Η Ελλάδα ηττήθηκε από το Μαυροβούνιο με 2-1 στον τελευταίο της αγώνα για τη φάση των ομίλων της 3ης κατηγορίας του Davis Cup και κατέλαβε τη 2η θέση, μένοντας εκτός από τα play-off της ανόδου.

Δεν κατάφερε να κάνει το 3 στα 3 η Εθνική ομάδα των ανδρών, καθώς ηττήθηκε από την διοργανώτρια χώρα, το Μαυροβούνιο, στον τελευταίο της αγώνα για τη φάση των ομίλων της 3ης κατηγορίας.

Ήταν μια μάχη για την 1η θέση και την πρόκριση στα play-off της ανόδου για τη 2η κατηγορία, στην οποία οι Μαυροβούνιο αξιοποίησαν το πλεονέκτημα έδρας και πήραν τη μεγάλη νίκη στο Ulcinj, όπου φιλοξενήθηκαν όλα τα παιχνίδια του ομίλου.

Στο πρώτο rubber, ο Γιάννης Στεργίου έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια, όμως ο Rrezart Cungu πήρε τη νίκη με 7-6 (2), 6-2 και χάρισε στην ομάδα του τον πρώτο της βαθμό.

Ο Στεργίου είχε πολλές ευκαιρίες για να πάρει το 1ο σετ. Προηγήθηκε με 2-0 και είχε 5 χαμένα break points για να κάνει το 3-0 και το double break. Στη συνέχεια ισοφαρίστηκε, αλλά έκανε νέο break και προηγήθηκε με 5-4, αποκτώντας την ευκαιρία να σερβίρει για τη νίκη.

Για άλλη μια φορά ο Cungu αντέδρασε και με break back ισοφάρισε σε 5-5, για να πάρει τελικά το σετ στο tie-break, με 7-2. Στο 2ο σετ ο 19χρονος Μαυροβούνιος πήρε 5 games στη σειρά και ολοκλήρωσε τη νίκη του έπειτα από ακριβώς 2 ώρες παιχνιδιού.

Στο δεύτερο rubber, o Μάρκος Καλοβελώνης ηττήθηκε από τον κορυφαίο Μαυροβούνιο τενίστα, τον Ljubomir Celebic, με 6-2, 6-1. Ο Celebic πήρε το γρήγορο break και απέκτησε ένα τεράστιο πλεονέκτημα, εκμεταλλευόμενος και την υποστήριξη από τον κόσμο.

Ήταν πολύ καλός σε όλες τις κρίσιμες στιγμές ο 26χρονος Μαυροβούνιος, ο οποίος επέστρεψε από το 15-40 στο 7ο game και έκανε το 5-2, για να πάρει τα 6 επόμενα games και να αποκτήσει ένα αδιαμφισβήτητο προβάδισμα νίκης, με 6-2, 5-0. Ο Καλοβελώνης μείωσε σε 5-1, αλλά ο Celebic ολοκλήρωσε τη νίκη στο σερβίς του, για να χαρίσει στην ομάδα του τον δεύτερο πόντο και την πρόκριση στα play-off.

Στο διπλό, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε τη νίκη «της τιμής», καθώς οι Στεργίου και Πέτρος Τσιτσιπάς έκαναν έναν πολύ καλό αγώνα και επικράτησαν των Stefan Dragovic και Pavle Rogan με 7-5, 6-4.

montenegro hellas davis cup

Η Ελλάδα κατέλαβε την 2η θέση του ομίλου της κι έτσι έμεινε εκτός play-off. Θα παραμείνει στην 3η κατηγορία του Davis Cup και θα διεκδικήσει την άνοδό της στην 2η κατηγορία το 2019.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ – ΕΛΛΑΔΑ 2-1
Ulcinj Bellevue, Ulcinj, Μαυροβούνιο (clay, outdoor)
Rrezart Cungu – Γιάννης Στεργίου 7-6 (2), 6-2
Ljubomir Celebic – Μάρκος Καλοβελώνης 6-2, 6-1
Dragovic/Rogan – Στεργίου/Τσιτσιπάς 5-7, 4-6

POOL A – 1ος όμιλος:
1) Μαυροβούνιο 3-0 (7-2)
2) Ελλάδα 2-1 (6-3)
3) Λετονία 1-2 (4-5)
4) Αρμενία 0-3 (1-8)

πηγή:.tennisnews.gr

Aναρτήθηκε από:Manolis Pexlivanidis