Για 3η χρονιά τα Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα προβάλλοντας τις μεγάλες αξίες του αθλητισμού: το ευ αγωνίζεσθαι, την ομαδικότητα, την αφοσίωση και το σεβασμό.

Οι μεγάλες αυτές αθλητικές γιορτές αποτελούν έναν εκ των βασικών πυλώνων του προγράμματος ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΟΠΑΠ που αναπτύσσεται σε 128 ακαδημίες ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών συλλόγων από 51 νομούς της χώρας και που μέσα από τις δράσεις και τις υπηρεσίες του, αναδεικνύει τον μεγάλο παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό ρόλο του αθλητισμού και την δυνατότητα που αυτός δίνει στους αθλητές να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.

Τα Φεστιβάλ θα φιλοξενήσουν φέτος περίπου 9.000 μικρούς αθλητές ηλικίας 5-12 ετών οι οποίοι θα πάρουν μέρος σε παιχνίδια ομαδικότητας, ποδοσφαιρικούς αγώνες χωρίς σκορ και βαθμολογία, μαθήματα για θέματα διατροφής μέσα από παιχνίδι, ολυμπιακά αθλήματα καθώς και σε μία μοναδική βιωματική εμπειρία, αγωνιζόμενοι ως παραολυμπιακοί αθλητές.

Παράλληλα θα γνωρίσουν από κοντά πολύ σημαντικούς πρώην και νυν αθλητές που έχουν διακριθεί μεταξύ άλλων για το ήθος τους και αποτελούν πρεσβευτές του προγράμματος.

Οι γονείς και συνοδοί των παιδιών θα παρακολουθήσουν από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του προγράμματος διαδραστικά σεμινάρια για θέματα ψυχολογίας, διατροφής αλλά και υγιεινής μαγειρικής από τον γνωστό σεφ Άρη Τσανακλίδη.

Στα Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι 128 ακαδημίες που αναπτύσσουν το ομώνυμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΟΠΑΠ και οι ημερομηνίες διεξαγωγής τους είναι οι εξής:

22 Απριλίου 2018: Θεσσαλονίκη

13 Μαΐου 2018: Ξάνθη

3 Ιουνίου 2018: Καλλιθέα Αττικής

πηγή:opap.gr