Πρόεδρος του ΑΣΦ  Αλεξάνδρειας, Δημήτρης Σαμαράς,  μίλησε  στο epilogesnews μετά από πολύ καιρό σε μία συνέντευξη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μεταξύ άλλων είπε:

Δεν είναι ο πιο σωστός όρος ότι ο Φίλιππος Αλεξάνδρειας είναι δικό μου δημιούργημα. Πέρυσι πήρε απόφαση η γενική συνέλευση και το διοικητικό συμβούλιο να αγωνιστεί η ομάδα Γ΄ Εθνική. Ήρθαν και έπαιξαν στο γήπεδό μας μεγάλες ομάδες όπως ο Εδεσσαϊκός,  ο Πιερικό ο Ηρακλής και άλλες.

Δεν δηλώθηκε η ομάδα  στην Α’  ερασιτέχνη γιατί δεν υπήρχε ενδιαφέρον.  Δεν νοείται να αγαπάμε το ποδόσφαιρο και να μην είμαστε στο γήπεδο. Δεν έχει σημασία εάν λέγεται Αλεξάνδρεια ΑΕ ή Φίλιππος . Όσοι αγαπούσαν την ομάδα έπρεπε να είναι κοντά .Όταν ξεκινήσαμε την συνέλευση ήμασταν πάνω από 100 άτομα. Όταν ζήτησα την βοήθεια,  μας γύρισαν την πλάτη.

Την κατηγορία που ήταν η ΑΕ Αλεξάνδρειας και έπαιζε καταπληκτικό ποδόσφαιρο πού ήταν αυτοί οι φίλαθλοι;  Σε ένα παιχνίδι με τα Τρίκαλα ήρθαν στο γήπεδο. Αντί να στηρίξουν την ομάδα,  ήταν αντίθετοι .Μας πιάσαν 5 παιδιά  . Κάποιοι πήραν χρήματα,  άλλοι υποσχέσεις.

Στην ερώτηση μας εάν υπήρχαν στοιχεία και αποδείξεις ο Δημήτρης Σαμαράς είπε ότι και στοιχεία έχει και μηνύματα και πολλά άλλα.

Ακόμη είπε  χαρακτηριστικά :

  • Εμείς τρέχαμε να  ετοιμάσουμε  το γήπεδο και κάποιοι δικοί μας άνθρωποι έτρεχαν στο παρασκήνιο. Εμείς κοιμόμασταν. Οι ίδιοι  άνθρωποι που το κάνανε,  αυτοί ήρθαν και μου είπανε τώρα το καλοκαίρι. Τι δουλειά έχω  να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο; Καταστράφηκα οικονομικά, άφησα την οικογένειά μου, άφησα τη δουλειά για ποιο λόγο. Την Αλεξάνδρεια  την έχω πολλή αγάπη.

Το καλοκαίρι έγινε  διερεύνηση  εάν θα κατέβει η ομάδα στην Α΄Ερασιτεχνική, από μένα και  από κάποιους άλλους  ανθρώπους. Μίλησα με τον πρόεδρο  των παλαιμάχων τον κύριο  Μαστοροδήμο. Έκανε τεράστια προσπάθεια, μίλησε με τον Δήμαρχο, με παλαίμαχους, με ανθρώπους  που έχουν χρήματα. Όλες οι πόρτες ήταν κλειστές. Θα πρέπει να υπάρχει ομάδα στην πόλη μας όχι μόνο με δύο ή τρεις  ανθρώπους. Η  ομάδα  δεν χρωστούσε,  μόνο στον φροντιστή και στον γυμναστή.  Τα χρήματα ήταν λίγα και μπορούσαμε να τα δώσουμε, εξάλλου δώσαμε ένα σωρό χρήματα,  είπε χαρακτηριστικά.  Δεν υπήρχε ενδιαφέρον από κανέναν για να  δηλώσουμε την ομάδα,  εκτός από το Θεοχάρη και τον Λυκοκώστα.

Οι ποδοσφαιριστές μπορεί να έκαναν προπονήσεις με άλλες ομάδες,  αλλά έφυγαν πριν από δύο εβδομάδες. Κάτι πήγαμε  να  κάνουμε,  αλλά δεν μας έκατσε.

Την τελευταία αγωνιστική εκτός από μένα και τους ποδοσφαιριστές , άλλοι έλεγαν να μην κατέβει η ομάδα. Όλα είναι καταγεγραμμένα,  τι λέγαμε με τους ποδοσφαιριστές,  πού θα πάμε να παίξουμε.

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο Δημήτρης Σαμαράς αναφέρθηκε και σε όσα τον κατηγορούν ότι χρωστάει σε επαγγελματίες της πόλης. Ακόμη αναφέρθηκε και στην διένεξή του με τον Ουσταμπασίδη Γιάννη.

Συνεχίζοντας τη συνέντευξη ο Δημήτρης Σαμαράς αναφέρθηκε και στο τηλέφωνο που του πήρε ο Πόλυς Χουρσουζίδης και ο  Δημήτρης Πετκάκης για να αναλάβουν την  ΑΕ Αλεξάνδρειας.  Η απάντησή του ήταν: “Πολύ ευχαρίστως να πάρετε την ομάδα και αν χωράω και εγώ να βοηθήσω , χωρίς να είμαι πρόεδρος ή οτιδήποτε. Προτείνω να επανέλθει και το όνομα ΑΜΣ Αλεξάνδρεια.»

Μπορείτε να ακούστε και να δείτε αναλυτικά τι είπε στην τηλεφωνική συνέντευξη.