Ο προπονητής του Συλλόγου Καράτε Αλεξάνδρειας « Μέγας Αλέξανδρος» ,  Ξανθόπουλος Χρήστος,  μας παραχώρησε την παρακάτω συνέντευξη.

– Καλησπέρα Χρήστο.

-Καλησπέρα και από μένα.  Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία στο κανάλι σας.

-Δραστηριοποιείσαι με το Καράτε. Γιατί το κάνεις;  Τι είναι αυτό που σε κάνει να ασχολείσαι;

-Γενικότερα η αγάπη μου για το Καράτε προάγεται από το σκοπό του Καράτε,  που είναι η αυτοάμυνα και ενώ ξεκίνησε σαν ένα άθλημα,  όπως πάνε κάποια παιδιά να δοκιμάσουν, όπως είναι το ποδόσφαιρο,  το μπάσκετ, ακολούθησα τον ενεργό  ρόλο έχοντας μία σχολή,  μαθαίνοντας τα παιδιά,  να μπορούν να γυμνάζονται και να κρατιούνται σε καλή φυσική κατάσταση.

-Πόσο καιρό δραστηριοποιείται ο σύλλογος;

-Το όνομα του συλλόγου είναι Αθλητικός Σύλλογος Καράτε Αγκαθιάς,  με παράρτημα στην Αλεξάνδρεια,  με το όνομα Μέγας Αλέξανδρος. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1994,  αλλά στην Αλεξάνδρεια δραστηριοποιείται από το 2012 και μετά,  είμαστε δηλαδή στον όγδοο χρόνο τώρα λειτουργίας.

-Γιατί ένα παιδί να σας επιλέξει και να έρθει στη σχολή σας;  Ποιοι είναι οι λόγοι; Τι προτείνετε;

-Οι λόγοι για να ασχοληθεί κάποιος με το καράτε είναι ,  καταρχήν στη δική μας σχολή ασχολούμαστε με το Ολυμπιακό Καράτε που είναι αναγνωρισμένο πλέον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε είναι αυτό που θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο και μάλλον θα έχουμε συμμετοχή κι από την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες,  ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούμε. Δουλεύουμε σε πολύ προσωπικό επίπεδο,  προσέχοντας το κάθε παιδί με τη σειρά του και αναδεικνύοντας έτσι το κάθε παιδί το πού μπορεί να φτάσει, γιατί όλα τα παιδιά δεν μπορούν να κάνουν πρωταθλητισμό,  αλλά μπορούν όλα τα παιδιά να ασχοληθούν με το Καράτε και να πάρουν τα οφέλη.

-Πού μπορούν  να σας βρουν. Πότε ξεκινάνε οι εγγραφές;

-Η διεύθυνσή μας είναι Θεμιστοκλή Σοφούλη 22,  είναι στο στενό της Eurobank,  που οδηγεί στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας,   προς το υδραγωγείο. Λειτουργούμε σχεδόν καθημερινά από τις 5 έως τις 9.

-Έχετε προγραμματίσει κάτι για το επόμενο διάστημα ;

-Βασικά ο προγραμματισμός μας είναι να κάνουμε μία επίδειξη στο αμφιθέατρο,  μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη και από κει μετά συμμετέχουμε σε όλα τα πρωταθλήματα τα οποία διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία και πρωταθλήματα Βορείου Ελλάδος σε κάποιους αγώνες , που κάνουν οι σύλλογοι μεταξύ τους.

– Τι μηνύματα μπορούμε να στείλουμε  στους γονείς και στα παιδιά και γενικά στους ανθρώπους,  που δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με το καράτε.

-Εμείς σαν προπονητές του Καράτε και γνωρίζοντας  από μέσα, θα προτείνουμε  να δοκιμάσει το παιδί , επειδή υπάρχουν πολλές σχολές πολεμικών τεχνών στην Αλεξάνδρεια,  θα μπορούσε να δοκιμάσει από μία προπόνηση και από κει και πέρα να διαλέξει και με την ποιότητα της καθενός,  του κάθε Συλλόγου. Δεν μπορούν να κάνουν όλα τα παιδιά Καράτε ή κάποια άλλα αθλήματα για το λόγο ότι είναι στην ιδιοσυγκρασία του παιδιού.  Κάποια παιδιά,  που είναι υπερκινητικά και κάποια που είναι ντροπαλά,  μπορούν να βρουν το δρόμο τους και μία κατεύθυνση για να μπορέσουν  έτσι να αποκτήσουν κάποιες  αξίες, σεβασμό,   ήθος.

– Επομένως  ο ρόλος τον οποίο έχετε είναι πολυποίκιλος,  δεν είναι απλά το να μάθει ένα παιδί το αγώνισμα και τις σχετικές κινήσεις,  αλλά κάτι περισσότερο.

-Σίγουρα. Πέρα από το ρόλο του προπονητή,  που μπορεί να έχουμε,  μπαίνουμε και σε άλλους δρόμους,  όπως είναι ο παιδαγωγικός  ρόλος. Μπορεί να δώσουμε και συμβουλές στα παιδιά.  Τα παιδάκια μας εμπιστεύονται πολλά πράγματα, είμαστε  δεύτερος πατέρας και στεκόμαστε δίπλα του και με τον ρόλο του δασκάλου και όχι μόνο απαραίτητα με το ρόλο του προπονητή.

-Να σε ευχαριστήσω  Νίκο Ξανθόπουλε για την πρώτη γνωριμία.  Θα είμαστε σε επικοινωνία στη διάρκεια του έτους,  γιατί θεωρούμε ότι αυτό που κάνετε είναι πολύ σημαντικό και αξίζουν τα συγχαρητήρια μας.

-Να είμαστε σε επικοινωνία και σας ευχαριστούμε πολύ. Να σας ενημερώνουμε για τις  εκδηλώσεις μας. Ο καθένας χρειάζεται αυτοάμυνα.

Δείτε από πρώτο χέρι τη συνέντευξη.

Συνέντευξη με τον προπονητή του Συλλόγου Καράτε Αλεξάνδρειας ¨Μέγας Αλέξανδρος " Ξανθόπουλο Χρήστο

Posted by Giannis Zinas on Sunday, August 25, 2019