Ο επίτιμος πρόεδρος της Νίκης Αγκαθιάς,  Αριστείδης Ματσούκας, σχολιάζει την πορεία της ομάδας του στη Γ΄ Εθνική και τον επαναληπτικό αγώνα κυπέλλου,  που είχε διακοπεί,  με τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων και όχι μόνο.

Μεταξύ άλλων είπε:

– Δεν το περίμενε κανένας να κάνει μία τέτοια πορεία η ομάδα στον όμιλο της Γ Εθνικής. Πιστεύω ότι ήταν από τους πιο δυνατούς ομίλους στην Ελλάδα, γιατί είχαμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες με ιστορία.  Ομάδες οι οποίες ανήκουν σε πόλεις. Σίγουρα στην αρχή του πρωταθλήματος ξέραμε ότι τουλάχιστον τέσσερις – πέντε ομάδες θα πήγαιναν για πρωταθλητισμό. Όπως ήταν η Βέροια, ο Εδεσσαϊκός, ο Αγροτικός Αστέρας, το Παλαιοχώρι.  Η Τρίγλια, που μάλιστα τερμάτισε δεύτερη. Άρα οι 5- 6 ομάδες θα πήγαιναν για πρωτάθλημα. Βάσει αυτού, κάναμε ένα προγραμματισμό το καλοκαίρι. Σε αυτό τον προγραμματισμό βοήθησε πάρα πολύ ο coach, ο προπονητής μας. Του αξίζουν συγχαρητήρια και τον γυμναστή όπου είχε και τον προπονητή τερματοφυλάκων,  τον Νίκο τον Αναστασόπουλο. Μερίδα του Λέοντος πρέπει να τη δώσουμε στον κόουτς, γιατί αυτός έκανε τον προγραμματισμό, για να στηθεί η ομάδα, τις επιλογές των μεταγραφών και όλα αυτά που χρειάστηκαν για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Τέτοια πορεία δεν την περιμέναμε και ούτε κανένας πανελλαδικά. Σίγουρα έγραψε ιστορία η ομάδα, η οποία θα μείνει στη μνήμη των ειδικών και κυρίως των φιλάθλων της Νίκης Αγκαθιάς, οι οποίοι πολύ αγαπάνε την ομάδα αυτή.  Γράψαμε ιστορία, την οποία θα τη ζήλευε κάθε ομάδα, ειδικά μία ομάδα που στηρίζεται από ένα χωριό με χίλιους πεντακόσιους κατοίκους. Αντιμετωπίσαμε θηρία και είμαστε ευτυχείς που τα κερδίσαμε. Κερδίσαμε μες στο Παλαιοχώρι, μέσα στον Αγροτικό Αστέρα, στη Βέροια. Θέλω να τονίσω ότι η Βέροια είναι η Βασίλισσα του Βορρά. Δεν περιμένουμε ότι θα έρθουμε αντιμέτωποι με την Βέροια, παρόλα αυτά μας δόθηκε η ευκαιρία και μέσα στη Βέροια και μέσα στην Αγκαθιά που ήρθαμε 0-0.  Είναι ένα ιστορικό γεγονός. Για μας θα μείνει στη μνήμη μας όλα τα χρόνια. Έχουμε μία πικρία για την τελική βαθμολογία, καθώς χάθηκαν δύο πέναλτι, ένα με τη Βέροια και ένα με τον Μελιτέα Μελίτης. Μπορεί να τερματίζαμε και πρώτοι. Για τη δεύτερη θέση δεν την συζητάμε. Για αυτό λέμε, ενδεχομένως ότι έχουμε μία πικρία, γιατί θα παίζαμε ένα μπαράζ, το οποίο και αυτό θα έγραφε ιστορία για την ομάδα μας, αλλά και εδώ που τερματίσαμε, είμαστε ευτυχείς. Είμαστε ευχαριστημένοι.  Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που βοήθησαν Την ομάδα διοικητικά, προπονητικό τιμ τα τρία παιδιά, τους παίκτες μας και τον κόσμο που μας βοήθησε πάρα πολύ. Πιστεύω ότι είχαμε τον περισσότερο κόσμο από τα παιχνίδια της Γ Εθνικής.

