– Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας ,Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Νάουσας, Δάγγας Στέλιος, απαντά στο Βασίλη Χαβιαρόπουλο, πρόεδρο του ΓΑΣ Κοπανού , για το θέμα της κατασκευής των αποδυτηρίων του γηπέδου.

– Ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να απαντήσω σε κάποια κακόβουλα δημοσιεύματα και στις ανακρίβειες τις οποίες έθεσε ο κύριος Χαβιαρόπουλος, πρόεδρος της ομάδας του ΓΑΣ Κοπανού.  Θέλω να τονίσω το εξής, ότι με πρωτοβουλία δική μου έγινε η Τεχνική Μελέτη, κατόπιν τούτου ο ίδιος πήγα τη Μελέτη στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, που αφορούσε τα αποδυτήρια του Κοπανού και του Ροδοχωρίου, για να γίνει μία ανακατασκευή, για να γίνουν πιο λειτουργικά τα αποδυτήρια για τους παράγοντες αλλά και για τους ποδοσφαιριστές. Στην πορεία,  αφού εγκρίθηκε η Μελέτη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, εμείς έπρεπε, ως υπεύθυνος Δήμος να αναλάβει και να βγάλει τις απαραίτητες άδειες για να μπορούμε να δημοπρατήσουμε το έργο. Το πρόβλημα το οποίο υπήρξε στη διαδικασία αυτή ήταν το γήπεδο του Κοπανού από την Αρχαιολογία. Υπάρχει το επίσημο έγγραφο, το οποίο μας εμποδίζει να κάνουμε οποιαδήποτε παρέμβαση και στον εσωτερικό χώρο των αποδυτηρίων. Ένα έγγραφο το οποίο στάλθηκε από την πλευρά μας στους παράγοντες του Κοπανού.  Κάναμε συνάντηση στο Δημαρχείο και τους εξηγήσαμε, ότι ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος αρχαιολογικός . Δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση και θα πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε τις καθιερωμένες διαδικασίες, όταν υπάρχει ένα τέτοιο πρόβλημα. Τους είπαμε ότι με δικά μας έξοδα θα γίνουν αργότερα, από τη στιγμή που δεν μπορεί να δημοπρατηθεί το έργο . Όπως καταλαβαίνετε και εσείς δεν μπορεί ο Δήμαρχος ή ο Αντιδήμαρχος σε κάθε δημοτική αρχή να “παρανομήσει” για να γίνει η δουλειά κάποιων.  Αυτό είναι δεδομένο. Δεν έχω λόγο να λογοδοτήσω στη δικαιοσύνη, ούτε να ρισκάρω, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσω κάποιο συμφέρον. Ο δρόμος είναι αυτός. Η διαδικασία είναι αυτή. Τα χρήματα δεν ήταν από το Δήμο, ήταν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Δεν βάζει ο Δήμος κάποια δικά του έξοδα, για να γίνει αυτή η παρέμβαση στα αποδυτήρια και μάλιστα όταν βρισκόμαστε σε μία προεκλογική περίοδο, αν μη τι άλλο όλοι θέλαμε να γίνει το έργο.Η διαδικασία είναι αυτή. Λυπάμαι πάρα πολύ που ακούστηκαν αυτά τα παράλογα, ότι τους κάναμε μπαλάκι, ότι δεν θέλουμε να γίνει το έργο, τους δουλεύουμε και όλα αυτά.  Εγώ έχω μακροχρόνια φιλία και με τον κύριο Χαβιαρόπουλου, γιατί πέρασα και ως προπονητής από την ομάδα του ΓΑΣ Κοπανού δύο χρόνια σχεδόν και λυπάμαι που θυσιάστηκε η φιλία πολλών ετών στο βωμό της πολιτικής, γιατί όπως γνωρίζετε ο κύριος Χαβιαρόπουλος είναι υποψήφιος πολιτικός, σε κάποια άλλη παράταξη. Το δημοκρατικό δικαίωμα έχουν όλοι οι δημότες, οι πολίτες, απλά όμως δεν πρέπει να βάζουν τέτοια εμπόδια μπροστά στην πραγματικότητα και την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια και παρόλα αυτά υποσχεθήκαμε. Θα προσπαθήσουμε να το ξεπεράσουμε με όποια εμπόδια έχουμε από την Αρχαιολογία, εφόσον υπάρχει η συναίνεση της Αρχαιολογίας και εφόσον έχουμε άδεια να συνεχίσουμε και να δημιουργήσουμε,  να φτιάξουμε το έργο.

