Το Σάββατο το απόγευμα ζήσαμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση στα γήπεδα της Ημαθίας.

Στο κρισιμότερο παιχνίδι της αγωνιστικής και τελευταίο του πρωταθλήματος ανάμεσα στον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και τη Νίκη Αγκαθιάς , που έληξε 1-0 υπέρ της γηπεδούχου ομάδας. πάρθηκε ομόφωνη απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας να μην βιντεοσκοπηθεί ο αγώνας και να μην μεταδοθεί live, παρά μόνο επετράπη η φωτογράφιση.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης προσαρμόστηκαν στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και δεν δημοσίευσαν βίντεο, έκαναν τα ρεπορτάζ , δημοσίευσαν φωτογραφίες και δηλώσεις των πρωταγωνιστών.

Εάν ανατρέξουμε στο διαδίκτυο θα δούμε ότι υπάρχουν βίντεο από τον αγώνα.

Θα περίμενε κανείς,  σύμφωνα με μία άποψη,  να αποχωρήσουν τα τοπικά ΜΜΕ από τον αγώνα χωρίς δεύτερη κουβέντα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Από την άλλη,  είδαμε τα ΜΜΕ να παραμένουν στο γήπεδο, να παίρνουν συνεντεύξεις και να βγάζουν φωτογραφίες τους πρωταγωνιστές,  που τελικά δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές, οι διαιτητές , οι προπονητές αλλά και οι φίλαθλοι με τη σειρά που κάθονται και με ποιες  παρέες  , αφού έχει γίνει συνήθεια και έχει καθιερωθεί να βλέπουμε πρώτα τη δική μας  φωτογραφία και μετά τις υπόλοιπες.

Υπάρχει όμως και μια μερίδα φιλάθλων που θέλουν να αντιδράσουν σε όλα αυτά και να πουν τη γνώμη τους,  και επειδή δίνεται η δυνατότητα,  πάλι από μερικά μέσα ενημέρωσης,  να μιλήσουν γραπτώς,  στέλνουν ανώνυμα γραπτά μηνύματα στο βωμό της δημοκρατίας και της ελευθερίας του γραπτού λόγου.

Βέβαια μην ξεχνάμε και τον Μεγάλο Αδερφό ,το facebook,  όπου όλα καταγράφονται και ανακοινώνονται με το ονοματεπώνυμο και τις πληροφορίες του καθενός μας, μια και υπάρχουν λίγοι που δεν το χρησιμοποιούν, αυτοί βέβαια έχουν το κινητό τους με φορτισμένη τη μπαταρία.

Όλα αυτά έγιναν το Σάββατο το απόγευμα.

Τελικά,  εγώ που δεν ήμουν στο γήπεδο και σκεφτόμουν,  τι πρέπει να κάνω για να ενημερωθώ, γιατί πάρθηκε μία  τέτοια απόφαση από ένα οργανωμένο σωματείο;

Ίσως η διοργανώτρια αρχή ,η  Επιτροπή Πρωταθλήματος   και το Διοικητικό Συμβούλιο  της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας θα μπορούσε να δώσει , εάν τεθεί το θέμα για συζήτηση, τη δική της απάντηση μετά τη συνεδρίασή της και αφού λάβει υπόψη της όλες τις πληροφορίες.

Ζήνας Γιάννης