Ο πρόεδρος του ΓΑΣ Ροδοχωρίου,  Μωυσίδης Τάσος, έκανε δηλώσεις στο epilogesnews.gr για την εκτός έδρας ήττα της ομάδος του για τον ημιτελικό αγώνα κυπέλλου με την FC Βέροια 2-0.  

Μεταξύ άλλων είπε:

– Εκ των πραγμάτων ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Παίζαμε με μία ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας και ενδεχομένως να είναι ακόμα ψηλότερα.  Είναι πρώτη στη βαθμολογία της. Ξέραμε ότι το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πάρα πολύ ανταγωνιστικοί.  Μάλιστα είχαμε και διπλή ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο και τη χάσαμε εμείς για να προηγηθούμε. Δεν κινδυνέψαμε ιδιαίτερα. Βέβαια την κατοχή την είχε η ομάδα της Βέροιας.  Είχαμε την ατυχία, από την αρχή που τραυματίστηκαν δύο παιδιά, άλλαξαν όλα τα πλάνα της ομάδας. Η ομάδα μπήκε με τον ίδιο προσανατολισμό στο δεύτερο ημίχρονο, δηλαδή να μην κάνουμε μόνο άμυνα , να κυκλοφορήσουμε την μπάλα και να βγούμε μπροστά.  Σε ένα κόρνερ δεχθήκαμε το γκολ. Ήρθε στα ίσια το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα η Βέροια πίεσε για να βάλει και ένα δεύτερο. Στεκόμασταν αρκετά καλά και στο 85΄ έκανε το 2-0. Σε μία λίγο περίεργη φάση, γιατί βγήκε η μπάλα άουτ μπροστά στον επόπτη,  ο οποίος έδειξε ότι ήταν υπέρ μας. Ετοιμάζονται να βρούνε τη μπάλα οι ποδοσφαιριστές μας, να εκτελέσουν το πλάγιο άουτ. Παίρνουν την μπάλα οι παίκτες της Βέροιας, εκτελούν το άουτ, όλοι κοιτιούνται και μας βάζουν το δεύτερο γκολ. Ήταν κοντά στην περιοχή μας.  Ο διαιτητής λέει “ παίρνω τη φάση επάνω μου” Έτσι έγινε το 2-0 και τελείωσε το παιχνίδι.

– Παίρνω τη φάση επάνω μου τι σημαίνει;

– Μάλλον αυτός θεώρησε ότι ήταν υπέρ της Βέροιας αγνοώντας τον επόμπτη που είναι μπροστά στη φάση. Ο διαιτητής  ήταν στα 20 μέτρα. Θεώρησε ότι το πλάγιο ήταν της Βέροιας, αλλά χωρίς να σφυρίξει, χωρίς να ειδοποιήσει, χωρίς τίποτα.  Νομίζω ότι δεν χρειαζόταν η Βέροια αυτή τη βοήθεια για να βάλει ένα δεύτερο γκολ. Αυτό λέγαμε μέσα στα αποδυτήρια. Παίρνουμε αυτό που δικαιούμαστε.  Να το πάρουμε . Παίξαμε. Ιδρώσαμε. Παλέψαμε. Δεν χρειαζόταν να γίνει έτσι. Απλώς θεωρούμε ότι μας αδικεί μία φάση στο 85΄λεπτό . Το παιχνίδι θα πήγαινε στην παράταση.  Όλα μπορούν να συμβούν.

– Σε μία τέτοια περίπτωση δεν πρέπει να σφυρίξει ο διαιτητής για να εκτελεστεί το πλάγιο άουτ ή κάνω λάθος;

– Τέτοια εντύπωση έχω και εγώ,  ξέρω γω, αν αλλάζουν οι κανονισμοί; Ο διαιτητής λέει ότι παίρνω  επάνω μου τη φάση. Τελικά νομίζω ότι δεν υπάρχει διχογνωμία. Κανονικά πρέπει να σφυρίξει.Να δείξει πού είναι η παράβαση και ποιος πρέπει να την εκτελέσει.  Ο επόπτης δείχνει ότι το πλάγιο είναι δικό μας. Τέλος πάντων, δεν θέλω να σταθώ εκεί. Η Βέροια μας πίεσε, κέρδισε το παιχνίδι. Καλή επιτυχία ευχόμαστε. Να ανέβει και στις πιο πάνω κατηγορίες και να βρεθεί στην Α Εθνική, εκεί που είναι η θέση της.  

– Να ρωτήσω κάτι; Η  Βέροια συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής σαν Ελπίδα Σκουτάρεως.  Οι ποδοσφαιριστές της έχουν δελτίο στην ομάδα Ελπίδα Σκουτάρεως. Με ποιο αιτιολογικό συμμετέχει σε ένα κύπελλο της ΕΠΣ Ημαθίας ,ενώ ανήκει σε μία άλλη Ένωση;

– Αυτό να σου πω την αλήθεια δεν το ξέρω καθόλου.  Ούτε είδα τα δελτία των παικτών τι γράφουνε. Νομίζω ότι το φύλλο αγώνος γράφει P.C  Βέροια. Τώρα δεν ξέρω , λογικά τα ξέρουν όλα από την Ένωση. Αυτοί έδωσαν το Ok για να συμμετέχει στο κύπελλο η Βέροια με αυτή τη μορφή.  Μάλλον θα πρέπει να ρωτήσετε τους ιθύνοντες της Ένωσης.

– Θα κάνουμε μία προσπάθεια να ρωτήσουμε. Εγώ έχω να σε χαιρετήσω να σου πω καλή συνέχεια,  καλή πορεία στην ομάδα σου.

– Θα δούμε τα εναπομείναντα παιχνίδια και θα δούμε που θα μας βγάλει το πρωτάθλημα.

– Ευχαριστώ πολύ.

Δείτε περισσότερα και ακούστε από πρώτο χέρι τη συνέντευξη.

Ο πρόεδρος του ΓΑΣ Ροδοχωρίου, Μωυσίδης Τάσος, κάνει δηλώσεις για τον ημιτελικό αγώνα κυπέλλου Βέροια – ΓΑΣ Ροδοχωρίου 2-0

Posted by Giannis Zinas on Wednesday, April 3, 2019