Προθεσμία ενός έτους προκειμένου οι αθλητικές εγκαταστάσεις όλης της χώρας, από τα μεγάλα στάδια έως τις μπασκέτες της γειτονιάς, που εποπτεύονται από τη γενική γραμματεία Αθλητισμού και από την τοπική αυτοδιοίκηση να εναρμονιστούν με τις προδιαγραφές ασφαλείας και να λάβουν νόμιμη άδεια δίνεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπεγράφη σήμερα.

Το ζήτημα αφορά σχεδόν το 95% των γηπέδων της χώρας, που χρησιμοποιούνται είτε για αγωνιστικό αθλητισμό είτε για να ασκούνται οι πολίτες, αλλά και ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Στην προσπάθεια που κάνει η διοίκηση της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ να επαναφέρει την ομάδα στο προσκήνιο του Ελληνικού ποδοσφαίρου, χρειάζεται αν μη τι άλλο την συμπαράσταση των φιλάθλων της. Η αρχή έγινε στο ματς Κυπέλλου κόντρα στον Λεβαδειακό, όπου έκανε την εμφάνισή της μία μερίδα νεαρών φιλάθλων,  οι οποίοι με συνθήματα και χαρτάκια έδωσαν άλλο… χρώμα στην αναμέτρηση. Πρόκειται για τον Σύνδεσμο φιλάθλων ΒΕΡΟΙΑΣ «Θύρα 4″, που είναι συνέχεια του προ ετών συνδέσμου, του οποίου ηγείτο ο αείμνηστος Κοσμάς Λιάκος.

Το εκτός έδρας ματς της Νίκης Αγκαθιάς με τον Μακεδονικό θα «σφυρίξει» ο Καλατζής (Θεσσαλίας), με βοηθούς τους Σακκά (Θεσσαλίας) και Νάκα (Λάρισας), ενώ το εντός έδρας παιχνίδι του Μ. Αλέξανδρου Τρικάλων κόντρα στον Θερμαϊκό Θέρμης θα διευθύνει ο Μπαλάκας (Φλώρινας), με βοηθούς τους συντοπίτες του Δούμτση και Πάνου.

Τα αποτελέσματα των αγώνων της 2ης φάσης του Κυπέλλου της ΕΠΣ ημαθίας που έγιναν τη Τετάρτη 25-9-2019 είναι τα εξής:

Λευκάδια – Νάουσα 0-4

Με χατ τρικ του Λούρη και ένα γκολ του Κωστογλίδη, η Νάουσα  επικράτησε 0-4 της ομάδας των Λευκαδίων και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου ΕΠΣ Ημαθίας. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για το ΦΑΣ είναι το Σάββατο 28/9 στη δύσκολη έδρα του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας.

ΑΕΚ Καμποχωρίου – ΑΕΠ Βέροιας 2-1

Αχιλλέας Νάουσας – Ατρόμητος Διαβατού 4-2

ΕΠΣ Πέλλας: Τα αποτελέσματα των αγώνων κυπέλλου της Τετάρτης 25-9-2019

ΕΘΝΙΚΟΣ Αριδαιας – ΑΡΝΙΣΣΑ 1 – 3

ΑΛΜΩΠΟΣ – ΣΩΣΑΝΔΡΑ 3 – 0

ΠΡΟΜΑΧΟΙ – ΠΑΣ ΣΚΥΔΡΑ 2000 8 – 2

ΣΑΡΑΚΗΝΟΙ – ΜΕΓΑΠΛΑΤΑΝΟΣ 7 – 0

ΛΟΥΤΡΑΚΙ – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ 1 – 4

Προφήτης ΗΛΙΑΣ – ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΑ 2 – 0

ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ – ΔΩΡΟΘΕΑ 1 – 0

ΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ – ΚΑΛΥΒΙΑ 2 – 0

Πολύτιμες αγωνιστικές εμπειρίες πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Κ 17 του Εδεσσαϊκού στον φιλικό αγώνα με τον Άρη Νησίου.

Την Κυριακή 29-9-2019 η γυναικεία ομάδα του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας θα δώσει φιλικό αγώνα προετοιμασίας στο γήπεδο Κορησού με το ΓΠΟ Καστοριάς.

Το Σάββατο 28/9 η ομάδα του  Μέγα Αλέξανδρου Αγίας Μαρίνας αγωνίζεται για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Ε.Π.Σ.Η στο Δημοτικό γήπεδο Κουλούρας την ομάδα ΠΑΟΚ Κουλούρας.Ο αγώνας θα αρχίσει στις 16.30 μ.μ.

Το Σάββατο 28-9-2019 ο Φίλιππος Βέροιας θα παίξει στη Δράμα με την ομώνυμη ομάδα της Δράμας , ώρα 18:00 και ο Αερωπός Έδεσσας θα αντιμετωπίσει τον Άρη Νικαίας στην έδρα του για το πρωτάθλημα του HANDBALL PREMIER και την 2η αγωνιστική.

