Στις δημοτικές εκλογές κατεβαίνει ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αντιγονιδών,  ο Παγγούρας Σάκης, ο προπονητής του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Γκυρίνη “ Ώρα ευθύνης “.

Ο Σάκης Παγγούρας μας παραχώρησε την παρακάτω συνέντευξη. 

– Δεν έχω πάρει άλλη φορά μέρος στις Δημοτικές εκλογές, ως υποψήφιος.  Έχω ασχοληθεί και έχω βοηθήσει φίλους και συγγενείς στο παρελθόν, αλλά προσωπικά δεν έχω πάρει μέρος σε εκλογές.

– Τι είναι αυτό που σε ώθησε να πάρεις μέρος στις επικείμενες εκλογές ως υποψήφιος με τον Παναγιώτη Γκυρίνη;

– Γνωριμίες υπάρχουνε. Με τον τωρινό Δήμαρχο έγιναν  κάποιες συζητήσεις. Γίνονται κάποιες προτάσεις. Έτσι έγινε και σε μένα.  Δεν ήταν μόνο , δεν ήταν το μοναδικό πρόσωπο που με πλησίασε ο Δήμαρχος. Γνωρίζω όλους τους υποψήφιους δημάρχους.  Συζητήσαμε κάποια άτομα, έκρινα και αποφάσισα ότι μόνο καλό έχω να κάνω και σε μένα και για την οικογένειά μου . Αποφάσισα να κατέβω ως υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές.

– Γιατί με το συγκεκριμένο δήμαρχο και όχι με κάποιον άλλον;  

– Αυτό είναι πολύ λογικό νομίζω.  Ο Παναγιώτης Γκυρίνης, μαζί με με τους άλλους υποψηφίους,   τον γνωρίζω πολύ περισσότερο. Χρόνια γνωρίζω την ηθική του. Είμαστε από διπλανά χωριά. Εγώ είμαι από την Καβάσιλα. Ο Παναγιώτης γκυρίνης είναι από το Καλοχώρι Ημαθίας. Ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο. Χρόνια ήταν ποδοσφαιριστής, για όσους δεν το γνωρίζουν,  στην ομάδα του Καλοχωρίου. Απλά το λέω ενημερωτικά και για την ερώτηση την οποία μου γίνεται και απαντάω. Είχε αγωνιστεί και παλιά στην ομάδα του χωριού μου. Το συνεργείο μου ήταν ανάμεσα στο Καλοχώρι και την Καβάσιλα και νομίζω από τη στιγμή που τον γνωρίζω σαν άνθρωπο δεν χρειαζόταν περισσότερο για να γίνει αυτή η συνεργασία.  Υπήρχε πρόταση και από την προηγούμενη τετραετία αλλά δεν ευδοκίμησε.

– Τι μπορεί να αλλάξει,  τι προτείνει, ποιο είναι το όραμά του Σάκη Παγγούρα;

– Ο καθένας μπορεί να προτείνει ότι θέλει, τα οράματα του καθενός μπορεί να είναι τελείως διαφορετικά.  Το θέμα δεν είναι το τι θέλουμε, αλλά το τι μπορούμε. Ο οποιοσδήποτε δήμαρχος θέλει να κάνει και να προσφέρει. Το θέμα είναι εάν μπορεί και αν υπάρχουν τα εχέγγυα από το κράτος για να μπορέσει να κάνει κάτ. ι Μακάρι να μπορούσα να τα βελτιώσω εγώ σαν Σάκης, σαν άνθρωπος του αθλητισμού.  Δεν μπορώ να σου μιλήσω για τα οικονομικά. Δεν μπορώ να σου μιλήσω για μελέτες, για οτιδήποτε. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος του αθλητισμού. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Έχω και συνεργείο γεωργικών μηχανημάτων στο χωριό μου. Ασχολούμαι και με χωράφια. Απλά εγώ σαν άνθρωπος του αθλητισμού, έχω ασχοληθεί και με παιδάκια, θα μπορούσε, αν μου ζητηθεί εμένα από τον Δήμαρχο και εφόσον εκλεγεί, είτε εγώ δεν εκλεγώ,  ο Δήμαρχος μπορεί να μας χρησιμοποιήσει όλους. Δηλαδή χρησιμοποιεί τα οράματά του καθενός. Εγώ στον τομέα που είμαι και με αυτό που ασχολούμαι, ότι μπορώ να κάνω, θα το προσφέρω με πολύ μεγάλη θέληση, με πολύ μεγάλο ζήλο. Ουσιαστικά θα ήθελα να ασχοληθώ πάνω σε αυτό το κομμάτι που γνωρίζω.

– Συγκεκριμένα θα μπορούσαμε να αναφέρουμε  κάποιες προτάσεις;

–  Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουμε ενημερωθεί και μας έχει πει ο Δήμαρχος ότι θα πρέπει να προσκομίσουμε σε όποιο Δημοτικό διαμέρισμα βρίσκεται ο καθένας τις προτάσεις μας.  Σαν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον πρώην Δήμο Αντιγονιδών θα προσκομίσω τις προτάσεις μου και τις σκέψεις μου στο γραφείο του Δημάρχου και το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι ότι έχουν δοθεί οι προτάσεις αυτές και δεν μπορούμε να τις πούμε τώρα.  Εγώ για το δικό μου το χωριό, έχω τέσσερις προτάσεις και η μία σίγουρα αφορά το γήπεδο των Καβασίλων το οποίο είναι εδώ και αρκετά χρόνια παρατημέν, γιατί δεν υπάρχει ομάδα. Έχει γίνει ένα πλιάτσικο. Έχουν παρθεί πολλά πράγματα από κει. Ήταν ένα πραγματικό κόσμημα, ένα από τα πιο ωραία γήπεδα του νομού και συγκεκριμένα του Δήμου Αλεξάνδρειας θα έλεγα.  Έχει παραδοθεί στο έλεος των καιρικών συνθηκών. Δεν μπορεί να το συντηρήσει αυτή τη στιγμή και τώρα κάνει μία προσπάθεια ο Πόλυς ο Χουρσουζίδης για να το μετατρέψει σε ένα παλατάκι.

