Ο πρώην προπονητής του Φιλίππου Αλεξάνδρειας, Αναστασόπουλος Νίκος μίλησε στο epilogesnews.gr σε μία συνέντευξη με περιεχόμενο.

Μεταξύ άλλων είπε ότι:

« Όταν δεν μπορούν να έρθουν βαθμοί στην ομάδα και δεν μπορούν να αλλάξουν είκοσι δύο ποδοσφαιριστές πρέπει να φύγει ο προπονητής. Αυτός είναι ο νόμος του ποδοσφαίρου. Το γνωρίζω πολύ καλά τόσα χρόνια. Έκανα μία πολύ έντιμη προσπάθεια . Δυστυχώς δεν μαζέψαμε τους βαθμούς που χρειαζόταν . Ήρθε η παραίτηση εκ μέρους μου. Δεν είχα κάτι άλλο να δώσω. Είχα αφήσει την παραίτησή μου πριν από το παιχνίδι με τον Λαγκαδά.

Όταν ανέλαβα την ομάδα, δημιουργούσε ευκαιρίες, έπαιζε ποδόσφαιρο. Ξεκινήσαμε και πήραμε αποτελέσματα. Μας έδωσαν  ώθηση. Έκανα την προσπάθεια που μπορούσα. Με βάση το βαθμολογικό πίνακα οι βαθμοί που μαζέψαμε ήταν λίγοι.

Θα φανεί στη συνέχεια , εάν η επιλογή στη θέση του προπονητή ήταν σωστή.

Δεν έχω μάθει να τα παρατάω εύκολα. Είχε κάποια θέματα η Αλεξάνδρεια όπως όλες οι ομάδες. Λίγο στο οργανωτικό κομμάτι, λίγο στο παικτικό κομμάτι. Οι παίκτες μας ήταν από μακριά. Τα παιδιά πηγαινοέρχονταν κάθε μέρα. Υπήρχε θέμα κούρασης των ποδοσφαιριστών. Δεν  είναι δικαιολογία για την πορεία της ομάδας ή για τη δική μου πορεία. Ήξερα πολύ καλά την ομάδα. Ήμουν από τον Αύγουστο.

Η θέση του προπονητή είναι δύσκολη. Ο τωρινός προπονητής δεν έχει περισσότερες εικόνες και παραστάσεις από εμένα. Παίζω ποδόσφαιρο είκοσι ένα χρόνια. Δεν μπορεί κάποιος να μου το αναιρέσει αυτό. Αυτό δε λέει τίποτα, μπορεί κάποιος προπονητής να είναι πάρα πολύ καλός , χωρίς να έχει παραστάσεις από Α’ Εθνική, χωρίς να έχει παίξει ποδόσφαιρο. Το έχουμε δει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πάμπολλες φορές.

Άλλαξα τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, όταν πήρα την κατάσταση στα χέρια μου. Η ομάδα έπαιξε ακόμη  καλύτερο ποδόσφαιρο. Έχανε πολλές ευκαιρίες. Κοιταζόμασταν με τα παιδιά στα μάτια στα αποδυτήρια και λέγαμε:

– Δεν είναι δυνατόν να χάνουμε το ματς. Λέγαμε ότι βγάζαμε τα μάτια μας εμείς οι ίδιοι.

Η Γ΄ Εθνική για τον πρόεδρο Σαμαρά  είναι κάτι πρωτόγνωρο. Σίγουρα όταν έχεις μία ομάδα για πρώτη φορά σε εθνική κατηγορία θα κάνεις και λάθη. Ξέρει τι λάθη έκανε, ξέρουν και οι ποδοσφαιριστές τα λάθη τους.

Ότι είχα να το δώσω το έδωσα.  Ήμουν δέκα ματς στο τιμόνι της ομάδας. Έκανα προσπάθεια. Προσπαθούσαμε να βάλουμε την μπάλα στα δίχτυα. Λίγο η ατυχία, λίγο τα δοκάρια, λίγο οι διαιτητές , κάποια στιγμή και η δικιά μας ανικανότητα. Να μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας και να λέμε ότι μας φταίνε οι άλλοι. Κάποια στιγμή πρέπει να παίρνουμε και τις ευθύνες μας.

Ο προηγούμενος προπονητής ( Παπαδόπουλος ) είχε πει ότι θέλαμε ενίσχυση στο επιθετικό κομμάτι. Και εγώ όταν ανέλαβα την ομάδα του το είχα πει του Δημήτρη Σαμαρά. Χωρίς να θελω να θίξω τα παιδιά που κάνουν τρομερή προσπάθεια για να κρατήσουν την ομάδα στην κατηγορία.

