Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα του ΥΠΠΕΘ «Αθλούμαι, Συμμετέχω,  Εκφράζομαι» που υλοποιεί η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, με τη συμμετοχή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Στις αθλητικές δράσεις του προγράμματος παίρνουν μέρος εθελοντικά πιστοποιημένοι προπονητές, Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και επίλεκτοι αθλητές έντεκα Ομοσπονδιών, καθώς επίσης επιστημονικό προσωπικό της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με στελέχη του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που έχουν την καθοδήγηση της πολιτιστικής δράσης του προγράμματος.

Η Ε.Π.Ο. στηρίζει τις δράσεις του εν λόγω αξιόλογου εγχειρήματος με στελέχη και εξειδικευμένο προσωπικό (προπονητές UEFA PRΟ, εκπαιδευτές προπονητών, Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και υποψήφιους προπονητές UEFA B της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Α.Π.Θ.), υπό την επίβλεψη του Τεχνικού Διευθυντή, Χαράλαμπου Ζελενίτσα, του Διευθυντή Εκπαίδευσης, Θωμά Μεταξά και του εκπαιδευτή Ιωάννη Γκίση, αναπτύσσοντας στα παιδιά ηλικίας 8-14 ετών τη δική της προσέγγιση για το πιο αγαπημένο άθλημα της νεολαίας.

Έως και σήμερα περισσότεροι από 1500 μαθητές από σχολικές μονάδες της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας είχαν τη δυνατότητα να παίξουν ποδόσφαιρο στο κεντρικό γήπεδο των εγκαταστάσεων του Εθνικού Καυτανζογλείου Σταδίου με την καθοδήγηση των στελεχών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και να γευτούν την ικανοποίηση της συμμετοχής σε έναν καλό αγώνα χωρίς σκοπιμότητες και να μοιραστούν τη χαρά του παιχνιδιού με συμμαθητές και φίλους.

Ενθουσιασμός, πρωτοβουλία, αποδοχή και δεξιότητες ξεδιπλώθηκαν απελευθερωμένα στο πράσινο του γηπέδου από κορίτσια και αγόρια, αποδεικνύοντας ότι το ποδόσφαιρο μπορεί αβίαστα να αναδείξει έντονα συναισθήματα και στάσεις ζωής, πολύτιμες για τη νέα γενιά της χώρας.

πηγή:epo.gr