Δανειζόμαστε την παρακάτω ανάρτηση του Σαλτουρίδη Νίκου από το λογαριασμό τυ στο facebook.

«Ιδιαίτερη η συγκίνησή μου χτες βράδυ στο ‘’τραπέζι’’ που παρέθεσε ο Δημήτρης Μάνος και η οικογένειά του στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟΝ, με κρασάκι, εκλεκτό φαγητό και μουσική με την υπέροχη φωνή της Γεωργίας. Και για εμένα, που γνώρισα τον Δημήτρη το 2004, 10χρονο παιδάκι τότε όταν ήρθε και τον υποδεχθήκαμε στη μικρή Ακαδημία του χωριού μας και του προσφέραμε την πρώτη ποδοσφαιρική του στέγη, η παρουσία μου στην χτεσινή βραδιά ήταν κάτι παραπάνω από μια απλή πρόσκληση, ήταν μια ιδιαίτερη τιμή που με γέμισε μοναδικά συναισθήματα και δυσκολεύομαι να εκφράσω με λόγια.
Χαρά για τις σημερινές του επιτυχίες, νοσταλγικές μνήμες από τα πρώτα του βήματα και προ πάντων συγκίνηση για το ότι δεν ξεχνάει. Στιγμές υπέροχες που τις απόλαυσα όπως τις απολαύσαμε όλοι οι παρευρισκόμενοι. Παρόν και ο φίλος μας ο Πόλυς, στην εξαιρετική Ακαδημία του οποίου (ΑΣΤΕΡΑΣ Αλεξάνδρειας) πήγε ο Δημήτρης – με την παρότρυνση και προτροπή μας – μετά από τρία χρόνια παραμονής στη δική μας Ακαδημία και αφού αναδείκνυε καθημερινά στις προπονήσεις και στους αγώνες των παιδικών πρωταθλημάτων το πλούσιο ταλέντο του και έδειχνε ότι είναι για πιο μεγάλα πράγματα. Και κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι του.
Και ενώ αυτή την ώρα ο Δημήτρης κατηφορίζει προς Πειραιά για να ενσωματωθεί στην αποστολή του Ολυμπιακού (μετά τη μεταγραφή του από τον ΟΦΗ) για την έναρξη της προετοιμασίας, ξεκινώντας σήμερα ίσως το πιο συναρπαστικό αθλητικό του ταξίδι και την πιο μεγάλη πρόκληση της μέχρι τώρα καριέρας του, ευχαριστώ από καρδιάς αυτόν και την οικογένειά του για την εκτίμηση και την τιμή.
Ιδιαίτερη βέβαια και η συγκίνηση του Δημήτρη και των γονιών του (κάτι που το εξέφρασαν με λόγια αλλά φαινόταν και στα πρόσωπά τους) όταν σε κάποια στιγμή της βραδιάς του χάρισα ένα κολάζ φωτογραφιών από τα χρόνια του (2004-2007) στην Ακαδημία μας.
Με την ευχή και την ελπίδα ότι η επιτυχία του αυτή (η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό) δεν θα είναι οι δάφνες πάνω στις οποίες θα επαναπαυτεί, συγχαρητήρια και ακόμη πιο ψηλά…
Σ’ ευχαριστώ Δημήτρη, σας ευχαριστώ Σάκη και Αγγέλα»