Για την 13η αγωνιστική του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Ημαθίας ο Αστέρας Αλεξάνδρειας υποδέχθηκε τον Αλιάκμων Νησελίου σε ένα ντέρμπι κορυφής.

Πρόκειται ίσως για τις δύο καλύτερες ομάδες του ομίλου βάση βαθμολογικού πίνακα και οχι μόνο. Δύσκολο ματς για προβλέψεις ήταν το συγκεκριμένο παιχνίδι καθώς και οι δυο ομάδες διαθέτουν πλούσιο υλικό και το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό. Περιμέναμε όλα να κριθούν στις λεπτομέρειες όπως και έγινε.

Ρεπορτάζ:Πεχλιβανίδης Μανώλης

Καλύτερα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα του Αστέρα έχοντας τον έλεγχο του κέντρου, δημιουργώντας δυο, τρεις κλασικές ευκαιρίες για να σημειώσει κάποιο τέρμα. Πρώτη μεγάλη στιγμή ανήκει στους γηπεδούχους με τον Περτσούνη στο 7’ να πιάνει ένα ωραίο σουτ μέσα από την μικρή περιοχή, με την μπάλα ωστόσο να σημαδεύει την εξωτερική πλευρά των διχτύων του Πιπιλιάρη. Είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού ο Αστέρας με τους φιλοξενούμενους να μην καταφέρνουν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Στο 32΄ξανά ο Περτσούνης σε μια προσωπική ενέργεια αναγκάζει τους αμυντικούς να τον ανατρέψουν μέσα στην μικρή περιοχή, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Βασιλείου ανέλαβε να βάλει την ομάδα του στην θέση του οδηγού και τα κατάφερε,παρά την προσπάθεια του Πιπιλιάρη γράφοντας το 1-0.Τίποτα το ιδιαίτερο στην συνέχεια καθώς και οι δυο άμυνες δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να δημιουργήσει κάτι το αξιόλογο.

Περιμέναμε αντίδραση από τους φιλοξενούμενους και αυτό έγινε, πήραν την κατοχή και τον έλεγχο του κέντρου χωρίς ωστόσο να μπορούν να εκμεταλλευτούν με αξιώσεις τις όποιες ευκαιρίες. Περάσαν 15’ λεπτά να δούμε κάτι αξιόλογο με τον Πιπιλιαρίδη να πιάνει ένα δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Τριανταφυλλίδη. Κόντρα στην ροή του παιχνιδιού και μετά από ένα τραγικό λάθος της άμυνας του Αλιάκμων στο 19’ ο δαιμόνιος Κίτσας το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο και σημείωσε το 2-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Δεν τα παράτησαν οι φιλοξενούμενοι και είχαν τρεις κλασικές ευκαιρίες να σημειώσουν κάτι καλό. Στο 22’ ο Μπίζας είχε μοναδική ευκαιρία να βάλει την ομάδα του ξανά στο κόλπο ωστόσο οι αμυντικοί του Αστέρα κατάφεραν την τελευταία στιγμή να διώξουν τον κίνδυνο.Βασιλείου και TABAKU είχαν πολλή καλή παρουσία και δεν επέτρεψαν στον Πιπιλιαρίδη να κάνει παιχνίδι. Σε μια από τις λίγες περιπτώσεις που το κατάφερε ήταν στο 32’ όταν σε δυνατό σουτ που πραγματοποίησε η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.Η τελευταία ευκαιρία σημειώθηκε από τους φιλοξενούμενους στο 2’ των καθυστερήσεων με τον Κουκουσίτσα να σουτάρει και την μπάλα να περνάει άουτ.

ΜVP Aγώνα(Βασιλείου Ιωάννης):Όλα τα παιδιά και από τις δύο πλευρές δώσαν τον καλύτερο εαυτό τους ωστόσο η παρουσία του Βασιλείου ήταν καθοριστική για το αποτέλεσμα. Πήρε την ευθύνη και ευστόχησε στο πέναλτι και η παρουσία του στην άμυνα μαζί με τον ΤABAKU ήταν εντυπωσιακή.

Συνθέσεις:

Αστέρας Αλεξάνδρειας(TάσοςΧουρσουζίδης):  Tριανταφυλλίδης,Βασιλείου,Μπράβος,TABAKU,Στουγιανόπουλος,Μαργαρίτης,Κίτσας Γ.,Περτσούνης,Μπρινίας,Κατράνας,Δελιόπουλος,Τεντσογλίδης,Καψάλης,Ηλιόπουλος,Κίτσας Θ.,Παπαζήσης,Μιχαλακάκης,Τζατζάνης

Αλιάκμων Νησελίου(Καρασαβίδης):                                                           Πιπιλιάρης,Δεληβός Κ.,Μάμτζιος,Ματράκας,Δαράης,Μαντζής,Δεληβός Φ.,Κυνηγόπουλος,Πιπιλιαρίδης,Μπίζος,Κουκουσίτσας,Τσογιάννης,Συρόπουλος,Χαντζόπουλος,Πασχάλης

Διαιτητής της Αναμέτρησης(Τράντος Αθανάσιος):Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για τον διαιτητή της αναμέτρησης που ήταν μέσα σε όλες της φάσης του αγώνα.

Στα θετικά:Aρκετή ήταν η παρουσία του κόσμου στο σημερινό παιχνίδι, με την ευχάριστη έκπληξη να ειναι η παρουσία αντιπρωσοπίας της ομάδας του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και του παλαίμαχου τερματοφύλακα Νίκου Αναστασόπουλου.

Στα αρνητικά:Υπέροχο παιχνίδι απο δυο καταπληκτικές ομάδες,τίποτα το αρνητικό.