– Ο προπονητής θα συνεχίσει ο ίδιος την επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά;

– Είναι νωρίς ακόμα. Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι κυπέλλου που θα παίξουμε με το Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων, το οποίο θα ξεκινήσει από κει που διακόπηκε. Θα τελειώσουμε και αυτό το παιχνίδι , θα καθίσουμε να μιλήσουμε. Ο  προπονητής, πραγματικά έδωσε τα μέγιστα. Είναι αυτός, που δημιούργησε αυτή την ομάδα, με τη βοήθεια βέβαια τη δική μας. αλλά αυτός είναι που δημιούργησε αυτή την ομάδα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην συνεχίσει στη Νίκη Αγκαθιάς.  Ο μοναδικός λόγος που θα είναι για μένα, εάν ανέβει ένα ή δύο σκαλοπάτια πιο πάνω. Εάν πάει από τη Γ΄ Εθνική, στην Β΄ Εθνική. Πιστεύω ότι αν παραμείνει στη Γ΄ Εθνική θα μείνει στη Νίκη Αγκαθιάς.

– Τι εννοείτε;

– Εννοώ,  ότι εάν παραμείνει ο προπονητής στη Γ΄ Εθνική και δεν ανέβει σκαλοπάτι, σίγουρα θα είναι με τη Νίκη Αγκαθιάς.  Και αυτός είναι ευχαριστημένος καθόλη τη ποδοσφαιρική χρονιά τα δύο τελευταία χρόνια που βρίσκεται στη Νίκη Αγκαθιάς, από όλες τις πλευρές είναι ευχαριστημένος.  Συζητάμε και αν δεν πάει σε άλλη κατηγορία, μεγαλύτερη, πιστεύω ότι θα παραμείνει στη Νίκη Αγκαθιάς.

– Να ευχηθούμε να πάει ή όχι;

– Ναι. Εγώ εύχομαι,  όπως και για παιδιά τα οποία μπορούν, να παίξουν σε μεγαλύτερες κατηγορίες.  Να πάνε για να παίξουν το ίδιο ι και ο προπονητής.

– Είναι νωρίς από τώρα να μιλάμε για προγραμματισμό των οποίων θα κάνει η Νίκη Αγκαθιάς για την επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά;

– Ναι,  είναι νωρίς. Θα τελειώσουμε με το κύπελλο και μέσα σε 15 μέρες θα κάνουμε γενική συνέλευση. Θα μιλήσουμε εκεί με τον κόσμο,  με τα παιδιά τα οποία θα ήθελαν να ασχοληθούν διοικητικά. Θα δούμε τι θα κάνουμε; Τι πρόγραμμα θα κάνουμε για την επόμενη χρονιά;

– Το πρόγραμμα εκπορεύεται από τη διοίκηση και από τον πρόεδρο.  Τα μέλη της γενικής συνέλευσης θα ακούσουν τις προτάσεις του προέδρου και θα αποφασίσουν από αυτά που έχει να προτείνει ο πρόεδρος;

– Δεν έχουμε να προτείνουμε τίποτα το ιδιαίτερο. Ούτε έχουμε μαγικό ραβδί για να φέρουμε τα αποτελέσματα. Θα δούμε αν θα γίνει η αναδιάρθρωση, γιατί τελικά δεν ξέρουμε τι γίνεται. Στο ποδόσφαιρο ο καθένας κάνει τον προγραμματισμό του και στη διάρκεια του πρωταθλήματος αλλάζουν τα πάντα.  Αυτό είναι στην Ελλάδα. Θα δούμε τι θα γίνει με όλα αυτά. Σίγουρα θα συζητήσουμε στο πλάνο την παραμονή και πάλι στην κατηγορία.

– Υπάρχει περίπτωση να δούμε τη Νίκη Αγκαθιάς στην Αλεξάνδρεια;

– Όλα είναι συζητήσιμα.  Στην Αλεξάνδρεια να δούμε τη Νίκη Αγκαθιάς,  σαν Νίκη Αγκαθιάς,  όχι!  Σαν μία ομάδα του Δήμου Αλεξάνδρειας. Ναι!  Για να γίνει αυτό,  πρέπει να γίνουν άλλα πράγματα. Πρέπει να υπάρχουν παράγοντες από την Αλεξάνδρεια.  Να βρεθεί μία φόρμουλα μεταξύ των ομάδων, όλων των χωριών. Βέβαια καλή ιδέα είναι αυτή.  Δεν γίνονται όλα μέσα σε μία ημέρα. Χρειάζονται συζητήσεις. Διαβουλεύσεις. Χρειάζονται άνθρωποι οι οποίοι αγαπάνε το ποδόσφαιρο.  Άνθρωποι, οι οποίοι αγαπάνε την πόλη και μέσω του ποδοσφαίρου να δώσουν ότι μπορούν, για να γίνει αυτό. Σας είπα, δεν είναι δύσκολο,  αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο.

