Ο πρόεδρος του Αγροτικού Αστέρα Πλατέος, Καζαντζίδης Πόλυς μιλάει για την ομάδα του, την προσπάθεια που έγινε και την άνοδό της στην Α΄ Ερασιτεχνική, για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και ξεπεράστηκαν, για τον προπονητή Σάκη Παγγούρα, για τους φιλάθλους, για το Δήμο Αλεξάνδρειας, την αποπομπή του κ. Ματσούκα και τα play off. αξίζει τον κόπο να την ακούσετε από πρώτο χέρι.

Μεταξύ άλλων  είπε:

« Ο Αγροτικός Αστέρας Πλατέος είναι μία ιστορική ομάδα. Τα τελευταία χρόνια είχε μία δύσκολη πορεία, κακιά πορεία, με πολλά προβλήματα και ήρθαμε εμείς να τον επαναφέρουμε στα σαλόνια της Α΄ Ερασιτεχνικής και να τον κάνουμε ξανά πρωταγωνιστή στην Ημαθία.

Ερώτηση: Τι ήταν αυτό που σας έκανε να ασχοληθείτε και να αναδείξτε το Πλατύ;

Απάντηση:  Εμείς ήμασταν μία παρέα,  δέκα τέσσερα και δέκα πέντε χρονών όταν έπεσε ο Αγροτικός Αστέρας Πλατέος. Δεν τύχαμε σε καλά χρόνια. Τότε  άρχιζαν τα πέτρινα χρόνια της ομάδας. Βρεθήκαμε σε μία καλή κατάσταση για την εποχή, αποφασίσαμε να επαναφέρουμε τον Αστέρα εκεί που ήταν μέχρι στις αρχές του 2000, δηλαδή στην Α1 και να τον κάνουμε πρωταγωνιστή.

Ερώτηση: Πώς επιτεύχθηκε δύσκολα ή εύκολα:

Απάντηση: Έγινε δύσκολα γιατί το Πλατύ δεν ήταν ένας ζωντανός οργανισμός. Δεν ήταν μία ομάδα δομημένη , ήταν στη Γ κατηγορία, στη Β΄ κατηγορία. Όλα αυτά τα χρόνια είχαν χαθεί παίκτες που ήταν στα γύρω χωριά. Μαζευτήκαν τα παιδιά που άξιζαν να φοράνε τη φανέλα του Αστέρα και με μεταγραφές και τον προπονητή μας το Σάκη τον Παγγούρα καταφέραμε να ανεβάσουμε κατηγορία τον Αστέρα.

Ερώτηση: Οι μεταγραφές ήταν ποδοσφαιριστές από Πλατύ;

Απάντηση: Όχι, ήταν από άλλες ομάδες. Ο Αστέρας ήταν σε μικρότερες κατηγορίες. Οι τοπικοί  παίκτες δεν είχαν παραστάσεις από την Α2 κατηγορία εκτός από δύο τρία παιδιά, γι’ αυτό θέλαμε καλούς παίκτες, έμπειρους παίκτες να μας βοηθήσουν για να ανέβει η ομάδα στην Α1. Σιγά σιγά και τα δικά μας τα παιδιά θα παίρνουν εμπειρίες ώστε να μπορέσουν τα επόμενα χρόνια να ακολουθήσουν την πορεία της ομάδας και να σταθούν επάξια.

Ερώτηση: Πώς θα γίνει, με ποιο σχέδιο;

Απάντηση: Ήδη φέραμε όσα παιδιά μπορούσαμε. Τα νεαρά παιδιά πήραν και αυτά εμπειρίες, όταν τα αποτελέσματα το επέτρεπε. Βάλαμε δεκατετράχρονα να παίξουν. Είχαμε ένα κορμό τοπικών παικτών που μας βοήθησαν.

Ερώτηση: Υπήρχαν παιχνίδια που σας δυσκόλεψαν;

Απάντηση: Ναι, ήμασταν καινούρια ομάδα. Δεν ήμασταν όπως η Μελίκη που ήταν τρίτη. Είχε τον κορμό της. Τόσα χρόνια προσπαθούσε να βγει, ώστε να κάνει δύο τρεις προσθήκες για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει. Εμείς έπρεπε να χτίσουμε μία νέα ομάδα. Το κάναμε τρεις φορές την χρονιά. Φύγαν παίκτες, ήρθαν παίκτες. Αυτό δυσκόλεψε το έργο μας.

Ερώτηση: Γιατί έγινε η παλινδρόμηση;

Απάντηση:  Ίσως δεν κάναμε σωστές επιλογές. Είχαμε τραυματισμούς. Παρουσιάστηκαν προβλήματα. Προβλήματα συμπεριφοράς, δουλειάς, φανταρικό. Αναγκαστήκαμε να κάνουμε προσθαφαιρέσεις για να πάμε μπροστά την ομάδα.

Ερώτηση:Ποιο ρόλο έπαιξε ο προπονητής σας:

Απάντηση: Γι΄ αυτό επιλέξαμε το Σάκη τον Παγγούρα και τον ευχαριστούμε. Βοήθησε τα μέγιστα και αυτός ώστε να επανέλθει η ομάδα μετά από δέκα οκτώ χρόνια στη Α1 κατηγορία. Ήταν προσωπική μου επιλογή και τον ευχαριστώ για ότι πρόσφερε στην ομάδα.

Ερώτηση: Γιατί δεν συνεχίζει ο Παγγούρας από τη στιγμή που είναι «ψημένος» προπονητής. Ξέρει την κατηγορία. Βοήθησε το Πλατύ για να κάνει το άλμα για να μη συνεχίσε,ι είναι ένα ερωτηματικό;

Απάντηση: Μπορείτε να τον ρωτήσετε τον ίδιο. Εγώ πάντως είμαι χαρούμενος που τον γνώρισα, που συνεργάστηκα μαζί του. Απέκτησα ένα φίλο που δεν τον είχα. Και εγώ έπαιξα χρόνια στην Ημαθία ποδόσφαιρο. Ήταν ένας άνθρωπος που δεν τον είχα γνωρίσει, τον επιλέξαμε μόνο και μόνο για τις επιτυχίες που είχε. Τον θεωρούσαμε το καλοκαίρι, ως τον πιο επιτυχημένο προπονητή και είναι. Πάλι τα κατάφερε. Πάλι πέτυχε.

Ερώτηση: Πρότεινες εσύ να συνεχίσει ο προπονητής και να μην το αποδέχτηκε ο Σάκης Παγγούρας;

Απάντηση: Ίσως επηρεάστηκε από κάποια κακοπροαίρετα σχόλια που προερχόταν μέσα από το διαδίκτυο. Ίσως να νόμιζε ότι θα του λέγαμε ότι δεν θα συνεχίσει. Εμείς περιμέναμε να τελειώσει η χρονιά, να ηρεμήσουμε γιατί περάσαμε  πολύ άγχος, πολύ στρες. Εγώ είμαι τριάντα τρία χρονών. Δεν είμαι έμπειρος παράγοντας, ούτε είμαι ακόμα. Ούτε οι υπόλοιποι στο συμβούλιο είναι έμπειροι παράγοντες, Πρώτη φορά κάναμε τους παράγοντες. Δεν ήταν εύκολο να διαχειριστούμε την κατάσταση.

Ερώτηση: Ο Σταύρος Καζαντζίδης, ο πατέρας σου,  ήταν κοντά;

Απάντηση: Πολύ κοντά δεν ήταν. Παρακολουθούσε την ομάδα.

