Τη Δευτέρα 28/9/2020 έγινε συνάντηση στην Αλεξάνδρεια των προέδρων των ομάδων της Ημαθίας , Πέλλας και Κιλκίς, που αγωνίζονται στη Γ’ Εθνική. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ημαθίας. Συζητήθηκαν  τα προβλήματα που απασχολούν το ποδόσφαιρο της Γ΄ Εθνικής.

Από τα πρωταθλήματα  ποδοσφαίρου που διεξάγονται στη χώρα μας η Ε.Π.Ο είναι αποκλειστικά υπεύθυνη και μόνο για το πρωτάθλημα  της  Γ΄ Εθνικής , που γίνεται σε επαγγελματικό επίπεδο , αλλά με ερασιτεχνική νοοτροπία.

Η Ε.Π.Ο. αντιμετωπίζει τις ομάδες  καθαρά με εισπρακτικό χαρακτήρα , αδιαφορώντας  για τη συνέχεια του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ,  με υπέρογκα ποσά που δαπανούνται για μισθούς με την αύξηση των υπαλλήλων της.

Η οικονομική συμμετοχή των ομάδων στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής είναι η ίδια με την προ Κορωνοϊού εποχή, όπως τα ποσά των προστίμων , τα έξοδα των ιατρών, των παρατηρητών αγώνων , παρατηρητών  διαιτησίας καθώς επίσης και των  διαιτητών.

Οι ομάδες καλούνται να παίξουν χωρίς φιλάθλους  και να μην εισπράξουν έσοδα από εισιτήρια.

Η απόφαση που πάρθηκε από τους προέδρους ήταν να γίνει ένα κείμενο με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες και να σταλεί στην Ε.Π.Ο με κυρίαρχο αίτημα ότι  όσο οι αγώνες θα γίνονται χωρίς φιλάθλους η διαιτησία να πληρώνεται από αυτή,  διαφορετικά να μην κατέβουν στο πρωτάθλημα.

Ζήνας Γιάννης