– Να το κρατήσουμε αυτό και θα το ρωτήσουμε στην πορεία εάν μπορεί η Νίκη Αγκαθιάς να βρεθεί με οποιοδήποτε τρόπο στην Αλεξάνδρεια.  Να ρωτήσω για την επανάληψη του αγώνα, που αποφάσισε η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας ανάμεσα στην ομάδα σας και το Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων.  Ποια είναι η άποψη σας; Έκανε καλώς ή όχι;

– Την άποψή μου την έχω πει στο τέλος του παιχνιδιού, όταν διάβασα το φύλλο αγώνα.  Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης βγάζει την απόφαση βάσει του φύλλου αγώνα. Το φύλλο αγώνος που  έγραψε ο συγκεκριμένος διαιτητής. Αυτά που έγραψε και αμέσως μόλις διάβασα το φύλλο αγώνος, εκείνη την ημέρα.  Όπως έγραψε το φύλλο αγώνος θα ξαναγινόταν το παιχνίδι. Μπορούσε να γράψει αυτό που ήταν η αλήθεια. Το έγραψε; Δεν τόλμησε;  Παρόλο που εγώ τον επέμενα μπροστά στον πρόεδρο των Τρικάλων.

Τον είπα:

–  Γράψε, ότι η ομάδα πήγε στα αποδυτήρια. Εάν με ρωτάτε τώρα για την Επιτροπή; Καλώς έπραξε, καθώς στο φύλλο αγώνος αυτά έγραψε .

– Στο φύλλο αγώνος δεν έγραψε μόνο το συγκεκριμένο γεγονός.  Η Πειθαρχική Επιτροπή ερμήνευσε το φύλλο αγώνος. Έβγαλε μία απόφαση.  Εσείς ερμηνεύοντας αυτά που έγραψε ο διαιτητής είπατε ότι θα ξαναγίνει το παιχνίδι.  Είχατε προκαταβάλει την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής;

– Όχι,  είχα προκαταβάλει από την εμπειρία μου.  Τα φύλλα αγώνος που γράφουν οι διαιτητές και  επειδή έχω διαβάσει χιλιάδες, έτσι όπως γράφτηκε το φύλλο αγώνος από τον συγκεκριμένο διαιτητή,  το παιχνίδι έπρεπε να ξαναγίνει.

– Γράφτηκε από έναν έμπειρο διαιτητή.  Ο τρόπος με τον οποίον συνέταξε το φύλλο αγώνος συμπέρανες Αριστείδη Ματσούκα, ότι θα συνεχιστεί το παιχνίδι;  Άρα δεν έγραψε αυτό που έπρεπε να γράψει;

– Βεβαίως.  Σας είπα. Αν έγραφε ότι η ομάδα της Νίκης Αγκαθιάς έφυγε για τα αποδυτήρια,  έλυνε το θέμα. Εγώ δεν το αρνούμαι αυτό. Αλλά βάσει του φύλλου αγώνος εκδικάζεται η υπόθεση.  Μην ψάχνουμε κάτι άλλο. Βάσει του φύλλου αγώνος το συγκεκριμένο παιχνίδι έπρεπε να επαναληφθεί. Δεν έγραψε κάτι,  το οποίο ήταν κατά της Νίκης Αγκαθιάς ή κατά των Τρικάλων. Διαβάστε το φύλλο αγώνος και βγάλτε τα συμπεράσματα.

– Διαβάσαμε το φύλλο αγώνος και ενδεχομένως δίνει το έναυσμα και στις άλλες ομάδες να αποχωρήσουν από τον αγώνα.  