– Ο κύριος Χαβιαρόπουλος έλεγε ότι  στην αρχή το θέμα της καθυστέρησης κατασκευής των αποδυτηρίων οφειλόταν σε θέμα του Δασαρχείου και όχι της Αρχαιολογίας.

 – Ναι,  υπήρχε θέμα από το Δασαρχείο, προσπεράστηκε με τις πρωτοβουλίες του Δήμου μας και τον Διευθυντή, τον προϊστάμενο της Δασικής Υπηρεσίας.  Πήραμε την απαραίτητη αδειοδότηση αι τη διαβεβαίωση ότι μπορεί να γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση στον εσωτερικό χώρο των αποδυτηρίων, του γηπέδου.  Να σας αναφέρω, ότι πολλά αποδυτήρια δεν έχουν νόμιμη οικοδομική άδεια, και όπως καταλαβαίνετε από τη στιγμή που είναι κτισμένα σε χώρο που έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός, δεν μπορεί να γίνει κάτι.  Είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Δεν μπορούμε να παρανομήσουμε. Ο Βασίλης Χαβιαρόπουλος είναι φίλος μου και καλά είναι να λέει τις αλήθειες, που αυτές ισχύουν. Αν είναι δυνατόν να μη θέλει ο Δήμος να γίνουν εργασίες εντός των αποδυτηρίων; Το γνωστοποίησε το πρόβλημα.  Έστειλα το απαραίτητο έγγραφο. Αν υπάρχει έγγραφο που να λέει ότι εμείς τους κοροϊδεύουμε , παρακαλώ να το καταθέσουν, για να δούμε ποιος έχει δίκιο ή άδικο. Είναι κρίμα να ακούγονται αυτά τα ανυπόστατα.

Στη συνέντευξη  ο κ. Χαβιαρόπουλος Βασίλης αναφέρθηκε και στο χρόνο καθυστέρησης,  αναφορικά με τις απαντήσεις οποίες περίμενε και σκεφτόταν η διοίκηση του ΓΑΣ Κοπανού να κάνει από μόνη της τα αποδυτήρια.

– Όταν εγκρίθηκε το έργο, η μελέτη είχε και τα αποδυτήρια του Ροδοχωρίου και του Κοπανού.  Ήταν μία μελέτη που εμπεριείχε και τις δυο κατασκευές. Για να πάρουμε τα απαραίτητα έγγραφα,  εμείς στραφήκαμε στις υπηρεσίες για να πάρουμε όλες τις αδειοδοτήσεις και αυτό γίνεται σε κάθε δημόσιο έργο , για να μπορούμε να πάρουμε τα χρήματα.  Δεν μπορεί να κάνει κανένα διαγωνισμό χωρίς να μας έρθουν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις. Αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι έργο δημοσίου. Υπάρχει μία σχετική γραφειοκρατία. Αυτή η καθυστέρηση οφειλόταν καθαρά σε θέμα γραφειοκρατικό.  Δεν μπορούσαμε να του δώσουμε κάποια βεβαίωση. Δεν είχαμε κάποιο σχετικό έγγραφο στα χέρια μας και να πούμε ότι όλα θα πάνε καλά, ότι μπορούν να γίνουν. Όταν έχεις τα σχετικά έγγραφα και σου δίνουν τις απαραίτητες απαντήσεις, τότε μπορείς να προχωρήσεις στην υπόθεση . Αυτή είναι η δημοκρατική διαδικασία αλλά και τυπική που πρέπει να ακολουθήσει.

– Τα χρήματα τα οποία έχουν διατεθεί για την ανακατασκευή των αποδυτηρίων υπάρχουνε ακόμη όχι;

