Μιλήσαμε με τον προπονητή της ΑΕΚ Καμποχωρίου, Καραλιόπουλο Μέρκο για την ομάδα του για τους λόγους που ασχολήθηκε με αυτή.

Μεταξύ άλλων μας είπε ότι η Ακαδημία που δημιούργησε ήταν η ανάγκη να δημιουργηθεί η ομάδα της ΑΕΚ Καμποχωρίου. Υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από τα παιδιά του χωριού , αλλά και του προέδρου. Η εμπειρία του προπονητή είναι σημαντική και είναι δύσκολος ο ρόλος του. Έρχονται στο Καμποχώρι παιδιά από την γύρω περιοχή. Σκοπός είναι  να έρχονται τα παιδιά στο γήπεδο και να αναδειχθούν τα ταλέντα και να προχωρήσουν όπως το έκανε και ο ίδιος στην ποδοσφαιρική του πορεία.

Ήταν μεγάλη η εμπειρία  για την ομάδα της ΑΕΚ Καμποχωρίου η περσινή πρώτη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ΄ Ερασιτεχνικής.  Την φετινή χρονιά πρωταγωνίστησε στην κατηγορία της. Τα δύσκολα παιχνίδια στην κατηγορία ήταν τα παιχνίδια με τον Τριπόταμο και τον Τρίλοφο. Το ευχάριστο είναι ότι δημιουργούνται νέες ομάδες στην κατηγορία και θα υπάρχει ανταγωνισμός και με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Η Γ΄ Κατηγορία είχε γίνει για να παίξουν οι πιτσιρικάδες , αλλά στην πορεία δεν εφαρμόστηκε από τις ίδιες τις ομάδες.

Ακόμη μας είπε ότι παρατήρησε στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα που γίνεται ενώ έρχονται παιδιά νεαρά στις προπονήσεις, δεν παίζουν στον κανονικό αγώνα με αποτέλεσμα να απελπίζονται και να απομακρύνονται από το γήπεδο. Λέγοντας κάτι τέτοιο δεν κατηγορεί τους μεγάλους σε ηλικία ,γιατί είναι εξίσου σημαντικό να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και να συνεχίζουν να παίζουν δίνοντας το παράδειγμα στους νεότερους κάνοντας μεγάλη  υπερπροσπάθεια.

Πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν αρκεί να υπάρχει θέληση και όρεξη. Δεν χρειάζονται τα πολλά λόγια αλλά πράξεις. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι διέξοδος από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Η κρίση αγγίξει τα πάντα και ίσως η χρηματική ποινή στους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές  είναι ένα πρόβλημα για τις ομάδες και χρειάζεται να καθίσουν οι αρμόδιοι για να βρουν την καλύτερη λύση.

Η σεζόν δεν έχει τελειώσει για την ΑΕΚ Καμποχωρίου μέχρι σήμερα. Συνεχίζονται οι προπονήσεις. Υπάρχουν σχέδια για την Ακαδημία , αλλά και για τη μεγάλη ομάδα που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Η αναδιάρθρωση των κατηγοριών είναι θετικό και θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια το πρωτάθλημα.

Τελειώνοντας ο Μέρκος Καραλιόπουλος μας είπε ότι: «  Δεν έχω ξεχάσει από πού έχω ξεκινήσει και να κοιτάμε να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο και τα νέα παιδιά»

Είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη και σας προτείνουμε να την ακούσετε από πρώτο χέρι.