Δεν κατάφερε να συνεχίσει το μικρό νικηφόρο σερί του ο Ζαφειράκης και ηττήθηκε στην Κατερίνη από τον Βατανιακό με 74-65. Έτσι δεν μπόρεσε να πλησιάσει την πρώτη τετράδα και κατρακύλησε στην 8η θέση. Στα άλλα ματς της αγωνιστικής Μ.Α.Γιαννιτσών-Αριδαία=55-94, Πάνθηρες-Αλεξάνδρεια=64-76, Πιερικός-Αιγίνιο=55-80, Αετοί Βέροιας-ΑΓΕΠ=76-65 και Έδεσσα-Ίκαροι Γιαννιτσών=67-75. Στην τετράδα συνεχίζουν χωρίς ήττα οι Αετοί Βέροιας και η Αλεξάνδρεια, στην 3η θέση η Αριδαία με ρεκόρ  7-1 και στην 4η θέση το Αιγίνιο με ρεκόρ 4-3.

Όσον αφορά το παιχνίδι, ο Ζαφειράκης ξεκίνησε »φουριόζος΄΄ πετυχαίνοντας καλάθια τόσο κοντά, όσο και από μακριά. Ο coach Τούφας ξεκίνησε με Σκουλαριώτη, Σιδηρόπουλο, Τούφα, Μουρατίδη και Βάϊγκαντ.  Με »αιχμή του δόρατος» τον Σιδηρόπουλο και Μουρατίδη, η ομάδα πήρε προβάδισμα 5-8 πόντων με το 1ο δεκάλεπτο να λήγει με 11-19. Στο 2ο δεκάλεπτο η είσοδος του Καπνά έδωσε ώθηση στην άμυνα αλλά ένα χτύπημα στον ώμο του, τον έβγαλε νοκ αουτ για το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Η ομάδα έβρισκε επιθετικές λύσεις με Σκουλαριώτη, Ζαχαριάδη και Βάιγκαντ και έκλεισε το ημίχρονο με 31-38. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι εφάρμοσαν άμυνα ζώνης. Αρκετά άστοχα σουτ από πλευράς Ζαφειράκη  έφεραν την ομάδα του Βατανιακού στην ομάδα του οδηγού. Προσπέρασαν στο  σκορ και με διαφορές 4-6 πόντους κράτησαν την νίκη. Η ομάδα μπορούσε να »καθαρίσει» την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίχρονο, αν δεν έχανε τα πολλά τετ-α-τετ που επιχείρησε από αιφνιδιασμούς. Έτσι »πέταξε» μια μεγάλη ευκαιρία να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις που οδηγούν στο final four. Από την ομάδα έλειπε ο Ράπτης (λόγω διαβάσματος), Παυλιδης, Ζιανης, Τούπος(τραυματίες) και στην λίστα των τραυματιών προστέθηκε και ο Καπνάς που ενίσχυσε την ομάδα για 7-8 λεπτά σ’ αυτό το ματς.

Καλή η διαιτησία των Ντόγκα και Χατζηκώστα

Επόμενο παιχνίδι το Σάββατο στις 20.30 με τους Πάνθηρες Κατερίνης στο ΔΑΚ Νάουσας

ΣΥΝΘΕΣΗ (ΤΟΥΦΑΣ Ν-ΠΟΥΡΛΙΔΑΣ) -Τούφας-Σιδηρόπουλος-Νικολαίδης-Σκουλαριώτης–Βαδόλας-Βάιγκαντ-Μουρατίδης–Δίντσης-Καπνάς, Πράπας, Ζαχαριάδης

ΜΙΝΙ

ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ-Μ.Α.ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ=74-34

Η ομάδα του μίνι με τους ταλαντούχους παίκτες του Θ. Πουρλίδα, πρόσθεσε άλλη μια νίκη στο ενεργητικό της, επικρατώντας εύκολα των Γιαννιτσών με 74-34. Έτσι η ομάδα παρέμεινε αήττητη στο πρώτο γύρο που τελείωσε μ’ αυτό το ματς. Την Κυριακή ξεκινά ο δεύτερος γύρος με την ομάδα του Ζαφειράκη να παίρνει την νίκη στα χαρτιά, μιας και η ομάδα της Αλεξάνδρειας δεν θα αγωνιστεί γι αυτό το ματς.  Στο πρώτο παιχνίδι  ο Ζαφειράκης είχε επικρατήσει με 29-78.