Το Epilogesnews έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την ανάδειξη νεαρών ταλαντούχων παιδιών που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του νομού μας δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην μεταγραφή του Γιώργου Κίτσα από την Ακαδημία του Αστέρα Αλεξάνδρειας στον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια:Μανώλης Πεχλιβανίδης

Η Ακαδημία του Αστέρα Αλεξάνδρειας επιβεβαίωσε πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ που είχαμε αναρτήσει στις 3 Μαρτίου 2018  για την διαφαινόμενη μεταγραφή του νεαρού επιθετικού.

Μετά από τους Δημήτρη Μάνο (Βέροια,Εργοτέλη,Οφη,Ολυμπιακό),Μάκη Παπαδόπουλου (Βέροια,Αιγινιακός), σειρά παίρνει ο 14χρονος επιθετικός Γιώργος Κίτσας που κάνει το μεγάλο βήμα στην ποδοσφαιρική του καριέρα και από τις ακαδημίες του Αστέρα Αλεξάνδρειας πήρε μεταγραφή στις ακαδημίες του Ολυμπιακού και έγινε μέλος της ερυθρόλευκης οικογένειας.

Γεννημένος το 2004 ο ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος επιθετικός ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του διαδρομή εδώ και τρία περίπου χρόνια στις ακαδημίες του Αστέρα Αλεξάνδρειας για να πάρει στα 14 του χρόνια μεταγραφή στον Ολυμπιακό και να συνεχίσει το ποδοσφαιρικό του ταξίδι σε μια από κορυφαίες ποδοσφαιρικές δυνάμεις της χώρας μας.

Ο Γιώργος Κίτσας από το πρωί της Δευτέρας 16 Ιουλίου είναι και επίσημα μέλος των ακαδημιών του Ολυμπιακού με τον Τάσο Χουρσουζίδη εκ των προπονητών του στον Αστέρα να συγχαίρει και να δηλώνει χαρούμενος με την εξέλιξη του ποδοσφαιριστή του.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον προπονητή Τάσο Χουρσουζίδη σχετικά με την μετακίνηση του νεαρού επιθετικού μας δήλωσε:

«Όλοι στην οικογένεια του Αστέρα αισθανόμαστε δικαιωμένοι με τη μεταγραφή του Γιώργου.Η έκρηξη,η ταχύτητα και η έφεση του στο σκοράρισμα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που τον ανέδειξαν για το επόμενο βήμα.Από την πλευρά μας κάναμε ότι μπορούσαμε ώστε να συνδυάσουμε το πλούσιο ταλέντο του με την βελτίωση των αδυναμιών του και δουλεύοντας πάνω σ’αυτές καταφέραμε να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον της ομάδας του Πειραιά και άλλων επαγγελματικών ομάδων.Η συμπεριφορά του στις προπονήσεις και τους αγώνες ήταν αλληλένδετες με τον χαρακτήρα του,ένα παιδί υπάκουο με δίψα για μάθηση. Εύχομαι ολόψυχα το καλύτερο για τον Γιώργο και είμαι σίγουρος για την μελλοντική του περαιτέρω βελτίωση και ανάδειξη. Το ταλέντο στην ακαδημία του Αστέρα ξεχειλίζει και είμαι βέβαιος πως στο κοντινό μέλλον θα έχουμε παρόμοιες επιτυχίες.»

Όπως είναι αναμενόμενο η χαρά και η ικανοποίηση των υπεύθυνων των ακαδημιών του Αστέρα,Πόλυ Χουρσουζίδη και Τάσου Χουρσουζίδη είναι τεράστια καθώς ένα δικό τους παιδί παίρνει μεταγραφή σε μια μεγάλη ομάδα και αυτό βέβαια αποτελεί επιβράβευση της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται στις ακαδημίες του Αστέρα Αλεξάνδρειας.

Η μεταγραφή του νεαρού επιθετικού ανοίγει ουσιαστικά την πόρτα και δίνει το σύνθημα και στα υπόλοιπα παιδιά των ακαδημιών του Αστέρα αλλά και της ευρύτερης περιοχής να συνεχίσουν την σκληρή δουλειά υπό τις οδηγίες των προπονητών τους μέχρι το όνειρο του καθενός να γίνει πραγματικότητα.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η μεταγραφή του Γιώργου Κίτσα αποτελεί και μια προσωπική δικαίωση του προπονητή του Τάσου Χουρσουζίδη διότι πίστεψε στις ικανότητες του νεαρού επιθετικού και τον βοήθησε σε μεγάλο βαθμό να διορθώσει τις αδυναμίες του.

Το Epilogesnews συγχαίρει τον Γιώργο Κίτσα και του εύχεται καλή επιτυχία στο ερυθρόλευκο ποδοσφαιρικό ταξίδι που μόλις ξεκινά.

Κάτι καλό λοιπόν γίνεται και στις υποδομές του Αστέρα Αλεξάνδρειας και αυτό δεν είναι τυχαίο.

Δείτε το video αφιέρωμα του Epilogesnews: