Ο Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος για τη Τοπική Κοινότητα Λουτρού της Δημοτικής Ενότητας Αλεξάνδρειας, Καλοσόπουλος Αργύρης , με το ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Δημάρχου, Μιχάλη Χαλκίδη « ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ – ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ » παρουσιάζει τις προτάσεις του για το Λουτρό και όχι μόνο στη συνέντευξη που ακολουθεί.

– Καλησπέρα Αργύρη.

–  Καλησπέρα Γιάννη. Καλησπέρα στους ακροατές του epilogesnews.gr

– Ξεκινάς μία προσπάθεια και βάζεις τον εαυτό σου στην εκλογική διαδικασία. Γιατί;

– Είναι μία διαδικασία πολύπλοκη. Από νωρίς έδειξα το ενδιαφέρον μου για το χωριό μου με διάφορες ιδιότητες , όπως  ήταν η ομάδα του χωριού μου. Έχω ασχοληθεί εδώ και τέσσερα χρόνια. Έχουμε μία πάρα πολύ καλή παρουσία όχι μόνο στο αγωνιστικό , παικτικό κομμάτι αλλά στο επίπεδο των εγκαταστάσεων.  Ταυτόχρονα είχαμε διάφορες παρεμβάσεις στο χωριό. Η ανησυχία μου γενικότερα για τα κοινά είναι μεγάλη. Θέλω να βοηθήσω τον τόπο μου όπου ζει και το παιδί μου και οι φίλοι μου. Πιστεύω πώς μπορώ να το κάνω αυτό και για αυτό έχω κατέβει στο τοπικό συμβούλιο με τον συνδυασμό του Μιχάλη Χαλκίδη, “ Δύναμη Ανατροπής – Νέα Σελίδα “

– Ποια νομίζεις ότι είναι τα προβλήματα του τόπου σου,  τα οποία χρειάζονται να λυθούν και να αναδειχθούν;

– Ζώντας τα προβλήματα και ως πολίτης μέσα στο χωριό, δεν θέλω να θέσω το πρόβλημα των σκουπιδιών,  που είναι γενικότερο πρόβλημα και ασχολούμαστε με ένα τόσο απλό πρόβλημα. Πιστεύω ότι αυτό μπορεί να λυθεί. Είναι ένα πρόβλημα της καθημερινότητας.  Υπάρχουν πιο σοβαρά θέματα – προβλήματα με τα οποία μπορούμε να ασχοληθούμε. Ένα από τα προβλήματα είναι το αρδευτικό σε κάποιες περιοχές, που έχει ο κόσμος στα χωράφια του.  Ένα άλλο πρόβλημα είναι η αποχέτευση. Είναι τα πιο σοβαρά προβλήματα που πρέπει να γίνουν. Τρίτο μεγάλο πρόβλημα είναι ο δρόμος Λουτρός – Βρυσάκι. Μιλάμε για σοβαρά προβλήματα και πρέπει να λυθούν.  Δεν είναι ότι ένας πρόεδρος του τοπικού μπορεί να λύσει αυτά τα προβλήματα , αλλά χρειάζεται διαφορετικού είδους εκπροσώπηση και τρέξιμο .

– Είναι χρόνια προβλήματα για τα οποία αναμένεται λύση ή έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια;  

– Το αρδευτικό πρόβλημα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα,  γιατί μιλάμε για περιουσίες. Το πετρέλαιο είναι ακριβώς και έχει φτάσεις σε υψηλά επίπεδα η τιμή.  Το να ποτίζουν οι αγρότες με πομόνες βγαίνει πάρα πολύ ακριβό το πότισμα. Υπάρχουν μελέτες και τις γνωρίζει ο συνδυασμός του Μιχάλη Χαλκίδη.  Απλά χρειάζεται ανθρώπους να τρέξουν, να έρθουν αυτές οι μελέτες, να έρθουν χρήματα στο δήμο για να γίνουν. Ο δρόμος είναι ένα μείζον πρόβλημα, πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα.  Την άλλη φορά είχε ανοίξει και για λίγα λεπτά θα έχαναν τη ζωή τους άνθρωποι. Μάλλον οι βουλευτές του νομού Ημαθίας πρέπει να βοηθήσουν και να μας εξηγήσουν, τι μπορεί να γίνει;  Θέλουμε να ακούσουμε μία δημόσια τοποθέτηση για το συγκεκριμένο πρόβλημα, εξυπηρετεί 2.000 κατοίκους και δεν είναι απλά ένας επαρχιακός δρόμος που οδηγεί σε χωράφια.

