Ο Δημήτρης Μάνος του ΟΦΗ προηγείται σε γκολ και ασίστ στη Football League. Ποιος παίκτης πρώτευσε στο παρελθόν και στις δύο κατηγορίες.

Καλπάζει ο ΟΦΗ, σαρώνει και ο Δημήτρης Μάνος που διεκδικεί μάλιστα και ένα… νταμπλ σε ατομικό επίπεδο. Ο επιθετικός των Κρητικών προηγείται σε γκολ (19) και μοιράζεται την πρωτιά στις ασίστ με τον Ζαν Μπατίστ Λέο του ΑΟ Χανιά Κισσαμικού (από 8 έκαστος) ύστερα από 25 αγωνιστικές στη Football League.

Από τη σεζόν 2002-03 που το soccerbase.gr καταγράφει και τις τελικές πάσες στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας μόνο ένας παίκτης έχει καταφέρει να πετύχει αυτό το… νταμπλ! Τα κατάφερε ο Σίλβα Κλέιτον στην πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα το 2003-04. Τότε με τη φανέλα του Απόλλωνα Καλαμαριάς ο Βραζιλιάνος πέτυχε 15 γκολ και μοίρασε 7 τελικές πάσες στην πορεία προς την άνοδο στην Α’ Εθνική.

Επιδόσεις, δηλαδή, που ήδη έχει ξεπεράσει ο Δημήτρης Μάνος, αλλά θα πρέπει να τις διευρύνει για να εξασφαλίσει τις δύο πρωτιές. Στον πίνακα των σκόρερ τον απελεί ο Ούγκο Κάιπερς του Εργοτέλη που έχει 17 γκολ, ενώ στις ασίστ, όπως προαναφέραμε, μοιράζεται την κορυφή με τον Ζαν Μπατίστ Λέο. Επίσης, έχουν από 7 ο συμπαίκτης του στον ΟΦΗ, Βασίλης Κουτσιανικούλης και ο Νίκος Σταματάκος του Εργοτέλη, ενω ακολουθεί από κοντά και ο Εντουάρντο Μπρίτο του Απόλλωνα Πόντου με 6.

Το εντυπωσιακό πάντως της ιστορίας με τον Μάνο (που συμπληρώνει τον Σεπτέμβριο τα 24 χρόνια του) είναι ότι μέσα στο 2018 πέτυχε τα 18 από τα 19 γκολ του και μοίρασε τις 6 από τις 8 τελικές πάσες. «Εκρηξη»!

πηγή:footballleaguenews.gr

Aναρτήθηκε από:Manolis Pexlivanidis