Μην μπούμε στη διαδικασία τι έχει προηγηθεί από την αρχή της χρονιάς , γιατί εάν η ομάδα ήταν τέταρτη- πέμπτη θα συζητούσαμε άλλα πράγματα. Όταν δεν πάει καλά η ομάδα κάτι φταίει. Όλοι έχουν ευθύνη. Έχει ένα γύρο ακόμη. Η  ομάδα μπορεί να οργανωθεί καλύτερα  θα έρθουν κάποιοι  παίκτες που θα δώσουν άλλο αέρα και δυμανική στους είδη υπάρχοντες ποδοσφαιριστές.

Δεν κρύβω ότι η ομάδα  έχει ονόματα ποδοσφαιριστές , ότι το καλύτερο. Γιατί δεν πάει καλά η ομάδα; Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος.

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και οι διαιτητές που και αυτοί είναι στον αγώνα , που και αυτοί  πορεί να έχουν ένα ποσοστό στο αποτέλεσμα. Ότι καταλαβαίνει ο κόσμος ,το καταλαβαίνει.  Αιχμές άφησα και σε άλλα ματς, αφήνω και τώρα. Η διαιτησία δεν είναι αυτή που έπρεπε να είναι. Δεν είπαμε να μας ωφελήσουν ,αλλά να  παίξουν πενήντα πενήντα. Θεωρώ και εμάς αλλά και τα Τρίκαλα τους έχουν αδικήσει. Είμαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου και πρέπει να πω αλήθεια. Έφτασε σε σημείο διαιτητής να με απειλήσει. Του είπα τι είναι αυτό που δίνεις και μου είπε κάτσε καλά, γιατί θα σε αναφέρω. Μπορεί και να κατευθύνονται οι διαιτητές. Αυτό είναι εις Βάρος των ποδοσφαιριστών και των οικογενειών τους. Δεν μπορείς να παίξεις με την καριέρα κάποιων ανθρώπων που ζουν από το ποδόσφαιρο.

Μπορεί να είμαστε θεατές του ίδιου έργου με την καινούρια διοίκηση της ΕΠΟ. Δεν γνωρίζω κανένα. Αναφέρω τα περιστατικά που έχω ζήσει. Τα έχουν δει τα μάτια μου. Εάν είναι καλός ο Γραμμένος και ο κάθε Γραμμένος είναι δικό τους κομμάτι,  δεν με ενδιαφέρει, εγώ δεν μπλέκω με τέτοια ζητήματα. Είμαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Έζησα σφάλματα των διαιτητών και τα αναφέρω. Αυτό δεν αποτελεί κρύψιμο ή να αποτελεί αποποίηση ευθυνών όσο αφορά την πορεία της Αλεξάνδρειας.

Πρέπει μα γίνουν μεταγραφές στην ομάδα. Το είπα εγώ , το είπε και ο προηγούμενος προπονητής . Η Αλεξάνδρεια χρειάζεται τονωτική ένεση μεταγραφών. Ο Σαμαράς πρέπει να μεριμνήσει για να δυναμώσει η ομάδα. Έχει δέκα πέντε ματς. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την προσπάθεια που ξεκίνησε η ομάδα με πολύ κόπο και προσπάθεια από την αρχή. Πρέπει να βάλουμε όλοι τα δυνατά μας.

Στο ποδόσφαιρο κρίνουμε από το αποτέλεσμα. Ο καινούριος προπονητής είνια άνθρωπος που θέλει το καλό της ομάδας. Καλή αρχή να έχει. Με τη σωστή βοήθεια και με νέους παίκτες να σώσει την ομάδα.

Θέλω να συζητήσω με τον Σαμαρά εάν θα παραμείνω στην ομάδα και μετά θα δούμε. Κάποια θέματα πρέπει να λυθούν όπως είναι το αγωνιστικό κομμάτι και ο ρόλος μου στην ομάδα. Ξέρω τα αποδυτήρια καλά. Δεν μιλάμε για οικονομικό θέμα. Δεν έχω θέσει τον εαυτό μου εκτός Φιλίππου Αλεξάνδρειας . Με αρέσουν τα δύσκολα. Ξέρω τους παίκτες. Θα είμαι κοντά στην Αλεξάνδρεια.

Καλή χρονιά σε όλους.

Ακούστε περισσότερα από τον ίδιο τον Αναστασόπουλο Νίκο…