Ερώτηση: Πόσο βοήθησαν οι φίλαθλοι;

Απάντηση: Ήταν κοντά μας. Μας βοήθησαν. Είχαμε την οικονομική υποστήριξη. Τους ευχαριστούμε γι΄ αυτό. Δεν χρωστάμε κανένα Ευρώ σε κανέναν

Ερώτηση: Οι εγκαταστάσεις του γηπέδου καλυτερεύουν τα τελευταία χρόνια;

Απάντηση: Έχω παράπονο από το Δήμο. Εκτός από την βοήθεια της πρόεδρου της τοπικής κοινότητας , ο Δήμος ήταν παντελώς απών. Δεν μας βοήθησε πουθενά. Έριξε ο Δήμος τον φράχτη του γηπέδου που βρίσκεται στο πίσω μέρος  για να καθαρίσουν το κανάλι και δεν τον αντικατέστησε.

Ερώτηση: Ποιος είναι  στόχος της επόμενης χρονιάς;

Απάντηση: Ο στόχος είναι να έχουμε καλή ομάδα. Να πηγαίνει σε όλα τα  γήπεδα της Ημαθίας για τη νίκη, να είναι μία από κορυφαίες ομάδες στο νομό. Γι αυτό προσπαθούμε και δουλεύουμε νύχτα μέρα. Θα είναι δύσκολα με ομάδες ιστορικές.

Ερώτηση:  Ο στόχος θα είναι η παραμονή στην κατηγορία;

Απάντηση: Δεν με αρέσει να μιλώ για παραμονή. Τον Αστέρα δεν του αξίζει να μιλάει για παραμονή. Να έχουμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα για να κερδίζει σε όλα τα γήπεδα της Ημαθίας. Τώρα θέλουμε να ηρεμήσουμε. Πετύχαμε ένα δύσκολο στόχο. Η ομάδα είχε να ανέβει δέκα οκτώ χρόνια κατηγορία. Όσες διοικήσεις το προσπάθησαν αυτά τα τελευταία χρόνια δεν το καταφέρανε. Το καταφέραμε εμείς με τη βοήθεια του κόσμου. Ήταν ψυχοφθόρα χρονιά.

Ερώτηση: Τι θα προτείνατε στην  ΕΠΣ Ημαθίας από την εμπειρία που αποκτήσατε σαν νέος παράγοντας;

Απάντηση: Το πρωτάθλημα της Α2 έχει πάρα πολύ λίγες ομάδες με αποτέλεσμα να παίζουμε δύο με τρία ματς το μήνα. Ξεκινά το πρωτάθλημα μία Οκτωβρίου. Δεν μπορούμε να κατηγορούμε την Ένωση. Το ίδιο γινόταν και με τη διοίκηση του κ. Καραμελίδη. Θέλουν και αυτοί οι άνθρωποι το χρόνο τους  να δουν τα λάθη τους και να τα διορθώσουν. Το πρωτάθλημα στην Α2 είχε λίγες  ομάδες , γίνονται μόνο δέκα επτά αγωνιστικές. Γινόταν αναβολές, διακοπές,  έχαναν το ρυθμό τους οι ομάδες, ελπίζω του χρόνου να μη γίνεται αυτό. Η Α1 θα είναι ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό.

Ερώτηση: Δεν προτείνατε κάτι στην Ένωση.

Απάντηση: Φέτος θα μπορούσε να γίνει ένας όμιλος στην Α2.

Ζήνας: Διακοπή (Αυτό θα γίνει)

Συνεχίζει ο Καζαντζίδη: Σωστά πράττει η Ένωση να  κάνει αναδιάρθρωση. Θα ήθελα να επισημάνω ότι ο πρωταθλητής στην Α1 πρέπει να βγαίνει πρωταθλητής. Ο πρώτος πάντα είναι πρώτος και κάνει μεγάλο κόπο. Κινδυνεύει σε δύο παιχνίδια να έχει έναν τραυματισμό, μία αποβολή και να μην μπορέσει να βγει κατηγορία. Θεωρώ ότι το σύστημα αυτό αδικεί τον πρώτο. Δεν είναι όπως στη Θεσσαλονίκη να βγαίνει η πρώτη ομάδα πρωταθλήτρια και η δεύτερη με μπαράζ. Στην Ημαθία δεν είναι σωστή η απόφαση για play off.

Ζήνας – Διακοπή: Δίνει ξεχωριστό ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, από ότι φάνηκε στην πράξη. Ίσως μπορούσε να υπάρξει άλλος τρόπος play off, με την πρόταση που είχε κάνει δημόσια ο κ. Ματσούκας , να έχουν οι ομάδες τη βαθμολογία τους και να συνεχίζουν οι τέσσερις πρώτες.

Καζαντζίδης: Στην Ημαθία πρωταγωνιστούν μόνο δύο ομάδες όλα τα χρόνια και έχουν τεράστια διαφορά με τον τρίτο. Αυτές κάνουν τη διαφορά, το μπάτζετ και την οργάνωση. Οι δύο ομάδες θα παίξουν τελικό μεταξύ τους. Εάν ήταν στη Θεσσαλονίκη θα ήταν διαφορετικά. Τα προηγούμενα χρόνια σωστά  δεν γινόταν play off γιατί και τώρα δύο ομάδες θέλουν να βγουν. Δεν βλέπω την Αγία Μαρίνα, το Ροδοχώρι να θέλουν  να βγουν παρά μόνο ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και η Αγκαθιά. Δεν θα γίνουν και play out μετά την πτώση των ομάδων της Ημαθίας από τη Γ΄ Εθνική.

Ζήνας : Καλά κάνετε και καταθέτετε την άποψή σας δημόσια και συγχαρητήρια. Ο κόσμος θα κρίνει. Απεναντίας έχουμε παρακολουθήσει γενικές συνελεύσεις όπου δεν μιλάνε οι ομάδες παρά μόνο συμφωνούν.

Καζαντζίδης: Δεν μπορούν να κάνουν και διαφορετικά.

Ζήνας: Μπορούν,  όλα μπορούν να τα κάνουν. Είδαμε πώς λειτούργησαν με την αποπομπή του κ. Ματσούκα. Έτρεξαν όλοι να συζητήσουν ένα θέμα που δεν είχε τη βαρύτητα εκείνη σε σχέση με τα χρόνια προβλήματα που υπήρχανε. Δεν είμαι συνήγορος του κ. Ματσούκα, αλλά καλά ήταν να θέσουν οι ομάδες τα προβλήματα.

Καζαντζίδης: Όσο για την πρόταση μομφής δεν είχε σχέση με το πρωτάθλημα. Έχει σχέση με προσωπικό θέμα του κ. Ματσούκα. Δεν έχει σχέση με το πώς θα γίνει καλύτερο το πρωτάθλημα. Δεν σημαίνει ότι επειδή έφυγε ο κ. Ματσούκας από την ¨Ένωση ότι λύθηκαν τα προβλήματά της.

Ζήνας: Δεν ήταν προσωπική η αποπομπή.  Κ. Ματσούκας .Ήταν αντιπρόεδρος της Ένωσης. Ήταν μία μομφή των ομάδων απέναντι στον αντιπρόεδρο της Ένωσης. Οι ομάδες έπρεπε να βρεθούν να συζητήσουν τα προβλήματα που είχαν,  να προτείνουν λύσεις και εάν ήταν και  αυτό ένα θέμα να το έθεταν για συζήτηση. Είναι άκαιρο να το συζητάμε.

Καζαντζίδης: Είναι ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει στο ποδόσφαιρο. Έχει κατακτήσει πρωταθλήματα. Έχει ξοδέψει  χρήματα και χρόνο μακριά από την οικογένειά του. Είναι χρόνια παράγοντας στο χώρο και του αξίζουν συγχαρητήρια.

Ζήνας: Επίκειται και η επάνοδος στη Ένωση. Θα το δούμε στην πορεία.

Καζαντζίδης: Αυτό δεν το ξέρω.

Ζήνας: Σας ευχαριστώ για την αποδοχή της πρότασής μας να μιλήσουμε.

 

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη από πρώτο χέρι…