– Κάνετε λάθος.  Δεν δίνει κανένα έναυσμα.  Υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία πρέπει να γνωρίζουν πρώτα οι διαιτητές.  Να γνωρίζουν και οι παρατηρητές αγώνα, πράγμα το οποίο στο συγκεκριμένο παιχνίδι ούτε ο διαιτητής γνώριζε αλλά ούτε και οι παρατηρητές.  Έγιναν κάποια πράγματα. Μπήκε μέσα ο πρόεδρος της ομάδος και πήρε την ομάδα και έφυγε στα αποδυτήρια. Ο διαιτητής δεν έπρεπε να πάει στα αποδυτήρια.  Ο νόμος λέει, ότι ο διαιτητής κάθεται στο κέντρο του γηπέδου και λέει ότι σε 5 λεπτά, αν δεν έρθει η ομάδα πίσω, κατοχυρώνω το παιχνίδι υπέρ της άλλης ομάδας και φεύγουμε. Τελειώνουμε.  Αυτός πήγε στα αποδυτήρια. Πήγε να ηρεμήσει, είπε. Φώναξε τους αρχηγούς. Είπε ότι το παιχνίδι θα το ξανακάνω και τώρα θα παίξω πενήντα-πενήντα. Τώρα, εάν αυτός ο διαιτητής είναι έμπειρος και παίζει στη Β΄ Εθνική ή πάει να βγει στην Α΄ Εθνική, εσείς βγάλτε τα συμπεράσματα σας.  Τι έκανε στο συγκεκριμένο παιχνίδι; Εγώ τον είπα ευθέως, ότι αναλαμβάνω την ευθύνη. Γράψε αυτό το πράγμα, για να φύγουμε. Η Πειθαρχική Επιτροπή δικάζει το φύλλο αγώνος. Αυτά έγραψε ο άνθρωπος, αυτά δικάζουν.

– Θα το ξανακάνετε άλλη φορά;

– Δεν χρειάζεται να το ξανακάνουμε άλλη φορά . Δεν χρειάζεται.  Εάν υπάρχουν τέτοια άτομα να κατακεραυνώνουν το ποδόσφαιρο, γιατί ένα παλικάρι δύο μέτρα να βγάζει τέτοια εμπάθεια κατά της ομάδας ή στο πρόσωπό μου;  Για ποιον το κάνει αυτό το πράγμα; Τότε δεν χρειάζεται να παίζουμε ποδόσφαιρο . Εμείς παίξαμε 26 παιχνίδια στη Γ΄ Εθνική. Στα 20 ήταν αξιολογημένοι διαιτητές.  Δεν έχουμε παράπονο από κανέναν διαιτητή. Δεν έχουν παράπονο οι διαιτητές από εμάς στην έδρα μας, ούτε εκτός έδρας. Δεν γράφτηκε ποτέ στο φύλλο αγώνος μία τιμωρία για την ομάδα μας, για έναν παράγοντα ή προπονητή.  Δεν είχαμε καθόλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος καμία απευθείας κόκκινη κάρτα, το μόνο που κάναμε, επειδή είχαν κάποιοι ποδοσφαιριστές κίτρινες κάρτες και παίζαμε κύπελλο έφαγαν δεύτερη κίτρινη κάρτα για να ξετιμωρηθούν στο κύπελλο. Δεν φάγαμε απευθείας κόκκινη κάρτα,  ποτέ. Έρχεται τώρα ένας διαιτητής, ο οποίος κατακεραυνώνει την ομάδα, παίζει με τέτοια εμπάθεια. Τι να πω άλλο; Δεν φταίει καμία Ένωση, καμία Επιτροπή Πειθαρχική για αυτό.

Εγώ ρώτησα: – Πες μου, γιατί το κάνεις αυτό;

Δεν μπορεί το γήπεδο να έχει κατηφόρα. Μας βγάζει δύο κίτρινες κάρτες στα στόπερ. Δεν μπορεί να μη βγάζει ούτε μία κίτρινη κάρτα στα Τρίκαλα. Έπρεπε να βγάλει τρεις τέσσερις κίτρινες κάρτες για καθυστερήσεις. Δεν μπορεί να παίρνει ο τερματοφύλακας την μπάλα και να κάνει δύο-τρία λεπτά καθυστέρηση για να χτυπήσει και να ξεκινήσει το παιχνίδι,  χωρίς να του γίνει παρατήρηση. Δεν μπορεί να γίνουν 2-3 κραυγαλέα φάουλ  και να μην τα δίνεις. Και κάναμε αυτό που κάναμε.

– Εάν συναντήσετε την ίδια αντιμετώπιση από διαιτητή θα το ξανακάνετε να πάρετε την ομάδα και να φύγετε;

– Σας είπα, δεν το ξανακάνω.  Απλώς νιώθω άσχημα για το ποδόσφαιρο. Δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε. Αυτοί οι άνθρωποι ζούνε από μας. Αυτοί προσπαθούν να κάνουν καριέρα. Αυτοί πληρώνονται από εμάς. Αυτοί πρέπει να προσέχουν τα παιχνίδια.  Αυτοί πρέπει να προσέχουν τους ανθρώπους, που ματώνουν στο ποδόσφαιρο.

– Το παιχνίδι θα γίνει αύριο, καλώς εχόντων των πραγμάτων. Εάν η Νίκη Αγκαθιάς,  υποθετικά, περάσει από τα Τρίκαλα και πάει στον τελικό του κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας θα παίξει με ποδοσφαιριστές που έχουν δελτίο στην Ελπίδα Σκουτάρεως;

– Εάν προκριθεί η ομάδα της Νίκης Αγκαθιάς; Εμείς θα παίξουμε με την Βέροια και είναι τιμή μας για να παίξουμε με τη Βέροια. Τώρα εάν λέγεται η ομάδα Ελπίς Σκουτάρεως, ας προσέξουν άλλοι. Είμαστε  έτοιμοι να παίξουμε με την Βέροια. Και τα Τρίκαλα εάν προκριθούν και παίξουν με την Βέροια, είναι τιμή να παίξω με την φανέλα της Βέροιας. Εάν λέγεται Σκούταρη ματώνουν άλλοι παράγοντες.

– Εγώ ρωτάω,  εάν παίξετε με ποδοσφαιριστές που έχουν δελτία στην Ελπίδα Σκουτάρεως ;

– Σας είπα θα παίξουμε με την Βέροια,  εάν έχουν δελτίο στην Ελπίδα Σκουτάρεως,  αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Καταλάβατε;

 – Όχι,  γιατί δεν ξέρουμε ποιος είναι ο παπάς. Μήπως εννοείτε την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας;

– Εννοώ ότι εμείς θα παίξουμε με την Βέροια. Η Βέροια είναι αυτή που έχει τη φανέλα της Βέροιας. Η Βέροια έχει αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Το όνομα,  είναι όνομα.

– Να σε ευχαριστήσω πολύ,  Αριστείδη Ματσούκα και πάλι συγχαρητήρια για την ιστορία την οποία έγραψε η Νίκη Αγκαθιάς, έχοντας στο τιμόνι εσένα και πολύ περισσότερο βέβαια το γιο σου, τον Δημήτρη. Ήταν αυτός που έτρεχε συνέχεια.

– Και  αυτός και όλη η διοίκηση ,με  νέα παιδιά που μπήκαν. Πράγματι αξίζουν συγχαρητήρια και είναι νέα παιδιά. Αυτό λέω,  ότι δεν είναι δυνατόν να διώχνουν τους νέους παράγοντες. Πρέπει να τους προσέχουν. Και να τους προσέχουν ιδιαίτερα, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα έχουμε ποδόσφαιρο.

– Αυτοί οι κάποιοι έχουν και όνομα.  Το αφήνουμε και αιωρείται, δεν τους ονομάζουμε και δεν είναι καλό.

– Σας είπα για τον συγκεκριμένο διαιτητή. Πρέπει να προσέχουν τους παράγοντες.  Τώρα εάν οι ερασιτέχνες παράγοντες παλεύουν μόνοι τους , δεν παίρνουν επιχορηγήσεις από την ΕΠΟ ή  από το κράτος,  αυτά χρειάζονται μία ολόκληρη μέρα για να συζητάμε. Συγκεκριμένα. Ειδικά από κάποιους διαιτητές πρέπει να τους προσέχουν. Δεν κερδίζουν τίποτα το να κερδίσει μία ομάδα σήμερα ή  να χάσει αύριο. Δεν κερδίζουν τίποτα, είναι ερασιτέχνες.

– Να σε ευχαριστήσω πολύ Αριστείδη Ματσούκα.

– Θα ήθελα τελειώνοντας μία και είμαστε στον αέρα , να δώσω συγχαρητήρια στη Βέροια, στους παράγοντες, στο προπονητικό τιμ που κατάφεραν η ομάδα να πάει σε άλλα σαλόνια.  Εύχομαι την άλλη χρονιά να ανέβει πιο ψηλά, γιατί το αξίζει

– Ευχαριστώ πολύ

Δείτε και ακούστε από πρώτο χέρι τη συνέντευξη…

Ο επίτιμος πρόεδρος της Νίκης Αγκαθιάς, Αριστείδης Ματσούκας, σχολιάζει την πορεία της ομάδας του στη Γ΄Εθνική και την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής για την επανάληψη του αγώνα κυπέλλου Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Νίκης Αγκαθιάς και όχι μόνο.

Posted by Giannis Zinas on Tuesday, April 16, 2019