Στις 4 Οκτωβρίου θα λάβει Χώρα το πρώτο σεμινάριο επιμόρφωσης προπονητών αναπτυξιακών ηλικιών στην περιοχή της Ημαθίας . το σεμινάριο είναι δωρεάν προς τους συμμετέχοντες και είναι υποχρεωτικό για όλους τους προπονητές που εργάζονται στα τμήματα υποδομής.

Στην ποδοσφαιρική ακαδημία Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας η κάρτα υγείας είναι υποχρεωτική . Οποίος αθλητής θέλει να εξετασθεί σε πολύ προνομιακή τιμή με γνωστό επιστήμονα καρδιολόγο να μας ενημερώσει άμεσα έτσι ώστε το πρώτο 10ημερο του Οκτωβρίου να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των εξετάσεων.

Το Μακροχώρι υποδέχεται τον Άρη Παλαιοχωρίου για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α΄Ερασιτεχνικής το Σάββατο 28-9-2019. Ώρα έναρξης 16:30.Καθώς επίσης ο ΓΑΣ Κοπανού θα αντιμετωπίσει την ΑΕΠ Βέροιας.

Η Α.Ε.Π. Βέροιας πάει ΘΕΑΤΡΟ!!! και η ανακοίνωση που εξέδωσε γράφει:

Σας καλούμε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 στις 20:00μ.μ. στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Βέροιας, να παρακολουθήσουμε όλοι μαζί την παράσταση της θεατρικής ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Προμηθέα «Ένα φιλάκι είναι λίγο».
Στην παράσταση συμμετέχουν και ο Τεχνικός Διευθυντής της Σχολής μας κ. Γαϊτάνος Στέφανος και ο προπονητής και παίκτης της Α.Ε.Π. Βέροιας κ. Καρολίδης Αντώνιος.

Από την Τρίτη 24-9-2019, η Ακαδημία ποδοσφαίρου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Νάουσας – Βασίλης Αργυρίου, μεταφέρεται στον νέο της χώρο, στό πανέμορφο αθλητικό κέντρο Στενημάχου Νάουσας, στις παρυφές του όρους Βερμίου.

Ξεκικά το πρωτάθλημα της Β΄ερασιτεχνικής στην ΕΠΣ Ημαθίας και ο Άτλας Ζερβοχωρίου θα παίξει με αντίπαλο τη Δόξα Νάουσας την Κυριακή 29-9-2019. Ώρα έναρξης 16:30.

Δύο πολύ δυνατούς φιλικούς αγώνες θα δώσει το διήμερο 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2019, η Εθνική μας Ομάδα Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων με αντίπαλο την εθνική ομάδα του Ισραήλ. Παρουσία τριών εκπροσώπων του Α.Σ. ΑμεΑ «Εν Σώματι Υγιεί» Βέροιας.

Την Κυριακή 29/9/2019 θα γίνει για το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής ο αγώνας ανάμεσα στον Αλμωπό Αριδαίας και στον Α.Σ. Αναγέννηση Γιαννιτσών και ώρα 16:00.

Την τεχνική ηγεσία του Φίλιππου Γιαννιτσών ανέλαβε ο προπονητής Χρήστος Καρκαμάνης που συμφώνησε με την διοίκηση και θα είναι ο αντικαταστάτης του Δημήτρη Αβραμίδη.

Για την 3η αγωνιστική του θεσμού του κυπέλλου η ομάδα του ΠΑΟΚ Δαμιανού  αγωνίζεται εκτός έδρας με αντίπαλο την ομάδα του Εθνικού Γιαννιτσών την  Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου
και ώρα: 16:30 στο γήπεδο Νέας Τραπεζούντας.

Ημαθιώτες διαιτητές έχουν ορισθεί για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής στον αγώνα Καβάλα – ΠΟ Τρίγλιας και είναι οι Μελτζανίδης Γιώργος, Θανάσης Παπαδάκης και Χριστοδούλου Γιώργος. Επίσης με καταγωγή από την Ημαθία οι διαιτητές Βασιλόπουλος Σπύρος ( ΕΠΣ Έβρου) και Βρέσκας Γιώργος ( ΕΠΣ Πιερίας ) έχουν ορισθεί για να διευθύνουν τον αγώνα Ατρόμητος – Παναιτωλικός το Σάββατο 28-9-2019 με ώρα έναρξης 20:00.

Ποδηλατικός Σύλλογος Αερωπός Έδεσσας θα πάρει μέρος την Κυριακή 6-10-2019 στον ποδηλατικό αγώνα που θα γίνει στη Ξάνθη και τον οργανώνει  ο  Σύλλογος «  Πήγασος ».  Η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής είναι 30 Σεπτεμβρίου.  Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο τηλ 2541065900.

