Η ομάδα του Ηρακλείου γνώριζε ότι το ματς του Σαββάτου (10/02) με τη Βέροια των πολλών προβλημάτων έκρυβε παγίδες, όμως με την απαιτούμενη σοβαρότητα πανηγύρισε την 5η διαδοχική εντός έδρας νίκη (3-0), υποχρεώνοντας τη «Βασίλισσα του Βορρά» στην 5η διαδοχική ήττα. Και οι πέντε τελευταίες εντός έδρας νίκες, μάλιστα, έχουν έρθει με τρία τέρματα από πλευράς των παικτών του Νίκου Παπαδόπουλου.

Οι «μελανόλευκοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο ματς και στο 7′ ο Θανάσης Ντίνας με εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι είχαν μόλις τρεις τρεις αναπληρωματικούς, στο 15′ υποχρεώθηκαν σε αναγκαστική αλλαγή όταν ο Δόρης τραυματίστηκε και τη θέση του πήρε ο Οφέι.

Στο 34′ ήρθε και… δεύτερη προειδοποιητική βολή, αυτή τη φορά με σουτ του Μάνου στο οριζόντιο. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι η Βέροια θα πήγαινε στα αποδυτήρια στο 0-0, ήρθαν δύο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο. Μέχρι τότε τα σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών της ομάδας της Ημαθίας είχαν δημιουργήσει αρκετές στιγμές έντασης.

Στο 40′ ο Μάνος σέντραρε από δεξιά, ο Βουό άφησε τη μπάλα και ο Κουτσιανικούλης αφύλαχτος στην καρδιά της άμυνας άνοιξε το σκορ.Στο 42′ σωστά ακυρώθηκε γκολ της Βέροιας, αφού η μπάλα σε σέντρα του Μπαστιάνου είχε βγει άουτ. Το 2-0 ήρθε με πέναλτι του Μάνου που είχε κερδίσει ο Βουό από τον Λαζόπουλο.

Τα πράγματα έγιναν πιο απλά για τον ΟΦΗ στο δεύτερο 45λεπτο, με τον Νίκο Παπαδόπουλο να περνά στο ματς και τον Κοέλιο, στην πρώτη εμφάνιση του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού. Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών στο δεύτερο 45λεπτο οι Κρητικοί κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι.

Αυτή τη φορά ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα για ανατροπή του Μάνου από τον Καψάλη. Ο Μάνος, μάλιστα, πήρε τη μπάλα και την έδωσε στο Βουό για να εκτελέσει ο Αφρικανός το πέναλτι (3-0). Στο 75′, πάντως, υπήρξε και τρίτο δοκάρι στο ματς. Από κεφαλιά του Δαμιανάκη ο Στρέζος απέκρουσε τη μπάλα και έσωσε την εστία του με τη βοήθεια του δοκαριού.

Από εκεί και πέρα ήταν λογικό να πέσει ο ρυθμός του αγώνα, με τους «μελανόλευκους» να φτάνουν άνετα στην επικράτηση και να επιστρέφουν, έστω προσωρινά, στη 2η θέση, προσπερνώντας την Παναχαϊκή που αγωνίζεται την Κυριακή (11/02).

Για τη Βέροια, η οποία περίμενε ευχάριστα μαντάτα στα διοικητικά, αλλά αυτά δεν ήρθαν ποτέ, ήταν η 5η διαδοχική ήττα στο πρωτάθλημα. Η ομάδα της Ημαθίας παραμένει κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, δεν ενισχύθηκε και βλέπει να… ξεμένει από παίκτες και το μέλλον της να είναι αβέβαιο.

ΟΦΗ – ΒΕΡΟΙΑ 3-0

Σκόρερ: 40′ Κουτσιανικούλης, 45’+3′ (πέν.) Μάνος, 56′ (πέν.) Βουό
Δοκάρι: 7′ Ντίνας, 34′ Μάνος

 

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Μονιάκης, Ποτουρίδης, Κομεσίδης, Μπολάκης, Νάστος, Παπαστεριανός (63′ Μαχαίρας), Κουτσιανικούλης (46′ Κοέλιο), Ντίνας (80′ Αργυρόπουλος), Μάνος, Βουό.

ΒΕΡΟΙΑ (Απόστολος Τερζής): Γιαγκιόζης, Κοζάκης, Καψάλης, Δαμιανάκης, Λαζόπουλος, Μπλέτσας, Λίταινας, Δόρης (15′ Οφέι), Γιαμόα (62′ Μέξης), Μπαστιάνος, Βανκεβάι.

Διαιτητής: Αντιπαριώτης (Αν. Αττικής)
Βοηθοί: Κορτέσης (Αθηνών), Οικονόμου (Δυτ. Αττικής)

πηγή:footballleaguenews.gr