Πολύ θετική η ανακοίνωση της ΕΠΣ Ημαθίας όπου καλεί τις ομάδες να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα νέων από την ηλικία γεννηθέντων το 2002 και μετά.  Η ομάδα του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας εξέδωσε ανακοίνωση και προσκαλεί νέους αυτής της ηλικίας να ενταχθούν  στην ομάδα τους. Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Αστέρα Αλεξάνδρειας και ο Πόλυς Χουρσουζίδης,  χαιρετίζει με επίσημη ανακοίνωση την πρωτοβουλία αυτή. Η νεοσύστατη ακαδημία Football Kings με τους  Αναστασόπουλο Νίκο και Μέρκος Καραλιόπουλος  έδωσαν  συνέντευξη τύπου όπου ανακοίνωσαν εκτός των άλλων ότι  σκοπό έχουν να δημιουργήσουν ομάδα νέων.

Πιστεύουμε  ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ομάδες το παράδειγμα αυτών,  γιατί είναι η μοναδική ευκαιρία για όλους τους ερασιτέχνες παράγοντες , που κανείς δεν αμφισβητεί ότι ματώνουν και οικονομικά,  να στηρίξουν μία τέτοια προσπάθεια για το καλό του τοπικού  ερασιτεχνικού  ποδοσφαίρου.

Τώρα είναι ευκαιρία να οριοθετήσουμε και να δούμε ποιος είναι ο σκοπός του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Σκοπό έχουμε να φέρουμε του νέους αυτής της ηλικίας στο γήπεδο ή σε οποιοδήποτε αθλητικό χώρο; Τότε θα πρέπει όλοι αυτοί  να δεσμευτούν δημόσια και να δημιουργήσουν ομάδες νέων για να σταματήσει η κακοπιστία του ποδοσφαίρου. Δεν φταίνε μόνο οι άλλοι,  φταίμε και εμείς , με οποιαδήποτε ιδιότητα και εάν ασχολούμαστε με το ημαθιώτικο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο,  για όλα αυτά που γίνονται.

Μπορούν να γίνουν ομάδες νεαρών ποδοσφαιριστών δεκατεσσάρηδων , δεκαπεντάρηδων και δεκαεξάρηδων που θα βγάζουν μάτια. Εάν δεν μπορεί ένα χωριό να κάνει μία ομάδα αυτών των ηλικιών , τότε προτείνουμε στην ΕΠΣ Ημαθίας να επιτρέψει να γίνουν και συνεργασίες γειτονικών ομάδων. Και κινδυνεύω να υποστηρίξω ότι το ενδιαφέρον του αγνού ημαθιώτη φιλάθλου θα είναι στραμμένο σε αυτό το πρωτάθλημα, γιατί δεν θα υπάρχουν οι γυρολόγοι και έμπειροι ποδοσφαιριστές, που βασίζονται στους « Αιμοδότες-  Σωματεία ΟΑΕΔ».

Χαιρετίζουμε λοιπόν την πρωτοβουλία της ΕΠΣ Ημαθίας και είμαστε σίγουροι ότι μόνο με τέτοιες υλοποιήσιμες αποφάσεις θα δούμε  να παίζουν και στα επαγγελματικά πρωταθλήματα νεαροί ποδοσφαιριστές όπως στα γήπεδα της Ευρώπης, όταν όλοι αλλάξουμε και επαναπροσδιορίσουμε για το τι θέλουμε να βλέπουμε στα ερασιτεχνικά γήπεδα της Ημαθίας και όχι μόνο.

Ζήνας Γιάννης