Την Κυριακή 29/9/2019 κι ώρα 11π.μ. στο Δ. Α. Κ. Αλεξάνδρειας(Δίπλα στο πρώην στρατόπεδο), στο πλαίσιο προετοιμασίας, θα πραγματοποιηθεί φιλικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Γ. Α. Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ και Μέγα Αλέξανδρου Γιαννιτσών.

Συνεχίζονται οι εγγραφές στα Παιδικά τμήματα Ζιου ζίτσου του Συλλόγου Α.Σ. Ρωμιός της Βέροιας για το τμήμα (Α) 3-5 ετών και το τμήμα (Β) 6-9 ετών.

Ο Πανημαθιακός Αθλητικός Σύλλογος Καράτε Βεροίας, σας περιμένει στον ανανεωμένο χώρο του στο κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου στον Προμηθέα Βεροίας, στον πάνω όροφο.

Ο Σύλλογος Καράτε Αλεξάνδρειας Μέγας Αλέξανδρος με ανάρτησή του στο Facebook αναδεικνύει τα οφέλη του ΚΑΡΑΤΕ και καλεί να γραφούν τα παιδιά προσφέροντας δώρο τη στολή.

8ος Φιλίππειος δρόμος στα 14χλμ θα γίνει το Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 και Νέος αγώνας City trail 5km.  O νέος αγώνας ονομάζεται ‘’city trail 5km – run & discover Veria’’ και έχει σκοπό να δημιουργήσει εκτός από αγωνιστικό αλλά και τουριστικό ενδιαφέρον.

« Διεθνής Αγώνας Roller Ski αντοχής» θα γίνει  την Παρασκευή 27/9 το απόγευμα, από ώρες 5 έως 7. Ο πεζόδρομος της αναρρυθμιστικής λίμνης Αγ. Βαρβάρας στον Αλιάκμονα, θα είναι κλειστός . Για τον ίδιο λόγο, την Κυριακή 29/9 το πρωί, από ώρες 7 έως 2 το μεσημέρι, θα είναι δεσμευμένος όλος ο πεζόδρομος.

Στα πλαίσια εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης της Χιονοδρομίας ο ΕΟΣ Νάουσας μετά από πολυετή πρωτιά και μέγιστη αθλητική εμπειρία προχωρά στην ίδρυση τμήματος snowboard.Για την νέα χιονοδρομική περίοδο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνήσουν μέ τη γραμματεία του συλλόγου για παιδιά ηλικίας επτά ετών και άνω.Υπεύθυνος προπονητής του τμήματος θα είναι ο κ. Γιώργος Αλαφίνας.

Το 5ο φιλικό παιχνίδι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους έδωσαν οι Αετοί Βέροιας, αυτή τη φορά στη γειτονική Πιερία.

Η ομάδα του Ντάνη Τυριακίδη επικράτησε με 85-65 της ΑΓΕ Πιερίας, η οποία θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν στην Α ΕΚΑΣΚΕΜ.

Ο Καραιωσήφ Αλέξανδρος δηλώνει:  « Έτοιμος για τον πρώτο μου επίσημο αγώνα στο πιγκ πογκ ως Βετεράνος την Κυριακή το βράδυ!»

Η Σχολή χορού Αρμονία της Κίνησης στην Αλεξάνδρεια ευχαριστεί όλους όσοι την έχουν επιλέξει για 15 χρονιά.

Ενθαρρυντικό το μήνυμα που εκπέμπει ο πρωταθλητής Νίκος Τουλίκας: « Μη φοβάσαι να ξεκινήσεις ξανά από την αρχή…! Είναι μια ευκαιρία να χτίσεις κάτι καλύτερο…αυτή τη φορά.!»

Ο σύλλογος Αθλητισμός – Φύση – Πολιτισμός με ανάρτησή του στο facebook υπενθυμίζει ότι, όταν ο Γιάννης Κούρος τερμάτισε το Σπάρταθλον τόσο γρήγορα, κανένας δεν τον περίμενε στον τερματισμό. Έφτασε στη Σπάρτη πριν προλάβουν να ετοιμάσουν την τελετή τερματισμού.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 16.30 στο κλειστό γήπεδο Λευκόβρυσης Κοζάνης θα γίνει  αγώνας Χαντ Μπολ για τα προκριματικά Euro γυναικών 2020 , μεταξύ της Ελλάδος και της Ολλανδίας.

Ακούστε το παρακάτω Δελτίο Ειδήσεων της εκπομπής SPORT – ΕΠΙΛΟΓΕΣ ( Πέμπτη 26-9-2019 )

Δελτίο αθλητικών ειδήσεων από την εκπομπή SPORT – ΕΠΙΛΟΓΕΣ και το Γιάννη Ζήνα

Posted by Giannis Zinas on Thursday, September 26, 2019