Ο προπονητής του Άρη Παλαιοχωρίου, Απόσογλου Γιώργος,  μας παραχώρησε την παρακάτω συνέντευξη.

-Καλησπέρα Γιώργο.

-Καλησπέρα.

 -Μία ποδοσφαιρική χρονιά ξεκινάει. Ποια είναι τα σχέδιά της ομάδας του Άρη παλαιοχωρίου;

-Καταρχήν να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες,  καλή ποδοσφαιρική χρονιά,  με υγεία πάνω από όλα,  σε όλους τους ποδοσφαιριστές,  σε όλους τους παράγοντες. Ξεκινάει η τρίτη χρονιά στην ομάδα του Παλαιοχωρίου. Φέτος έχουμε ένα διαφορετικό θα έλεγα πλάνο, με πολλά νεαρά παιδιά από τη γύρω περιοχή. Θα προσπαθήσουμε να καταφέρουμε μέσα από ένα νεανικό ρόστερ,  να πετύχουμε τους στόχους μας. Βέβαια έχουμε και κάποιους ποδοσφαιριστές έμπειρους,  που γνωρίζουν πάρα πολύ καλά την κατηγορία και γενικά μπορούν με την παρουσία τους να βοηθήσουν την ομάδα και να κάνουμε έτσι ένα μείγμα παιδιών και να έχουμε μία καλή χρονιά,  την οποία να ευχαριστηθούμε εμείς που είμαστε στην ομάδα.

-Είναι η τέταρτη χρονιά,  που είσαι προπονητής στην κατηγορία. Ποια είναι η εμπειρία που έχεις αποκτήσει;

-Είναι η τρίτη χρονιά στο Παλαιοχώρι φέτος. Μου δίνεται η δυνατότητα ξανά,  να εργαστούμε με νεαρά παιδιά. Οι πρώτες προπονήσεις που κάνουμε με το Παλαιοχώρι , κάτι το οποίο είχα την εμπειρία και με το Μακροχώρι παλαιότερα,  μου δημιουργεί  νέες απαιτήσεις και ευθύνες για να μπορέσω μέσα από τη δουλειά μου,  να βοηθήσω και εγώ τους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

-Οι νεαροί ποδοσφαιριστές θα ανταποκριθούν στο ρόλο τους;

-Είναι πολύ λίγες οι προπονήσεις, που έχουμε κάνει, για να μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα, αλλά νομίζω ότι με τη δουλειά και την προσπάθεια θα τα καταφέρουμε φέτος.

-Φαντάζομαι,  ότι θα γίνει η δέουσα ανασυγκρότηση.

– Η αλήθεια είναι ότι  πέρυσι βρεθήκαμε ειδικά στο δεύτερο γύρο πίσω. Είχαμε και πολλές άσχημες στιγμές  με τραυματισμούς,  με παιδιά που είχαν υποχρεώσεις, είτε  με δουλειές,  είτε με το στρατό, νομίζω,  ότι φέτος δεν θα αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους προβλήματα. Προσπαθούμε  να μην έχουμε τα περσινά προβλήματα και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε.

-Ενδέχεται να κάνετε κι άλλες μεταγραφές; Κάποιες προσθήκες στην ομάδα;

-Σίγουρα η μεταγραφική περίοδος είναι πάρα πολύ μεγάλη  σε χρόνο. Θα δούμε μέσα από φιλικά και μαζί με τη διοίκηση θα αποφασίσουμε, πώς θα προχωρήσουμε,  Νομίζω όμως ότι, τα παιδιά που έχουν μείνει από την περσινή ομάδα μαζί,  μας δίνετε η δυνατότητα να είμαστε πιο άνετοι φέτος,  πάνω στο συνδυασμό της ομάδος.

-Τι θα λέγαμε στους φιλάθλους του Παλαιοχωρίου;

-Γενικά στους  φιλάθλους της Ημαθίας,  θα έλεγα,  να σταθούν δίπλα στις ομάδες τους,  να βοηθήσουν τις ομάδες και τα συμβούλια,  τα οποία κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουν να είναι έτοιμες οι ομάδες,  για να μπορούν έτσι οι φίλαθλοι να ευχαριστιούνται το ποδόσφαιρο,  να πηγαίνουν,  να περνάνε το χρόνο τους, έστω ένα απόγευμα , το Σαββατοκύριακο.  Νομίζω,  ότι είναι πολύ ευχάριστο ο κόσμος να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.  Αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες και όχι μόνο για τη δική μας την ομάδα,  γιατί πηγαίνουμε στα γήπεδα και έρχονται να μας δουν και  είναι σχεδόν άδεια . Αυτό είναι στενάχωρο και καλά είναι και φέτος να υπάρχει μία διαφορετική αντιμετώπιση από το φίλαθλο κόσμο,  σε όλες τις τοπικές κοινωνίες,  που έχουν ομάδες στο πρωτάθλημα.

-Αυτό βέβαια εξαρτάται και από τους πρωταγωνιστές.

-Κακά τα ψέματα δεν θα φέρουμε παίκτες μεγάλους ,  δεν θα έχουμε  ομάδες της Football League , θα έχουν  παιδιά από τη γειτονιά,  από το διπλανό χωριό,  δεν έχουμε τόσους  μεγάλους ποδοσφαιριστές στο  τοπικό πρωτάθλημα. Να μην περιμένουν να δούνε παιχταράδες, θα έρθουν να δουν τα παιδιά , τα οποία μεγαλώνουν δίπλα σε αυτούς,  στην κοινωνία τη δική τους,  τη δική μας.  Αυτά τα παιδιά πρέπει να στηρίξουμε,  αυτούς τους παράγοντες πρέπει να στηρίξουμε, που  από το μετερίζι τους βοηθάνε τις ομάδες,  να σταθούν στα πόδια τους.

-Δεν αντιλέγω στο παράδειγμα στο  αναφέρθηκες. Απλά  το επισημάνω,  για να γεμίσει το θέατρο πρέπει και οι πρωταγωνιστές να προσελκύσουν με οποιοδήποτε τρόπο. Δεν  εννοούμε να γίνει  κάτι ξεχωριστό.

-Αυτό που είναι να κάνει ένας ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής και ένας προπονητής σε αυτό το επίπεδο,  θα το κάνει και με το παραπάνω,  γιατί θα αφήσουμε τις δουλειές μας για να πάμε να παίξουμε,  να ασχοληθούμε με το ποδόσφαιρο.  Ειδικά οι ποδοσφαιριστές με παιδιά,  που παλεύουν για ένα μεροκάματο και στη συνέχεια πάνε για να ξενερώσουν  στο γήπεδο, πρέπει να τους στηρίξουμε με όλες  τις δυνάμεις μας.

-Σωστά και με αυτή την επισήμανση,  θα τα ξαναπούμε στην πορεία του πρωταθλήματος. Είναι θετικό  αυτό που  ακούσαμε και ο φίλαθλος κόσμος θα ανταποκριθεί. Να σε ευχαριστήσω πολύ.

-Να είσαι καλά, ευχαριστώ.  Γεια σας

Δείτε τη συνέντευξη από πρώτο χέρι.

Συνέντευξη με τον προπονητή του Άρη Παλαιοχωρίου, Απόσογλου Γιώργο

Posted by Giannis Zinas on Thursday, August 8, 2019