Ο προπονητής στην Δόξας Κυψέλης , στα τμήματα υποδομής της Αναγέννησης Κολινδρού και συγχρόνως στην Ακαδημία του Αστέρα Αλεξάνδρειας, Καψάλης Μπάμπης,  μας παραχώρησε την παρακάτω συνέντευξη.

-Καλησπέρα Μπάμπη.

-Καλησπέρα Γιάννη.

-Πώς τα καταφέρνεις να έχεις αυτές τις τρεις ιδιότητες ;

-Είναι κάτι που αγαπάω πολύ και υπάρχει και χρόνος . Φέτος είναι πιο δύσκολα τα πράγματα λόγω ωρών, αλλά είναι κάτι που αγαπώ και ξαναγεννιέμαι με αυτό το πράγμα,  γιατί δεν υπάρχει ζωή χωρίς ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι έρωτας.

-Έχεις αναλάβει τη Δόξα Κυψέλης. Γιατί;

-Και στο παρελθόν έχω αναλάβει ομάδες της Β΄ κατηγορίας,  αλλά στην ουσία για να λάβεις μία ομάδα πρέπει να έχει και αυτά που χρειάζεται. Τα βασικά που θα με ενδιαφέρουν σε μία ομάδα  είναι τι υλικό θα έχει,  αν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτά που χρειάζομαι εγώ,  θέμα ηλικίας και πολλά πράγματα,  γιατί ασχολούμαι με τις Ακαδημίες και το βασικότερο είναι αυτό. Τώρα να αναλάβεις μία ομάδα,  που δεν έχει τα εχέγγυα για τα παιδιά , έχει να κάνει με το υλικό της ομάδας με τα μικρά τα παιδιά,  είναι αυτό που με απασχολεί εμένα,  στην ουσία τα παιδιά σε μικρές ηλικίες .

-Στη Δόξα Κυψέλης υπάρχει τέτοιο υλικό,  που μπορεί να ανταποκριθεί;

-Ναι,  για αυτό αποδέχτηκα και την πρόταση της Δόξας Κυψέλης, λόγω του ότι έχουμε την ίδια φιλοσοφία με τη διοίκηση και από ότι βλέπω υπάρχει αρκετό υλικό  παιδιά που έχουν να κάνουν με ηλικία γεννηθέντες  2005,  2006,  2007. Οι γεννηθέντες  του 2003 στις άλλες ομάδες ,  που δεν μπορώ να παίξουν  στο εφηβικό πρωτάθλημα, γιατί κάποιες ομάδες στα γειτονικά χωριά δεν μπορούν να συμπληρώσουν και να παίξουν στο εφηβικό πρωτάθλημα,   έρχονται στη Δόξα Κυψέλης, που  έχει και παιδιά 2002 , 2001. Νομίζω,  ότι αυτές οι ηλικίες είναι κάτι που εμένα με ικανοποιεί . Υπάρχουν και δυο-τρία παιδιά τα οποία είναι στα 21,  23.

-Πώς προέκυψε  η  συνεργασία σου με την Αναγέννηση Κολινδρού ;

-Η συνεργασία με την Αναγέννηση έχει να κάνει με πέρυσι,  καθώς μου έγινε μία πρόταση και  δουλέψαμε τους τερματοφύλακες.  Η Αναγέννηση έχει τέσσερις τερματοφύλακες.  Φέτος αναλάβαμε την προπόνηση των τερματοφυλάκων και  μου έγινε μία πρόταση από τη διοίκηση και στα τμήματα υποδομής και αυτό έχει να κάνει πάλι με μικρές ηλικίες,  που είχα το χρόνο να το κάνω και έτσι το αποφάσισα.

-Είσαι από τους μόνιμους συνεργάτες του Πόλυ Χουρσουζίδη στην Ακαδημία του Αστέρα Αλεξάνδρειας.

-Ξεκινήσαμε κανονικά καθημερινά με τις προπονήσεις τερματοφυλάκων και από την άλλη εβδομάδα θα μπει στο πρόγραμμα και η Κ16. Η προπόνηση των τερματοφυλάκων θα γίνονται μία φορά στο γήπεδο του Νησίου  και πάλι με μικρές  ηλικίες,  είναι από 7 μέχρι 14 – 15 χρόνων.

 -Τι μήνυμα θα στέλναμε στα νέα παιδιά;

-Τα νέα παιδιά να μπαίνουν από πολύ μικρή ηλικία στο γήπεδο,  δηλαδή αν θέλουνε το ποδόσφαιρο. Δεν έχει να κάνει μόνο με την άθληση , έχει πολλά πράγματα με τον αθλητισμό,  με την παιδαγωγική , έχει να κάνει με την ομαδικότητα,  τη συμπεριφορά και με πολλά πράγματα, απλά οι γονείς να το δούνε λίγο πιο ζεστά με τα παιδιά τους , αν θέλουν τα παιδιά,  να μην τους το στερήσουν.  Λένε,  μωρέ εντάξει,  να πηγαίνει μία φορά την εβδομάδα να παίζει και να ξεσκάει. Τα παιδιά θέλουν να έχουν δραστηριότητα το ποδόσφαιρο,  να μπει σε πρόγραμμα,  να κάνει τις προπονήσεις του,  θα πηγαίνει να ασχολείται καθημερινά , με το παιχνιδάκι το Σαββατοκύριακο που τον κάνει να διασκεδάσει να παίξει και όλα αυτά μαζί,  δεν είναι  πάω το παιδί και το παρατάω για  να παίξει,  γιατί στην ουσία μετά από μία  ηλικία και μετά δεν θα μπορέσει να συναγωνιστεί,  στην ουσία να συγκριθεί με τα παιδιά,  που έχουν ξεκινήσει στις Ακαδημίες από μικρή ηλικία. Είναι πολύ δύσκολο να συμμετάσχει σε πρόγραμμα και να αφήσουν λίγο το tablet και τους υπολογιστές και να ασχοληθούν λίγο με την άθληση. Δεν είναι αναγκαστικά να είναι ποδόσφαιρο αυτό,  αλλά οτιδήποτε,  λίγο να βγουν από τα σπίτια τους,  να παίξουν στις αυλές , να δουν τι γίνεται στα γήπεδα. Έχουμε πανέμορφα γήπεδα στην Ημαθία. Βλέπω εδώ που ξεκινάω από το Καμποχώρι, τα γήπεδα να είναι συντηρημένα, προσπαθούν οι άνθρωποι από τα διοικητικά συμβούλια στα τοπικά πρωταθλήματα , κάνουν αγώνες,  πρέπει να γεμίσουν με μικρά παιδάκια, να είναι στον αθλητισμό.

-Στην πορεία του πρωταθλήματος θα τα λέμε Μπάμπη Καψάλη και ευχαριστούμε πολύ. 

– Ευχαριστώ και εγώ . Γεια σας.

Δείτε τη συνέντευξη από πρώτο χέρι.

Συνέντευξη με τον προπονητή της Δόξας Κυψέλης, προπονητή τερματοφυλάκων της Αναγέννησης Κολινδρού , των τμημάτων υποδομής της και του Αστέρα Αλεξάνδρειας, Καψάλη Μπάμπη

Posted by Giannis Zinas on Tuesday, August 20, 2019