυτά τα μέτρα που έρχονται να προασπίσουν την υγεία των παιδιών μας.