– Είναι καλό να ακούσουμε και τις υπόλοιπες προτάσεις.

– Δεν μπορώ να τις αναφέρω τώρα,  γιατί υπάρχουν κι άλλοι υποψήφιοι, χωρίς να εννοώ ότι θα τις κλέψουν,  αλλά ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα. Μπορεί να περάσει κάποια πράγματα με το δικό του τρόπο.  

– Εγώ θα επιμείνω και θα πω,  ότι καλό ήταν να τις ακούσουν οι ψηφοφόροι,  ώστε να τις εγκρίνουν και με βάση αυτές  να ψηφίσουν.

– Πρώτα από όλα πρέπει να τις δει ο Δήμαρχος με τους συνεργάτες του και από κει και πέρα θα δούμε τι μπορεί να κάνει.  Εάν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο.

– Ευχαριστώ πολύ,  ο Κώστας ο Κρεμμύδας μας στέλνει ένα μήνυμα και αναφέρει: “  Καλή επιτυχία γίγαντα του Ιωνικού, Σάκη Παγγούρα. “

– Ο Κώστας Κρεμμύδας είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ασχολείται με τα κοινά και ειδικά με το ποδόσφαιρο.  Είναι ένας άνθρωπος , ο οποίος είναι έξω καρδιά και νομίζω ότι το λέει μέσα από την καρδιά του. Οπότε τον ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ. Μπορεί να καταλάβω εάν κάποιος που τα λέει τα λέει μέσα από την καρδιά του.  

– Και εγώ να ευχηθώ με τη σειρά μου καλή επιτυχία Σάκη Παγγούρα . Θέλω να έχω επικοινωνία με ανθρώπους του ποδοσφαίρου και γενικά του αθλητισμού και να μεταφέρουμε τις προτάσεις τους.

–  Εγώ δεν είμαι  άνθρωπος μόνο του ποδοσφαίρου, αλλά γενικά του αθλητισμού και θα έλεγα του ευ αγωνίζεσθα. Όποιος ασχολείται με τον αθλητισμό, είναι κάτι το ξεχωριστό.  Μπορεί πιο εύκολα να συνεργαστώ με κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν υπάρξει στο παρελθόν αθλητές, ακόμη και τώρα, που είναι για μένα είναι τρόπος ζωής ο αθλητισμός.  Δεν μπορώ να μη συμμετάσχω σε κάτι που έχει να κάνει με τον αθλητισμό. Θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μία ζωή στον αθλητισμό και αν δείτε, δεν έχω βγάλει ακόμα κάρτα όπως οι άλλοι υποψήφιοι, επειδή είμαι άτομο,  που είμαι στον αθλητισμό, είμαι στην επικαιρότητα, με ότι αυτό συνεπάγεται. Μπορεί να έχουμε δυσμενή πορεία. Μπορεί να έχουμε θετικά σχόλια. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Έτσι είναι γενικότερα ο αθλητισμός. Εγώ έχω μισητούς εχθρούς, που τους  γνωρίζω, αλλά έχω και φανατικούς φίλους. Κάποια στιγμή θα σας δώσω την κάρτα με αθλητική φόρμα.

– Αυτά που λες τα παίρνω συμβολικά και λέω από τη στιγμή που είσαι άνθρωπος του αθλητισμού, φοράς την αθλητική φόρμα και προεκλογικά.

– Είναι η ζωή μου. Δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο.

– Τελειώνοντας θα ήθελα να μας κάνεις το βιογραφικό σου,  για να σε γνωρίσουμε καλύτερα.

– Ασχολούμαι με τρεις εργασίες. Έχω κάποια χωράφια δικά μου, τα οποία δουλεύω με τον πατέρα μου. Έχω συνεργείο γεωργικών μηχανημάτων.  Είμαι πτυχιούχος. Έχω τελειώσει τεχνικό λύκειο. Έχω τελειώσει την σχολή Πυθαγόρα. Είμαι πτυχιούχος προπονητής ποδοσφαίρου . Είχα περάσει,  μετά τις συμμετοχές μου την εθνική , αλλά δεν πήγα γιατί με απορρόφησε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και θα μπορούσα να είμαι γυμναστής. Δεν μετανιώνω για τίποτα.  Είμαι παντρεμένος με την Ακριβή Συγγούνα και έχω μία κόρη. Είμαι ένα παιδί, το οποίο γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καβάσιλα. Έπαιξα επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε ομάδες στην Αθήνα, Λιβαδειά και Απόλλων Αθηνών.  Ήμουν ποδοσφαιριστής και στην ομάδα της Βέροιας. Τώρα είμαι προπονητής στην ομάδα του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας. Οι περισσότεροι ξέρουν το βιογραφικό μου. Είμαι ένας άνθρωπος που κυκλοφορώ και ζω κοντά στους συμπολίτες μου.  Δεν κρύβομαι, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Να σε ευχαριστήσω πολύ,  καλή επιτυχία.

Δείτε και ακούστε από πρώτο χέρι τη συνέντευξη…

Συνέντευξη του υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου της Δημοτικής Ενότητας Αντιγονιδών , Παγγούρα Σάκη , με το ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Γκυρίνη «Ώρα Ευθύνης »

Posted by Giannis Zinas on Wednesday, April 17, 2019