Ο πρώην προπονητής του ΓΑΣ Ροδοχωρίου , Χαλκάς Δημήτρης έκανε δηλώσεις στο epilogesnews.gr για την απομάκρυνσή του από την ομάδα του Ροδοχωρίου.

Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι:

« Σύμφωνα με τα λεγόμενα της διοίκησης η ομάδα θα έπρεπε να είναι ίσως πιο ψηλά. Τώρα είναι στην τρίτη θέση. Αυτό είπαν σε μένα και τώρα θα κάνουν κάποιες περικοπές αρχίζοντας από τον προπονητή. Η δυνατότητα της ομάδας με τα προβλήματα που είχε, με τους τραυματισμούς, με τις κάρτες είχε μια αξιόλογη πορεία. Η διοίκηση νόμιζε ότι είναι λίγη αυτή η θέση.

Η κατάσταση της ομάδας ήταν η ίδια και πριν. Από το μυαλό μου περνάνε πολλά πράγματα σχετικά με την απομάκρυνσή μου και άλλοι άνθρωποι μου το έχουν πει,  δεν ξέρω εάν υπάρχει και κάτι άλλο.

Κάνοντας αναδρομή στα δύο χρόνια που είμαι στην ομάδα θα πω όταν  πήγα στην ομάδα ήταν τρίτη από το τέλος, κινδύνευε να πέσει ,σωθήκαμε άνετα. Πέρσι κάναμε μία αξιόλογη πορεία, φτάσαμε σε ένα τελικό κυπέλλου μετά από πολλά χρόνια. Τερματίσαμε στην πέμπτη θέση. Ήρθαμε ισόπαλη με την Αλεξάνδρεια. Αποκλείσαμε στο κύπελλο την ομάδα των Τρικάλων. Για τη δυναμική του Ροδοχωρίου ήταν πάρα πολύ καλή η πορεία.

Περνάει από το μυαλό μου ότι όλα ξεκίνησαν μετά από τις δηλώσεις που έκανα για την απόφαση της ΕΠΣ Ημαθίας. Ίσως αυτό επηρέασε κάποια πράγματα. Δεν υπήρξε η ανάλογη στήριξη στο πρόσωπό μου.

Οι δηλώσεις δεν ήτανε προσωπικές για να στηρίξω το πρόσωπό μου. Ήταν δηλώσεις που υποστήριζαν την ομάδα και τους παίκτες μου. Είναι αυτοί οι πρωταγωνιστές, είναι αυτοί που δεχθήκαν γρονθοκοπήματα και πήγαν στο νοσοκομείο. Οι δηλώσεις μου ήταν προς αυτό το σημείο.

Έχω και γω κάποια παράπονα, μου παίρνουν τηλέφωνο άνθρωποι του ποδοσφαίρου και μου λένε ότι η αποχώρησή μου έχει σχέση με τις δηλώσεις μου. Δεν είμαι σίγουρος , αλλά η αλήθεια είναι,  ότι κάτι τέτοιο περνάει από το μυαλό μου.

Περίμενα στήριξη από όλο το Διοικητικό συμβούλιο της ομάδας. Δεν είδα καμία ανακοίνωση για τα επεισόδια. Για αυτά που υπέστη η ομάδα του Ροδοχωρίου στην Επισκοπή δεν αναφέρθηκαν  πουθενά εκτός από τα δικά μου τα λόγια. Περιμέναμε την απόφαση της ένστασης που έκανε η ομάδα μου. Δεν βγήκαν ανακοινώσεις, δεν δημοσιεύτηκε το βίντεο που υπήρχε.

Στο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε τώρα, στην κλήση σε απολογία,  θα έπρεπε να στηριχθώ από την ομάδα και όχι να φύγω. Τώρα όλοι το συνδυάζουν με τις δηλώσεις.

Έχω περάσει και από το ερασιτεχνικό και από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο σαν ποδοσφαιριστής , η λέξη ερασιτέχνης σημαίνει εραστής της τέχνης , δηλαδή αυτός που αγαπάει το ποδόσφαιρο. Εάν αγαπάς το ποδόσφαιρο κοιτάς το καλό του. Κάποιοι δεν κοιτάν το καλό του ποδοσφαίρου , αλλά μόνο τα συμφέροντά τους. Κάποιοι σκέφτονται επαγγελματικά. Ίσως η ομάδα του Ροδοχωρίου και οποιαδήποτε ομάδα θα ήθελαν να τα έχουν καλά με τη διοίκηση της ΕΠΣ Ημαθίας, γιατί αυτή αποφασίζει για όλα.

Δεν υπάρχει αντίλογος. Ανέφερα τα γεγονότα μόνο και αναρωτήθηκα γιατί δεν εφαρμόστηκε ο ΚΑΠ; Η απόφαση της ΕΠΣ Ημαθίας δεν ήταν σύμφωνη με τον ΚΑΠ και κλήθηκα σε απολογία.

Μιλούσαμε για την προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΣ Ημαθίας ότι δεν υπάρχει σωστή αντιμετώπιση του ποδοσφαίρου , αλλά και η τωρινή διοίκηση δείχνει το ίδιο.

Θα απολογηθώ στην κλήση που δεν έχει έρθει ΄καν στα χέρια μου και βρίσκεται στην ομάδα του Ροδοχωρίου. Ζήτησα να παρευρεθώ αυτοπροσώπως για να υπάρχει αντίλογος δεν το δέχθηκε η Ένωση Ημαθίας. Μου είπε να απολογηθώ με υπόμνημα. Θα το κάνω και θα αποφασίσουν.

Οι δημοσιογράφοι να πρέπει να αναδεικνύουν την αλήθεια και έτσι το ποδόσφαιρο θα πάει μπροστά και μόνο με την αλήθεια να προχωράμε. Είμαι περήφανος. Είπα την αλήθεια. Έφυγα από την ομάδα. Δεν με στεναχωρεί.»

Ακούστε περισσότερα από τον ίδιο τον Χαλκιά Δημήτρη…