Τη δική της υπέρβαση κάνει η Βέροια στη Football League 2017-18, παρ’ ότι εμφανιζόταν ως ξεγραμμένη από ορισμένους στην αρχή της περιόδου.

Η πιο νεανική ομάδα της κατηγορίας, την οποία έστησαν το περασμένο καλοκαίρι ο τεχνικός διευθυντής Γιώργος Κυκερίδης με τον προπονητή Απόστολο Χαραλαμπίδη, έχει καταφέρει:

1.Να είναι πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού (σε πρωτάθλημα που πέφτουν έξι ομάδες) έχοντας μάλιστα παιχνίδι λιγότερο. Θεωρητικά δηλαδή μπορεί να προσπεράσει τον Απόλλωνα Πόντου (έχει έναν πόντο παραπάνω) και τη Δόξα Δράμας (+2), ομάδες που έθεσαν εξ αρχής ως στόχο την άνοδο.

2.Να πορεύεται με ρόστερ μόλις 19 παικτών (μετά τις αποχωρήσεις) εκ των οποίων οι 3 είναι τερματοφύλακες. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι όλοι οι παίκτες είναι τουλάχιστον διπλοθεσίτες (και κάτω των 24 ετών) βάσει και του καλοκαιρινού μεταγραφικού σχεδιασμού.

3.Να μπει σε λογική εξυγίανσης. Είναι ενδεικτικό ότι δεν κάνει μεταγραφές, γιατί θέτει ως προτεραιότητα τις πληρωμές στο υπάρχον ρόστερ δείχνοντας διάθεση να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος. Προσθήκη θα προκύψει μόνο αν έρθουν έκτακτα έσοδα.

4.Να είναι αποτελεσματική με το σύστημα 3-5-2 που έχει καθιερώσει ο Απόστολος Χαραλαμπίδης. Μία διάταξη που σημειωτέον αδυνατούν να υπηρετήσουν πολύ πιο έμπειρες ομάδες.

Ατομικό ο Μπλέτσας
Εν τω μεταξύ, συνεχίστηκε η προετοιμασία της ομάδα για το εντός έδρας παιχνίδι της Κυριακής με την Καλλιθέα (21/1, 15:00). Ο Γιώργος Μπλέτσας ακολούθησε εκ νέου ατομικό πρόγραμμα και όλα δείχνουν ότι θα προφυλαχθεί.

πηγή:footballleaguenews.gr