Στο δημοτικό συμβούλιο στις 26/9/2022, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, «Αξίζουμε Καλύτερα», κ. Βογιατζής Βαγγέλης έθεσε το πρόβλημα, που δημιουργείται στο δήμο με τις ανεξέλεγκτες χωματερές. Ο κ. Δήμαρχος απάντησε ρίχνοντας την ευθύνη στους πολίτες και στη νοοτροπία τους. 

Στην ιστοσελίδα του δήμου υπάρχει η λύση, η οποία δεν επιδιώκεται.  Η εφαρμογή όπως φαίνεται παρακάτω στην εικόνα, δίνει τη δυνατότητα στους δημότες να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες του δήμου για όλα τα καθημερινά προβλήματα, αλλά δεν λειτουργεί, αφού οι πολίτες πρέπει να ενημερωθούν για το αίτημά τους, χωρίς την προσωπική παρέμβαση κανενός.

Ακολουθούν οι τοποθετήσεις του κ. Βογιατζή και του κ. Δημάρχου με τα βίντεο από το δημοτικό συμβούλιο.

Βογιατζής: Επίσης, παράλληλα με αυτό το πρόβλημα δημιουργείται και το εξής. Σε κάθε αγροτικό παράδρομο, σε όλα τα χωριά και ιδιαίτερα γύρω γύρω από την Αλεξάνδρεια, έχουν γίνει τοπικές χωματερές. Επαναλαμβάνω, νομίζω ότι δεν είναι σκουπίδια, έχει να κάνει με μπάζα και οργανικά, αλλά και αυτά πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να μην… χθες, προχθές συγκεκριμένα ένας δρόμος αγροτικός ήταν εντελώς κλειστός, γιατί κάποιος πήγε και πέταξε μπάζα, εδώ στην Αλεξάνδρεια νομίζω ότι το είδα. Πρέπει με κάποιον τρόπο ή να δώσουμε λύσεις σαν δήμος ή να δούμε, τι θα τα κάνουμε, πού θα τα μάσουμε.

Γκυρίνης: Ανεξέλεγκτες χωματερές. Υπάρχουν, υπήρχαν και υπάρχουν. Ο καθαρισμός τους στο μέτρο του δυνατού με βάση τις δυνατότητες, που έχουμε είναι συχνός, είναι πυκνός, όμως, έχω πει και άλλες φορές χωματερές που καθαρίστηκαν σήμερα, πριν μία εβδομάδα, σήμερα είναι πάλι έτοιμες να γεμίσουν δυστυχώς. Είναι ζήτημα λοιπόν της δικής μας ευθύνης, είναι ζήτημα της ευθύνης των πολιτών, αυτά να μην υπάρχουν. Υπάρχει κάτι, το οποίο μπορεί να δώσει τη λύση, το μελετώ, θα σας το ανακοινώσω στο επόμενο διάστημα, ούτως ώστε να έχει τη δυνατότητα ο ευσυνείδητος και καλοπροαίρετος πολίτης να τα εναποθέσει εκεί, όμως και σε αυτή την περίπτωση, πάλι θα έχουμε ανεξέλεγκτες χωματερές, γιατί ο καθένας κοιτάει να ξεφορτώσει το αυτοκινητάκι του εκεί που δεν τον βλέπει κανείς, σε μία άκρη, τη νύχτα ή οπουδήποτε. Θα πρέπει λοιπόν να ευαισθητοποιηθούμε όλοι σε αυτό.