Ο προπονητής τερματοφυλάκων,  Γρηγορόπουλος  Διονύσης μίλησε στο epilogesnews.gr σε μία πολύ ενδιαφέρουσας συνέντευξη, που θα συζητηθεί.

Μεταξύ άλλων είπε:

– Πριν ξεκινήσουμε τη συνομιλία μας,  θα δώσω συγχαρητήρια στις ομάδες κάθε μία ξεχωριστά που κατέκτησε το πρωτάθλημα,  όπως είναι η Βέροια,  τα Τρίκαλα Ημαθίας και οι δύο Ακαδημίες του κυρίου Χουρσουζίδη  και του κυρίου Ιασωνίδη με το παιδικό τμήμα και την κ16. Τους εύχομαι να έχουμε υγεία και καλή πορεία στα πρωταθλήματα. Να συμπληρώσω και να πω, συγχαρητήρια και πάλι στην ομάδα των Τρικάλων,  όπου θα είμαστε αντίπαλοι με την ομάδα των Γιαννιτσών στην Γ΄ Εθνική.

– Είσαι γυμναστής,  προπονητής των τερματοφυλάκων.  Έκανες και ένα πρωτάθλημα με την ομάδα των Γιαννιτσών,  τη νεοϊδρυθείσα ομάδα,  πώς ήταν αυτή η συνεργασία,  πώς τα πήγες σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος;

–  Η ομάδα των Γιαννιτσών είναι νεοσύστατη ομάδα. Γνωρίζουμε  την Αναγέννηση Γιαννιτσών. Έχει μεγάλη ιστορία η πόλη των Γιαννιτσών. Οι άνθρωποί της έχουν πολύ όρεξη και μεράκι. Έδωσαν αυτή την πνοή πάλι στην πόλη,  να υπάρχει μία ομάδα,  η οποία να έχει όλα τα εχέγγυα,  την οργάνωση,  για να έχει ανθρώπους,  οι οποίοι είναι κοντά στην ομάδα,  να παρέχει όλα αυτά τα οποία προείπα. Πιστεύω ότι ο βασικός στόχος ήταν για τη χρονιά που μας πέρασε να μείνει στην κατηγορία,  πράγμα που επιτεύχθηκε με απόλυτη επιτυχία.  Έδωσε την ευκαιρία σε ποδοσφαιριστές,  σε όλη την ποδοσφαιρική χρονιά τη δυνατότητα να αναδειχθούν. Η ομάδα πήγε πάρα πολύ καλά στο κύπελλο. Έφτασε στον τελικό,  μία ανάσα πριν,  για να  κατακτήσει το κύπελλο στην ΕΠΣ Πέλλας.  Δυστυχώς στη διαδικασία των πέναλτι δεν τα καταφέραμε. Πιστεύω,  ότι ήταν μία γεμάτη ποδοσφαιρική χρονιά για την ομάδα της πόλης των Γιαννιτσών.

– Ο ρόλος ο δικός σου, ποιος ήταν στην ομάδα;

– Ο ρόλος ο δικός μου είναι γνωστός . Είμαι γυμναστής,  προπονητής τερματοφυλάκων στην ομάδα,  ένας ρόλος ,  ο οποίος είναι μόνο εξειδικευμένος για τους τερματοφύλακες. Δεν έχω άλλο ρόλο στην ομάδα,αυτός είναι ο ρόλος μου.

– Η θέση του τερματοφύλακα είναι πολύ ριψοκίνδυνη θα έλεγα. Τι  μήνυμα στέλνεις για το ρόλο του τερματοφύλακα. Ποιοι πέρασαν  από τα χέρια σου και ποιοι είναι αυτοί;  Σε Ποιες  ομάδες έχεις προσφέρει τις υπηρεσίες σου;

– Η δουλειά του τερματοφύλακα  στην Ελλάδα την  θεωρούν λίγο στο περιθώριο. Κάποιοι στις διοικήσεις,  τον προπονητή, τον γυμναστή τερματοφυλάκων , τον εκπαιδευτή των τερματοφυλάκων τον έχουν αφήσει λίγο στο περιθώριο. Βέβαια οι ομάδες , οιμεγάλες , δεν μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία,  δηλαδή θεωρούν ένα σωστό εργαλείο τον προπονητή των τερματοφυλάκων και έτσι πρέπει να είναι και να γίνεται,  είναι ένας σημαντικός ο ρόλος. Όλες οι σοβαρές ομάδες ξεκινούν από το νούμερο 1,  καμία ομάδα δεν ξεκινάει από το 11 ή το 10 ή το 9. Είναι σημαντικός ο ρόλος του προπονητή φυλακών σε μία ομάδα. Αν θέλεις να κάνεις κάτι καλό,  κάτι δημιουργικό , όχι μόνο για τους στόχους,  αλλά και για την παραγωγή των τερματοφυλάκων . Είναι σημαντικός,  παίζει μεγάλο ρόλο και καμιά φορά βλέπουμε πολλούς συναδέλφους, δεν είναι μόνο να γυμνάζεις,  είναι και άλλα πράγματα που παίζουν ρόλο.  Αν είσαι καλός εκπαιδευτής, δεν είναι μόνο να γυμνάζεις , πρέπει να κατέχεις το αντικείμενο αυτό πάρα πολύ καλά και να είσαι γνώστης.

– Γνώσεις; Ποιες  είναι αυτές,  που χρειάζονται,  πέρα από την παραμελημένη θέση που αντιμετωπίζουν στη θέση του τερματοφύλακα, στα παλαιότερα χρόνια , αλλά τώρα έχει αναβαθμιστεί ο ρόλος του,  μάλιστα τον κάνανε τον τερματοφύλακα  να αλλάξει και ρόλο,  να παίζεις  και σέντερ μπακ σε κάποιες περιπτώσεις;

– Τώρα στις σύγχρονες ομάδες, πρέπει να είναι πάρα πολύ καλά,  άρτια καταρτισμένος  με τα πόδια. Πέρα  από την επικοινωνία την οποία θεωρείται δεδομένη,  η καλή λειτουργία με την αμυντική διάταξη,  πρέπει να είναι πάρα πολύ καλός με τα πόδια,  να είναι διορατικός και  πολύ ευφυής. Να έχει το μυαλό στο παιχνίδι,  να είναι συγκεντρωμένος,  θα ΄λεγα αυτά, είναι τα βασικά στοιχεία. Δεν είναι , όπως παλιά το ποδόσφαιρό μας,  έχει γίνει σύγχρονο,  έχουν μπει νέες καινοτομίες και πρέπει αυτές,  όλοι μας να εξελισσόμαστε,  πάνω σε αυτές τις τάσεις που απαιτεί το ποδόσφαιρο.

– Υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοί σου στο χώρο;  Γιατί θα πρέπει να πολλαπλασιαστούν Αποδέχονται αυτό το ρόλο;  

– Να απαντήσω στην προηγούμενη ερώτηση και να πω κάτι που παρέλειψα. Για μένα φυσικά,  καλό είναι ένας εκπαιδευτής τερματοφυλάκων να έχει περάσει από τη θέση,  να γνωρίζει την ψυχοσύνθεση του τερματοφύλακα. Δεν μπορώ να πω,  ότι κάποια νέα παιδιά,  αυτοί που δεν έχουν παίξει τη θέση,  καλό είναι να έχουν  περάσει από αυτή τη θέση. Να έχει εμπειρία,  να νιώθει όλη αυτή την κατάσταση του τερματοφύλακα,  για να μεταδώσει το καλύτερο στους τερματοφύλακες. Είναι καλό,  δηλαδή  να έχεις παίξει αυτή τη θέση ένας καλός προπονητής,  πρέπει να έχει περάσει από αυτή τη θέση.

– Υπάρχουν άλλοι,  που προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες στους τερματοφύλακες;  Είστε μετρημένοι;  

– Υπάρχουν,  άλλα ήδη ενημερώνονται, εξελίσσονται. Δεν θέλω να αδικήσω κάποιους συναδέλφους , αλλά λίγο η κρίση,  στην κατάσταση που βρισκόμαστε,  όλοι αρέσκονται να πιάνουν με ένα είδος,  το οποίο δεν το κατέχουν. Και επειδή,  πίστεψέ με,  από την καριέρα μου,  χρόνια,  είμαι στο δέκατο τρίτο χρόνο,  αλλά έχουν ξεκινήσει από μικρός,  βλέπω κάποια πράγματα σε κάποια παιδιά,  που έχουν περάσει από μεγάλες ομάδες και επαγγελματικές ομάδες,  πιστεύω,  ότι κάποια πράγματα,  χάνονται αυτά τα παιδιά στη διάρκεια. Έχουν μάθει λάθος,  είναι αυτά,  τα οποία προείπα,  η οικονομία μας. Δεν θέλω να αφήσω αιχμές,  είναι αλήθεια αυτά που ζούμε.  Τη μία κάνουν τον προπονητή,  να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους , τον προπονητή τερματοφυλάκων,  την άλλη κάνουν το γυμναστή.  Δεν γίνεται όμως έτσι,  πρέπει να είσαι απασχολημένος σε ένα πράγμα.

– Αυτό βέβαια είναι λίγο δύσκολο,  γιατί προϋποθέτει πολλές ειδικότητες και πολλά έξοδα θα έλεγα.

– Εγώ πιστεύω, όπως η δικιά μας η ομάδα,  η οποία φρόντισε σωστά και στα οικονομικά πάνω στην επιλογή τη δική μου προστατεύτηκε,  δηλαδή είχαμε τερματοφύλακες,  οι οποίοι μέσα από αυτό,  πιστεύω,  ότι κέρδισε η ομάδα,  δεν έχασε. Και τον στόχο της κατέκτησε , τα κατάφερε και κατάφερε πράγματα τη μία χρονιά σημαντικά και πολλά μέσα σε μία χρονιά , όπως αυτή είναι η νεοσύστατη ομάδα.  Άρα,  αν υπάρχουν τα κατάλληλα άτομα και οι κατάλληλες προϋποθέσεις,  οι ομάδες πιστεύω,  ότι δεν χάνουν,  κερδίζουν.

– Κατά πόσο υπάρχουν και ταλέντα τερματοφύλακες για να φανούν τα αποτελέσματα από ένα προπονητή τερματοφυλάκων;  

– Ανοίγουμε μία μεγάλη συζήτηση . Είναι ο τομέας,  που μου αρέσει πάρα πολύ. Θέλω να σου πω και για αυτό το πράγμα. Εγώ είμαι υπέρ των νέων παιδιών,  οι οποίοι γυμνάζονται σωστά,  τρέφονται σωστά,  έχουν μία συμπεριφορά πολύ καλή. Εγώ από την πλευρά μου,  το λέω στους συναδέλφους πάλι,  δεν έχω την ευθυνοφοβία, αν τα παιδιά έχουν μία δομή και δουλεύουν σωστά,  εμείς εδώ έχουμε σαν Ελλάδα την ευθυνοφοβία,  αυτό μας πάει λίγο πίσω.  Ευτυχώς ή δυστυχώς εγώ , δεν θέλω να το πω, έχω το ευρωπαϊκό πρότυπο . Δεν φοβάμαι, επειδή ξέρω πώς δουλεύω και από πίσω έχω μία σειρά. Το κάναμε και φέτος στα Γιαννιτσά,  βάλαμε 14 χρόνων να παίξει δύο παιχνίδια.

– Άρα υπάρχουν παιδιά ταλέντα ;

– Τα ταλέντα υπάρχουν. Από την πλευρά των παιδιών πρέπει να υπάρχει υπομονή,  να μην υπάρχει αυτή η λεγόμενη έπαρση και από τους γονείς και από το γύρω τους περιβάλλον,  το χώρο τους , με μεθοδικότητα,  με σωστή δουλειά.  Πρέπει τα παιδιά αυτά να τα έχουμε κοντά στο ποδόσφαιρο.  Αν τα παιδιά δεν τα δίνουμε την ευκαιρία και λέμε ότι είσαι μικρός,  πιστεύω,  ότι τα ίδια τα παιδιά τα απογοητεύουμε. Εγώ στον τομέα το δικό μου πάντα έχω στην τετράδα των τερματοφυλάκων δύο νεαρούς τερματοφύλακες. Το ζητώ. Είναι επιτακτική ανάγκη αυτό. Οι ομάδες στις οποίες πάω,  θέλω  πίσω να παράγω και να αφήσω κάτι και να μην αφήσω καμένη γη. Αν τα παιδιά δεν τα έχεις κοντά σου,  αλλά σε όλες τις ομάδες που εργάστηκα,  αυτό είναι, γιατί πρέπει ανεξάρτητου στόχου και του τι θα κάνει η ομάδα,  πρέπει να αφήνεις και κάτι πίσω σου. Να δίνεις ευκαιρίες σε αυτά τα παιδιά και να τα αγκαλιάζεις

– Ο Γιώργος , ο Κύρου,  στέλνει ένα μήνυμα και λέει:

–  « Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτό τον άνθρωπο για όσα μου πρόσφερε από τα 13 μου».

Είναι αυτό ακριβώς , το οποίο λες Διονύση Γρηγορόπουλε.

– Ευχαριστώ τον Γιώργο.  Ο Γιώργος είναι ένα δικό μου παιδί. Τον έχω όντως από  13 χρονών.  Χαίρομαι,  που το αντιλαμβάνεται ο Γιώργος και το εκτιμάει αυτό. Είναι ένα παιδί με πάρα πολλά προσόντα,  θα του πω τώρα,  που μου δίνετε  την  ευκαιρία , είναι αδικημένος,  θα το πω έτσι , ο Γιώργος με γνωρίζει,  ότι έχει πάρα πολλά προσόντα σαν τερματοφύλακας. Προσόντα τα οποία είναι τα πόδια του,  τα σωματικά του προσόντα. Έχει εκπληκτικά πόδια. Μπορεί να κάνει πράγματα κι οφείλεται καθαρά στον Γιώργο.   Πιστεύω , ότι του αξίζει του Γιώργου ποδοσφαιρικά,  μία καλύτερη τύχη.

– Αυτό οφείλεται στον Γιώργο,  στην τύχη,  αλλά και στους παράγοντες , που θα μπορέσουν να εκτιμήσουν τη θέση του τερματοφύλακα,  στους προπονητές των τερματοφυλάκων.  Ειδικά η θέση του τερματοφύλακα,  δεν ξέρω κατά πόσο,  οι παράγοντες είναι έτοιμοι να την αποδεχθούν ή να εκλέξουν ή να ζητήσουν και να ακούσουν  τον προπονητή τερματοφυλάκων. Είναι κρίσιμη η θέση και οι παράγοντες θα πρέπει να το δουν λίγο διαφορετικά. Συμφωνείς ή όχι;  

– Ναι,  έτσι είναι. Αυτό προέκυπτε από τη συνεργασία μου με τον Α.Σ Γιαννιτσών. Στην ομάδα έβαλα τα δικά μου θέλω, άφησα τελευταίο το οικονομικό. Έβαλα τα δικά μου θέλω.  Πιστεύω , ότι προστάτεψα με τον καλύτερο τρόπο την ομάδα.  Αν η ομάδα είχε έναν άνθρωπο απέναντί του ειλικρινή,  ο οποίος έχει γνώσεις και καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τη διοίκηση,  πιστεύω,  ότι μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα. Είμαι ένας στρατιώτης για την ομάδα. Θα προστατεύσω πάνω από όλα με τις γνώσεις μου,  με όλο το πακέτο που διαθέτω , την ομάδα, αν θέλει η ομάδα να τα ακούσει.  Πιστεύω ότι θα είναι κερδισμένοι και οι δύο πλευρές. Αυτό έγινε εδώ και δύο χρόνια σε όλη μου την πορεία,  πέρυσι και πρόπερσι στα Κουφάλια. Η ομάδα έφτασε δύο φορές στους τελικούς κυπέλλου,  δύο ισάριθμες χρονιές στο πρωτάθλημα.  Ανέβηκε στη Γ΄ Εθνική από το Α΄ τοπικό,  στην Α1,  στη Γ Εθνική. Πιστεύω ότι ομάδα μόνο κέρδος είχε.

– Βέβαια είχε την καθοδική πορεία φέτος .

– Άλλαξαν κάποια πράγματα,  άλλες απόψεις,  άλλα πράγματα,  τα οποία τα ξέρει η διοίκηση. Δεν θέλω να καθίσω να πω,  είναι δύσκολη η θέση μου,  αν μετά κάποια στιγμή δεν ακούς κάποια πράγματα,  μετά έρχεται η αντίστροφη μέτρηση, έρχεται και η κατηφόρα.  Ας πούμε,  αυτό γιατί δεν έγινε στον Α.Σ Γιαννιτσών,  που είναι μία νεοσύστατη ομάδα; Γιατί όλοι μας εκεί που καθίσαμε,  στο ίδιο τραπέζι , βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα , ουσιώδη συμπεράσματα. Όλοι,  μας είχαν υπό αμφισβήτηση. Αυτή η ομάδα κυνηγήθηκε.  Όταν από παντού,  ξέρεις εσύ τα μέρη εκεί, είναι γνωστά,  ότι δεν θα είναι άριστοι,  δεν θα είναι το ένα,  δεν φτάνει το άλλο,  ο κόσμος είναι λίγο κακοπροαίρετος και παράξενος. Δυστυχώς όμως για αυτούς , αυτή η ομάδα τους διέψευσε όλους και έκανε πάρα πάρα πολύ καλή πορεία και ανέδειξε και τρεις ποδοσφαιριστές. Για ένα διάστημα είχε και παίκτη συνέχεια βασικό ,πολύ νεαρό.

– Κατά πόσο είναι έτοιμοι οι παράγοντες και γενικά δεν θα μιλήσω για επαγγελματικό ποδόσφαιρο,  θα μιλήσω για το ερασιτεχνικό  ποδόσφαιρο,  κατά πόσο οι παράγοντες είναι έτοιμοι να κάνουν λίγο πίσω και να βάλουν κάποια άλλα στοιχεία σωστά,  όπως τι θα πει ο προπονητής τερματοφυλάκων,  οι προπονητές να επιλέξουν κάποιους ποδοσφαιριστές; Είναι έτοιμοι οι παράγοντες να δεχτούν αυτό το ρόλο των προπονητών και να μείνουν λίγο στα μετόπισθεν;

– Κοίταξε να δεις, οι παράγοντες πρέπει καταρχάς,  να πουν τι θέλουν από την αρχή της σεζόν.  Αν με καταλαβαίνεις, δηλαδή να μπει ένας πραγματικός στόχος . Τι θέλουνε; Τι ζητάνε; Ξαφνικά,  μπορεί μία καλή πορεία,  να τους φέρει στην κορυφή , η σεζόν να μην έχει ξεκινήσει έτσι,  να έχει ξεκινήσει διαφορετικά,  μετά από λίγο μπερδεύονται και εκεί λίγο χάνονται τα πράγματα. Οι παράγοντες πρέπει να ξέρουν,  τι θέλουν,  να επενδύσουν  στην παραγωγή,  στην οργάνωση,  σε στοχευόμενα πράγματα. Εκεί πιστεύω,  κάνουν τα μεγαλύτερα λάθη. Ένα πολύ βασικό για τον προπονητή τερματοφυλάκων είναι,  μην το θεωρούν πολυτέλεια,  δεν είναι πολυτέλεια. Ο προπονητής τερματοφυλάκων είναι απαραίτητος για μία ομάδα .

– Βέβαια πολλές φορές υπάρχουν και οι σειρήνες,  που ηχούν τριγύρω από τα αυτιά των παραγόντων, όπου ο καθένας θα ήθελε να πάρει με το μέρος του,  τυχόν κινήσεις,  που θα ήθελε να κάνει ένας παράγοντας ή στη διάρκεια του πρωταθλήματος, να αναδείξει ενδεχομένως τους δικούς του στόχους ή αν θέλεις και τα δικά του παιδιά που έχει προωθήσει στην ομάδα

– Ναι

– Αυτό ήθελα να πω,  γιατί σειρήνες υπάρχουν γύρω από τα αυτιά των παραγόντων.

– Αυτά πάντα θα υπάρχουν,  κάποιοι θα είναι εκεί. Κάπου εκεί μπερδεύεται και χάνεται , χάνονται οι παράγοντες. Τους παράγοντες,  όπως προείπα  προηγούμενως,  πρέπει να τους προστατεύεις ,  να έχεις γνώσεις,  να τους προστατεύεις , να ξέρουν τι θέλουν αυτοί, για να γίνει μία συνεργασία άριστη και να πιάσει τόπο , για αυτό μετά βλέπεις κάτι ομάδες,  μην πάμε παρακάτω,  αν θέλεις να ανοίξουμε μία συζήτηση, σ την πόλης μας. Δεν ξέρω αν φεύγω από το θέμα. Βλέπεις η πόλη μας δεν έχει ομάδα.

– Αναφερόμαστε στην Αλεξάνδρεια.

– Ναι,  μην κρυβόμαστε,  στην ίδια πόλη ζούμε. Έχει 25.000,  δεν έχει ομάδα η πόλη μας. Μου είπε κάποιος , εγώ τα λέω με το όνομά τους με όποιο κόστος και αν είναι αυτό,  μου είπε κάποιος , να Διονύση,  το παράπονό μου είναι: – Δεν έχουμε ομάδα.

Θέλεις να σου πω εγώ,  δεν χρειάζεται να στεναχωριέσαι,  πολύ απλά,  δεν έχεις παράγοντες.  Και δεν είναι,  ότι όλα εξαρτώνται από το οικονομικό. Δεν είναι αυτό.  που λένε,  ότι όλα γίνονται με το οικονομικό και εντάξει τελειώσαμε. Γιατί ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας δεν διαλύθηκε ποτέ ; Έτσι δεν είναι; Γιατί είναι πάντα στις πρώτες θέσεις ; Τι κάνουν κάτι παραπάνω αυτοί οι άνθρωποι; Κάτι κάνουν,  έτσι δεν είναι; Γιατί η Αγκαθιά πάλι,  κάτι κάνει;  Γιατί τα Τρίκαλα; Έπεσε και ξανανέβηκε,  άρα σημαίνει υπάρχουν παράγοντες,  που σε μία μικρή κοινωνία όπως η  Αγκαθιά έχει 2.000 κατοίκους,  τα Τρίκαλα άλλο τόσο,  γιατί εκεί ; Ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας τα ίδια.  Δεν διαλύθηκε ποτέ ο ΠΑΟΚ.

– Δεν υπάρχουν παράγοντες ή ενδεχομένως παίζει και ο πληθυσμός κάποιο ρόλο;

– Δυστυχώς η πόλη μας,  να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους , δεν έχει παράγοντες. Απέδειξε ότι δεν έχει παράγοντες .

– Γενικά και για το ημαθιώτικο ποδόσφαιρο θα ήθελα την άποψή σου. Δεν θέλω να αποφύγω αν υπάρχουν παράγοντες ή όχι στην πόλη της Αλεξάνδρειας , για να υπάρχει μία ομάδα εκτός από τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας.

– Δεν έχω να πω,  αυτό το λέει η εικόνα. Όταν δεν έχεις ομάδα,  δεν έχεις μία σταθεροποιημένη κατάσταση,  μία πόλη μεγάλη να μην έχει ομάδα , σημαίνει ότι κάτι λάθος κάνει,  δεν έχει κάποιους ανθρώπους να ενδιαφέρονται για  κάποια πράγματα,  τα οποία είναι βασικά,  δεν έχεις ομάδα,  είναι απλά τα πράγματα αυτό θέλω να πιστεύω. Δεν είναι δυνατόν να έχουν οι γύρω σου ομάδες με χρόνια ιστορία και εσύ να μην έχεις ομάδα,  μιλάει μόνο του.  Δεν χρειάζεται να το πω εγώ,  να το πει ο Γρηγορόπουλος,  γιατί και πως απλά είναι τα πράγματα,  δεν έχεις ομάδα. Εντάξει,  η ομάδα του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας είναι ομάδα της πόλης, προς Θεού δεν το συζητώ,  αλλά σαν ομάδα με ιστορία.  Δεν έχεις πλέον ομάδα .

– Υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που επανδρώνουν τις ομάδες,  που υπάρχουν στη γύρω περιοχή. Το θέμα των παραγόντων είναι ένα θέμα σημαντικό. Δοκιμάστηκε στη Γ΄ εθνική,  παίρνοντας το ΑΦΜ μιας άλλης ομάδας,  του Διαγόρα Σεβαστής. Εγώ θα έλεγα,  ότι δεν υπάρχει υπομονή,  επιμονή,  να δουλευτούν και να δοκιμαστούν κάποια πράγματα,  ούτως ώστε να μπορεί να ορθοποδήσει.  Δεν υπήρχε υπομονή,  για να γίνει η ανάλογη υποδομή και να στηριχθεί εκεί.  

– Αυτά όλα τα προείπα.  Γιατί δεν έχεις παράγοντες εξειδικευμένους,  να γνωρίζουν το αντικείμενό σου,  όσα και ΑΦΜ  να αγοράσεις,  όσα και εκατομμύρια να σου δώσω,  αν δεν ξέρεις να το διαχειριστείς σωστά , δεν γνωρίζεις το άθλημα,  είναι δώρο άδωρο,  σε κάλυψα με αυτά που έχω πει.  Εγώ δεν μπαίνω σε τέτοιες συζητήσεις και καταστάσεις,  πάντα με ενδιαφέρει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο,  γιατί το αγαπώ,  ούτε με ενδιαφέρει , αν θα βγω μία φωτογραφία και τα λοιπά,  μπορεί να γίνομαι καυστικός, βλέπε τους γύρω μας,  που έχουν σταθερά ομάδες  ανέκαθεν. Από κει καταλαβαίνεις,  γιατί εσύ πλέον σαν μία μεγάλη πόλη,  δεν έχεις ομάδα. Σου δόθηκε η ευκαιρία να έχεις ,  και έπεσες με το καλημέρα. Δεν έχεις ανθρώπους,  που να γνωρίζουν το άθλημα , το αντικείμενο,  δεν ξέρω αν είμαι λάθος,  κάποιος μπορεί να βγει και να πει πάνω σε αυτό.

– Τι θα μπορούσαν περισσότερο να προσφέρουν αυτοί οι άνθρωποι πέρα από αυτά που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν;  Δηλαδή, υπονοείς,  ότι ενδεχομένως δεν έχουν κάνει σωστές επιλογές ποδοσφαιριστών;

– Έχουν γίνει λάθη,  δεν το γνωρίζουν σωστά κάποιοι το αντικείμενο,  νομίζουν ότι το κατέχουν και αποδείχθηκε, ότι δεν το γνωρίζουν . Όταν δεν γνωρίζεις ένα αντικείμενο και δεν το κατέχεις, δεν χρειάζεται με το ζόρι να επενδύεις,  να κάνεις κάτι,  γιατί τα αποτελέσματα αυτό δείχνουν.  Δεν το κατέχεις. Δεν το γνωρίζεις και δεν αφήνω αιχμές για κανέναν,  δεν έρχομαι με  κάποιον σε αντιπαράθεση,  ούτε τίποτα,  προς θεού,  τα αποτελέσματα όμως το δείχνουν .

– Στα τελευταία χρόνια είδαμε ότι ξεκίνησε από τη Γ΄ κατηγορία η ομάδα.

– Είχε γίνει μία προσπάθεια πολύ καλή. Είχα μιλήσει με αυτά τα παιδιά,  τον  Γιάννη Ουσταμπασίδη,  ότι υπήρχε μία ομάδα,  υπήρχε μία νοικοκυροσύνη,  όπως και με τον προηγούμενο πρόεδρο που ήταν εκεί,  αλλά μέχρι εκεί.  Φτάνει μέχρι εκεί . Μην ανοίγεσαι σε πράγματα που δεν μπορείς , δεν έχεις τη δυνατότητα να τα καλύψεις. Για αυτό είναι και το σημερινό αποτέλεσμα. Είχαν κάνει μία πολύ ωραία κίνηση,  φτάσαν την ομάδα στο Α τοπικό σε μία καλή θέση. Μπορούσανε την ομάδα να την κρατήσουν εκεί πέρα , μέχρι εκεί , φτάνουν μέχρι εκεί,  μπορούν και να το κρατήσουν αυτό το όμορφο,  να έχουν τα δικά τους παιδιά από τη γύρω περιοχή. Άλλοι είναι από το Λουτρό,  από την Αγκαθιά,  από οποιοδήποτε δημοτικό διαμέρισμα και να έχουν μία ομάδα μέχρι εκεί,  που μπορούν να φτάσουν.  Δεν ξέρω μετά , γιατί άλλαξαν τα πράγματα. Εκεί χάθηκε η εμπιστοσύνη.

– Άρα υπήρχαν άνθρωποι,  που ήξεραν το ποδόσφαιρο και μπορούσαν να σταθούν μέχρι την Α΄ κατηγορία;  

– Από κει και πέρα χάλασε ξαφνικά,  δεν ξέρω τι έγινε.  Μπήκανε κάποιοι άλλοι, μπερδεύτηκαν τα πράγματα και έχουμε αυτό το σημερινό άσχημο γεγονός στην πόλη.

– Αν υποθέσουμε,  ότι δεν έχει παράγοντες,  πώς μπόρεσαν και έφτιαξαν μία ομάδα και από ότι φαίνεται , ότι κάλλιστα θα μπορούσαν να μείνουν στην Α κατηγορία;  

– Το θέμα δεν είναι,  να έχεις παράγοντες για μία Κυριακή,  για μία χρονιά.  Το θέμα είναι να έχεις διάρκεια και με ανθρώπους,  ο άλλος εδώ φάνηκε,  ότι δεν έχουν διάρκεια.  Μπερδεύτηκαν πράγματα και καταστάσεις,  αυτό λέω. Κάτι έγινε; Δεν μπορεί ξαφνικά,  δεν θέλω να φέρω ονόματα. Σε  άλλες ομάδες στις διπλανές ομάδες,  που έχουν στη Γ΄ εθνική, Αγκαθιά ή ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων,  αλλά αυτοί οι παράγοντες είναι δοκιμασμένοι, φαίνεται χρόνια,  έχουν διάρκεια στο χώρο.  Εκεί να φανεί στη διάρκεια και οι  από πίσω,  που σε ακολουθούνε στη διάδοχη κατάσταση.

– Έχει ακουστεί,  ότι ενδεχομένως να ξεκινήσει η ομάδα στην Αλεξάνδρεια  από τη Γ΄ κατηγορία,  όπως εξέφρασαν τη θέληση  και την πρόταση,  που έκαναν ο Πόλυς ο Χουρσουζίδης,  με το Δημήτρη τον Πετκάκη να την αναλάβουν.  

– Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα. Δεν μπορεί η πόλη να μην έχει ομάδα,  δεν είναι δυνατόν , δηλαδή το 2019,  έχει το τελευταίο κοινοτικό διαμέρισμα ομάδα για να μην έχεις εσύ,  με 25 και 20.000 ομάδα, είναι λίγο παράξενο αυτό. Ακούγεται πολύ καλό και πιστεύω αυτά τα παιδιά έχουν γνώση ή αν γίνει κάτι τέτοιο να στηθεί με ρίζες , να έχει μεγάλο μέλλον και πιστεύω ότι θα μπουν νέα άτομα, άφθαρτα , για να έχουν άλλους στόχους υγιείς .  Αυτό είναι καλό να ξεκινήσει να γίνει και πιστεύω ότι αργεί να πάρει σάρκα και οστά και να ξεκινήσει όσο πιο συντομότερο γίνεται.

– Να πούμε βέβαια, ότι  είμαστε και εμείς αυτής της άποψης,  να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

– Έχει δύο Ακαδημίες. Έχει τον Αστέρα Αλεξάνδρειας και τους Τηλέμαχους.  Αυτά τα παιδιά που πάνε τελικά; Μπορεί να πάνε σε μεγάλες ομάδες. Δεν νοείται να μην αγκαλιαστούν αυτές οι δύο Ακαδημίες και των δύο,  γιατί ξέρω τους ιδιοκτήτες , ξέρω τι άτομα είναι και να επανδρωθεί  με δικιά της παιδιά,  σε βάθος χρόνου.  Αλλά αυτά όλα,  προϋποθέτουν ανθρώπους,  οι οποίοι να γνωρίζουν το αντικείμενο και καλά.

– Να είναι αυτής της άποψης,  όχι μόνο να ξέρουν  το αντικείμενο,  αλλά να μπορούν να χειριστούν και την κατάσταση.

– Ναι , να χειριστούν όλη αυτή την κατάσταση αυτή. Ξέρουν πού μπορούν να φτάσουν, τι μπορεί να κάνει μία ομάδα και να έχουν μία ομάδα με αρχή και τέλος,  μία ομάδα υγιή.  Εδώ έχει πάρα πολλά παιδιά, παίζουν και στην Αγκαθιά, παίζουν και στα Τρίκαλα, παίζουν και στον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, παίζουν και παραδίπλα, γιατί να μην υπήρχαν αυτά εδώ πέρα, να είναι σε αυτή την ομάδα,  με μία υγιή κατάσταση, γιατί πέρασαν και πολλά παιδιά από αυτή την ομάδα και έδωσαν τις εξετάσεις και πολύ επιτυχημένα.

– Κλείνοντας τη συζήτηση,  θα ήθελα να πω και για τον ιδιωτικό ρόλο,  που παίζεις. Πού προσφέρεις  τις υπηρεσίες σου; Σε όποιον θα ήθελε τερματοφύλακα να προπονηθεί να κάνει ιδιαίτερες και ατομικές προπονήσεις;  

– Μου δίνεις πάλι την ευκαιρία. Θέλω να ευχαριστήσω και τον  Πόλυ το Χουρσουζίδη,  θα το πω,  προς τιμήν του,  μου παρέχει το γήπεδο του Αστέρα Αλεξάνδρειας, ήδη έχω ξεκινήσει και τον ευχαριστώ θερμά,  πάρα πολύ.  Ξέρω ποιος είναι ο Πόλυς και τι έχει κάνει γενικά στο ποδόσφαιρο και για μένα. Όλη τη χρονιά έχω κάποια παιδιά,  είτε από τη Βέροια,  είτε από τα Κουφάλια , είτε από την Αλεξάνδρεια και τα γυμνάζω όσο μου το επιτρέπει ο χρόνος μου. Έχω το χρόνο  σε συνάρτηση με την ομάδα των Γιαννιτσών αυτή τη χρονιά.  Μπόρεσα και τα έβγαλα εις πέρας,  να έχω και κάποια παιδιά,  τα οποία έκανα  κάποιες ατομικές προπονήσεις

– Να σε ευχαριστήσω πολύ και θα τα ξαναπούμε.

– Σε ευχαριστώ και οι ακροατές σου να έχουν ένα καλό καλοκαίρι με υγεία.

Ακούστε και δείτε από πρώτο χέρι τη συνέντευξη…

Συνέντευξη με τον προπονητή τερματοφυλάκων Γρηγορόπουλο Διονύση

Posted by Giannis Zinas on Monday, June 3, 2019