– Το επόμενο πρόβλημα είναι της αποχέτευσης. Τι θέλετε να γίνει ένα δίκτυο αποχέτευσης;  

– Υπάρχουν μελέτες για χωριά πάνω από 2.000 κατοίκους.  Είναι ένα μέτρο της κυβέρνησης. Δίνονται χρήματα όπως είναι τώρα το αποχετευτικό της Μελίκης.  Μπορεί να χρηματοδοτηθούν χωριά κάτω από 2.000 κατοίκους. Μπορεί να γίνει πιστεύω μία μελέτη, η οποία θέλει τρέξιμο.  Γενικότερα χρειάζεται εκπροσώπηση και να γνωρίζεις, να διαβάζεις τι ακριβώς χρειάζεται αυτός ο τόπος και όχι να ασχολούμαστε μόνο με τα σκουπίδια ή με το να αλλάζουμε λάμπες, όπως βλέπουμε να γίνεται.

– Και αυτά είναι προβλήματα της καθημερινότητας.

– Ναι είναι προβλήματα της καθημερινότητας.   Εγώ δεν λέω, ότι δεν μπορούμε να ασχοληθούμε με αυτά, αλλά μιλάμε για σοβαρά προβλήματα τα οποία πρέπει να λυθούν

– Υπάρχουν και άλλοι συνεργάτες με τους οποίους κατεβαίνετε μαζί;

– Έχουμε ένα ψηφοδέλτιο 7 ατόμων, πολύ δυνατό ψηφοδέλτιο, γεωργούς,  επιχειρηματίες, Ιδιωτικοί υπάλληλο, επαγγελματίες. Έχουμε την ικανότητα και μπορούμε να δουλέψουμε για το χωριό.  

– Ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο. Υπάρχει κανένα θέμα, πρόβλημα το οποίο θα έπρεπε να αναδειχθεί και να λυθεί;  

– Από πέρυσι είχε γίνει συνάντηση, είναι ήδη γνωστό στο χωριό.  Υπήρχε μία μελέτη για να κάνουμε το φράχτη, κερκίδες και αυτόματο πότισμα. Μας είχαν πει,  ότι μπορείτε να κάνετε τη μελέτη. Εμείς είχαμε απευθυνθεί στο Δήμο και μας απάντησε, ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τη μελέτη… έχουμε πολλές μελέτες …Η κυβέρνηση χρηματοδοτεί κάποιες μικροεπεμβάσεις,παρόλο που βρισκόμαστε σε περίοδο κρίσης . Το θέμα είναι η ανικανότητα.  Όταν δεν μπορείς να κάνεις κάτι, δεν μπορείς να πάρεις κάτι. Αυτό πρέπει να λυθεί από το Δήμο.

– Γιατί συμμετέχεις  στο ψηφοδέλτιο του Μιχάλη Χαλκίδη και όχι σε κάποιον άλλον συνδυασμό;

– Γνωρίζω προσωπικά τον Μιχάλη Χαλκίδη, εδώ και δύο χρόνια . Κομματικά δεν είχαμε καμία σχέση, απλά πιστεύω ότι είναι ποιοτικά ανώτερος δήμαρχος για να βοηθήσει και να λυθούν τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν, είναι ικανότερος και συγχρόνως ο πιο έμπειρος .

– Τι θα έλεγες στους συνδημότες μας, στους συγχωριανούς για την υποψηφιότητά σου;  

– Αυτό που θα ήθελα να πω στους συγχωριανούς μου  είναι να κάτσουν να σκεφτούν τι ακριβώς θέλουνε, τι εκπροσώπηση θέλουν στο Δήμο. Ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα;  Ποιος μπορεί να τα αντιμετωπίσει και να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Πιστεύω ότι μπορώ να τους εκπροσωπήσω και θα ήθελα να με στηρίξουν στις εκλογές.

– Να σε ευχαριστήσω πολύ. Καλό αγώνα.  Καλή επιτυχία.

– Ευχαριστώ πολύ

Δείτε και ακούστε από πρώτο χέρι τη συνέντευξη…

Ο Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος για τη Τοπική Κοινότητα Λουτρού της Δημοτικής Ενότητας Αλεξάνδρειας, Καλοσόπουλος Αργύρης , με το ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Δημάρχου, Μιχάλη Χαλκίδη « ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ – ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ » παρουσιάζει τις προτάσεις του για το Λουτρό και όχι μόνο.

Posted by Giannis Zinas on Friday, May 3, 2019