Όλο και πληθαίνουν οι φωνές για τη δημιουργία πρωταθλήματος νέων την επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά. Εάν πάρουμε υπόψη και την επιστολή του γονέα προς την ΕΠΣ Ημαθίας για τη δημιουργία του πολυπόθητου πρωταθλήματος,  αλλά και τη δήλωση του Αντιπροέδρου και Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Ημαθίας , Μαστοροδήμου Κώστα.  ότι έχει πρόθεση η ΕΠΣ να ικανοποιήσει το χρόνιο αίτημα των ανθρώπων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ημαθίας θα πούμε ότι είναι μπροστά μας τα καλύτερα για τους δεκατετράχρονους , δεκαπεντάρηδες και δεκαεξάχρονους ποδοσφαιριστές. Πρόθεση της ΕΠΣ Ημαθίας σύμφωνα με τον κ. Μαστοροδήμο είναι η δημιουργία του πρωταθλήματος νέων με τη συνεργασία ακόμη και των άλλων Ενώσεων της κ. Μακεδονίας π.χ  Πέλλας και Πιερίας.

Η ομάδα του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας έχει ξεκινήσει τη δημιουργία ομάδας νέων και καλεί νέα παιδιά να ενταχθούν στην προσπάθεια αυτή. Από ότι  πληροφορούμαστε πρόθεση έχουν να ανακοινώσουν την ίδρυση και δημιουργίας τέτοιας ομάδας και από επώνυμους προπονητές στην περιοχή της Αλεξάνδρειας.

Βλέπουμε ότι είναι ευκαιρία να ξεκινήσει του χρόνου ένα τέτοιο πρωτάθλημα και θα είναι αδικαιολόγητες όσες ομάδες δεν ενταχθούν στην προσπάθεια αυτή.

Εμείς να ενθαρρύνουμε την ΕΠΣ Ημαθίας και να εντείνει την προσπάθεια ίδρυσης τέτοιων ομάδων. Προτείνουμε εάν δεν έχουν οι ομάδες στα χωριά επαρκή αριθμό παιδιών να γίνουν  και συγχωνεύσεις μεταξύ δύο τριών χωριών για να δημιουργηθεί από κοινού μία τέτοια ομάδα. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές να έχουν τα δελτία τους στις ομάδες των χωριών τους  για να τις επανδρώσουν στο μέλλον , αλλά να μπορούν να παίξουν ελεγχόμενα σε αυτό το πρωτάθλημα νέων.

Πεποίθησή μας είναι ότι όσο υπάρχουν πραγματικοί ερασιτέχνες παράγοντες, ποδοσφαιριστές και προπονητές οι αγνοί φίλαθλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου θα απολαύσουν και πάλι τα χαμένα  Σαββατοκύριακά τους διασκεδάζοντας,  βλέποντας νεαρούς ποδοσφαιριστές από το χωριό τους να παίζουν μπάλα στο δικό τους γήπεδο.

Ζήνας Γιάννης