Η Εθνική νέων ηττήθηκε από την Εσθονία με 27-28, στον τρίτο αγώνα για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U-20 στα Σκόπια.

Με αυτό το αποτέλεσμα χάθηκαν και οι ελπίδες για είσοδο στην πρώτη τετράδα και πλέον οι δύο τελευταίοι αγώνες του ομίλου έχουν σημασία μόνο αναφορικά με την κατάταξη από την 5η έως την 11η θέση.

Το ματς ήταν εξ’ αρχής αμφίρροπο, με τους Έλληνες παίκτες να έχουν αρκετές καλές στιγμές στο πρώτο μέρος και να δείχνουν ότι πατούν καλύτερα απ’ ότι στους δύο πρώτους αγώνες.

Η Εθνική μπήκε στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός τέρματος (17-16), αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρξε η ίδια ευχέρεια στο σκοράρισμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4 γκολ (22-26) πέντε λεπτά πριν το φινάλε. Με αντεπίθεση διαρκείας οι διεθνείς κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 27-27 , με πέναλτι του Κουκμίση, πέντε δεύτερα πριν το φινάλε, όμως οι Εσθονοί βρήκαν τρόπο να σκοράρουν στην εκπνοή με τον Τίμμο και πανηγύρισαν τη νίκη.

«Είμαι περήφανος για τους παίχτες μου. Ήμασταν μέσα στο παιχνίδι και τα 60 λεπτά και στο τέλος η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας. Θα επαναλάβω ότι είμαι περήφανος για τη μάχη που δώσαμε και αν συνεχίσουμε να μαχόμαστε και να παίζουμε έτσι, τα αποτελέσματα θα έρθουν», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Χαλκίδης.

Ελλάς: Καλόμοιρος 6. Τότος 5, Δεληζάνος 3, Κουκμίσης 3, Λιάπης, 3, Τσακουρίδης 3, Ασβεστάς 1, Καραμπουρνιώτης 1, Στίγγας 1, Τριανταφυλλίδης 1, Κολλύρης, Κουρτίδης, Μαντζόπουλος, Παπαδόπουλος, Πατραμάνης, Τορνικίδης.
Εσθονία: Τίμμο 12, Κάσε 5, Κοντ 3, Ρεμπάνε 3, Σαράπουου 2, Πίχους 1, Πρίσκους 1, Βίιτκαρ 1, Τζαρβ, Κάρου, Κίις, Λίινατ, Μάντο, Όολουπ, Σέερμαν, Βέικο.
Διαιτητές: Μεταλάρι – Νικολόφσκι (ΠΓΔΜ). Ημίχρονο: 17-16. Δίλεπτα: 3-6. Πέναλτι: 4/6 – 4/5.

Η βαθμολογία του ομίλου: Λευκορωσία 6, Εσθονία 4, Λιθουανία 3, Φινλανδία 3, Νησιά Φερόε 2, Ελλάς 0.
Αύριο (24/7), η Εθνική θα αντιμετωπίσει στις 17:00 τη Λιθουανία.

πηγή: