Αρκετές ελληνικές συμμετοχές υπήρχαν στα Futures της 5ης εβδομάδας του Ηρακλείου της Κρήτης, στο Lyttos Beach. Για τα κυρίως ταμπλό των μονών αγωνίστηκαν σήμερα οι Τάσος Παυλής, Πάρις Πεντούσης, Εμμανουέλα Αντωνάκη, Νικολέτα Αντωνίου Καραδεμητρού και Ζωή Σπύρου.

Ο Τάσος Παυλής κοίταξε στα μάτια στο 1ο σετ τον Βρετανό Jonathan Gray, No. 8 στο ταμπλό, και λίγο έλειψε να το κατακτήσει, αλλά γνώρισε την ήττα με 7-6 (3), 6-1. Για τον 1ο γύρο του μονού ανδρών αγωνίστηκε και ο Πάρις Πεντούσης, ο οποίος ηττήθηκε από τον Λευκορώσο Yaraslav Shyla, No. 2 στο ταμπλό και Νο. 402 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-0, 6-1.

Για το μονό των γυναικών, τρεις Ελληνίδες αθλήτριες ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό. Η Νικολέτα Αντωνίου Καραδεμητρού, γνώρισε την ήττα από τη Βρετανίδα Emily Appleton, No. 8 στο ταμπλό, με 6-0, 6-3.

Πολύ καλά στάθηκε η Εμμανουέλα Αντωνάκη, η οποία ηττήθηκε από την Αυστριακή Marlies Szupper, με 6-2, 6-3, ενώ η Ζωή Σπύρου γνώρισε την ήττα από την Γαλλίδα Josephine Boualem, με 6-0, 6-0.

Στο διπλό των γυναικών, η Αντωνάκη και η Ναταλία Νικολοπούλου, ηττήθηκαν από τις Ρουμάνες Michaela Boev και Ioana Gaspar, No. 3 στο ταμπλό, με 6-0, 6-3. Η Ιωάννα Τσάδαρη και η Ισπανίδα Paula Ortega Redondo, γνώρισαν την ήττα από το δεύτερο καλύτερο ζευγάρι του ταμπλό, τη Βρετανίδα Appleton και τη Φινλανδή Mia Nicole Eklund, με 6-2, 6-0.

Αύριο θα συνεχιστεί ο 1ος γύρος των μονών σε άνδρες και γυναίκες, με την αναμέτρηση του Μάρκου Καλοβελώνη με τον Γιάννη Στεργίου να ξεχωρίζει. Για το γυναικείο τουρνουά, την χώρα μας θα εκπροσωπήσει η Βάσια Καρβούνη, η οποία θα αντιμετωπίσει το Νο. 4 του ταμπλό, τη Γερμανίδα Romy Koelzer.

πηγή:tennisnews.gr