Το τρίτο της φιλικό παιχνίδι έδωσε το απόγευμα της Τρίτης η Xanthi FC που διανύει την δεύτερη εβδομάδα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας της στο Pravets της Βουλγαρίας. Αντίπαλος στη σημερινή αναμέτρηση ήταν η Μπότεβ Βράτσα, ομάδα της κορυφαίας κατηγορίας της χώρας και το τελικό αποτέλεσμα ήταν 1-2.

Η ξανθιώτικη ομάδα στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα κατάφερε να σημειώσει δύο γκολ καθώς έκανε το 0-1 με τον στο 16′ ο Κάστρο με σουτ και το 0-2 με τον στο 20′ με τον Ορφανίδη, έχοντας κι άλλες τέσσερις καλές στιγμές, έναντι τριών των αντιπάλων. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 33ο λεπτό διαμορφώνοντας το τελικό 1-2 στο «Χρίστο Μποτέφ». Στην επανάληψη παρά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών το σκορ δεν άλλαξε με την Xanthi FC να παίρνει την φιλική νίκη.

XANTHI FC: Ζίβκοβιτς (60′ Γκαραβέλης), Χατζητερζόγλου (60′ Μπαξεβανίδης), Φλίσκας (60′ Λισγάρας), Φασίδης (60′ Σβάρνας), Θυμιάνης (60′ Συλλά), Ορφανίδης (60′ Ντε Λούκας), Μελιόπουλος (60′ Καμαρά), Σουλεϊμάν (60′ Ντουρίτσκοβιτς), Κίκε (60′ Γέντρισεκ), Φάκης (60′ Σαρπόνγκ), Κάστρο (60′ Μελισσόπουλος).

Μετά τις διαδοχικές προπονήσεις και το τρίτο παιχνίδι προετοιμασίας (είχε προηγηθεί η νίκη με 3-2 επί της Αλτίν Ασίρ και το 0-0 με τη Ν. Σαλαμίνα) ο Μίλαν Ράσταβατς έχει την πρώτη εικόνα για την πρόοδο της ομάδας του σε θέματα φυσικής κατάστασης και αγωνιστικής συμπεριφοράς. Η προετοιμασία της Xanthi FC θα συνεχιστεί με προπονήσεις πριν το επόμενο φιλικό που είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 4 Αυγούστου με αντίπαλο την ΑΕΛ Λεμεσού, πριν την επιστροφή στην βάση.