– Ναι,  υπάρχουν τα χρήματα.  Αυτή ήταν η μελέτη που προέβλεψε την ανακατασκευή των δύο αποδυτηρίων των δύο τοπικών κοινοτήτων του Ποδοχωρίου και του Κοπανού Από τη στιγμή όμως,  που κολλάει το ένα έργο και να μη χαθεί το έργο του Ροδοχωρίου , ξεχώρισε η μία μελέτη από την άλλη. Συνεχίζουν να ανακατασκευάζονται τα αποδυτήρια της τοπικής κοινότητας Ροδοχωρίου. Θα γίνουν κανονικά. Το άλλο έχει παγώσει και περιμένουμε τις ανάλογες απαντήσεις από την Αρχαιολογία, γιατί κάναμε και τα υπόλοιπα βήματα που θα έπρεπε να κάνουμε. Να γίνουν αυτές οι κατασκευές,  απλά υπάρχει μία δυσανασχέτηση. Εγώ δεν θέλω να είναι πολιτικό το θέμα. Θα πρέπει να δούμε ακριβώς πώς έχει η πραγματικότητα. Βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα ότι ο Δήμος είναι απέναντι. Στον Κοπανό έχουν γίνει πάρα πολλά έργα βελτίωσης στον αγωνιστικό χώρο από την πλευρά του Δήμου.

– Γιατί αναφέρεται και λέτε ότι όλα αυτά που δημοσιεύτηκαν είναι κακόβουλα ; Θεωρείται ότι το κίνητρο όλων αυτών είναι καθαρά αντιπολιτευτικό;

– Δεν θα ήθελα να το πιστέψω,  αλλά δυστυχώς αυτό μου δείχνει, γιατί έκανα τρεις τέσσερις επαφές και στο γραφείο μου και στο γραφείο του Δημάρχου και στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Μίλησα με παραστατικά, επίσημα έγγραφα της Αρχαιολογίας. Έστειλα τα έγγραφα αυτά και στους ίδιους παράγοντες της ομάδας. Να δούνε ακριβώς τι πρόβλημα έχει.  Να έρθουν εδώ να το συζητήσουμε. Το συζητήσαμε. Δεν ξέρω τι αποσκοπεί; Εγώ δεν θα θυσιάσω την οποιαδήποτε φιλία μου, τη μακροχρόνια, στο βωμό της πολιτικής για κανένα λόγο . Είμαστε σήμερα,  αύριο δεν είμαστε. Έχω περάσει από τα αποδυτήρια. Ήμουν δύο χρόνια προπονητής στον Κοπανό. Ήθελα να βοηθήσω . Με δική μου πρωτοβουλία πήρα μηχανικό ιδιώτη. Μετρήσαμε. Κάναμε τα πάντα, αλλά δυστυχώς όλα αυτά τα οποία κάναμε,  για να μην το πω έκανα, πήγαν στράφι, σε μία στιγμή, με όλα αυτά τα κακόβουλα στα οποία αναφέρθηκα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Εγώ μιλάω με έγγραφα με επίσημα. Η Αλήθεια πρέπει να ακουστεί και να ειπωθεί και να μην αιωρείται. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα.

– Ευχαριστώ για την επικοινωνία,  θεωρούμε ότι η κάθε δημοτική αρχή πρέπει να είναι κοντά στα προβλήματα.

– Πάντα είμαστε κοντά. Ευχαριστώ πάρα πολύ Γιάννη, που μου έδωσες τη δυνατότητα να απαντήσω.  Λυπάμαι πάρα πολύ που σε μία τέτοια χρονική στιγμή δίνεται η απάντηση. Θα το θεωρήσουν κάποιοι ότι είναι προεκλογικός αγώνας, αλλά νομίζω ότι είναι  η αποκατάσταση της αλήθειας και δίνεται οποιαδήποτε στιγμή, γιατί περνάμε διαφορετικά μηνύματα στον κόσμο. Λυπάμαι πολύ που το λέω. Δεν θα ήθελα να φτάσω σε αυτό το σημείο.  Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ, γιατί άκουσα λόγια. Δεν ισχύουν. Να σε ευχαριστήσω για τη δυνατότητα την οποία είχα. Αυτή είναι η αλήθεια.

– Να σημειώσουμε και να πούμε ότι από τα πράγματα προέκυψε  αυτή η χρονική στιγμή για να δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις από την πλευρά σας.   Δεν υπήρχε μεθόδευση για να βγει τη δεδομένη χρονική στιγμή όπως θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί.  

– Ευχαριστώ πάρα πολύ που δίνετε τη δυνατότητα σε όλους να αποκαταστήσουν την πάσα αλήθεια προς ενημέρωση των ακροατών και του φίλαθλου κόσμου.

– Ευχαριστώ πολύ

Δείτε και ακούστε  στη συνέντευξη από πρώτο χέρι … ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